icon

Dvoj-mesačné dieťa takmer nespí

31. mar 2026

Ahojte. Idem si po radu ako ďalej. Mám 2 mesačne bábätko ktoré dokáže nespať cez deň aj v noci. Ja som na pokraji totálneho vyčerpania. Mame každý deň rovnaké rituály, nič nemením, snažím sa všetko tomu prispôsobiť. Denný spánok je tak 3-4 hodiny dokopy a keď ukladám o 8 večer tak do 3 rana bývame hore. Dudle cumel s otvorenými červenými očami, méta sebou, hádže rukami… plače… skúsili sme naozaj všetko. Keď tviazě ruky aby sa nebudila tak sa spustí doslova hystericky rev. Zaspí na dve minúty a zase hore a toto je stále. Nemá mi kto pomôcť lebo rodičia bývajú v CZ a muž pracuje aj keď mi v bočí veľa krat pomáha aby som spala aspoň hodinu. Cez deň keď zaspí náhodou tak spím tiež ale ta hodina dve mi nepomôžu. Mám čierne kruhy pod očami, neberie mi jest,… proste neskutočne vycerpanie. Mám ešte starsie dieťa o ktoré sa starám. Mám pocit že toto nikdy neskončí. Už som to hovorila aj dr ale po kontrole bábätka nič nevidela. Bruško aj mlieko je ok… V kočíku spi pokiaľ sa kočík hýbe ale po zapnutí rockit ako keby vedela tak je hore. Robím čo môžem… šatky, nosiče,… rôzne periny, aj ulitly. Aj na voľno… Je niečo čo naozaj pomôže ? Lebo neviem ako zvládnem ďalej takto fungovať. Áno chlap môže zostať doma ale z OČR alebo PN sa nám bude prežívať a nie žiť. Ďakujem.

Strana
z2
anonym_720335
Včera o 05:29

priklanam sa k preunave ako tu baby pisali. nasa ako mini spala super ale potom dosla prva regresia a koniec. ak som ju na minutu presne neuspala, nastalo peklo, revy a uz sa nedala ukludnit, aby zaspala. potom uz nepomahalo nic.ani "vyrevanie" nepomohlo - takto nikdy som ju nenechala vyplakat - ale ked sa ju nepodarilo uspat nacas, tak z unavy tak plakala, ze nech som robila, co robila, nemohla zaspat a plakala do bordova. clovek si povie, ze ved raz z tej unavy musi spat. ale kde, ked aj prispala, kazdu chvilu sa strhavala, co bola chudatko tak vystresovana z placu. Na minutu presne som uspavala, doma, ticho, tma, spala na mne. islo ma porazit, ked mi dakto povedal, ze to preto, ze som si ju tak naucila. no jasne, 2m. mi spala hociako a hocikde a potom som si povedala, ze preco si neskomplikovat zivot. Na prepojenie cyklov som striehla ako jastrab, aby sa jej podadrilo prejst do dalsieho. ak sa zobudila, tak som vedela, ze cele dalsie bdele okno bude nervna a plakat pri hocicom. treba nejako zabezpecit, aby sa vyspalo, skus sledobat si bdele okna, necakaj na unavu pri uspavani, nejako sa snazit previazat cykly. drzim palce.

tenerifka
Včera o 08:31

@anonym_autor vsetky 3 moje deti takto vyvadzali kazdy vecer, od cca 6.tyzdña do ukoncenia 3.mesiaca,vola sa to novorodenecka kolika a priciny nie su na 100% jasne, moze to byt travenie, alebo aj pretazena nervova sustava. U nas to preslo ako mavnutim carovneho prutika zo dña na deñ

Strana
z2