icon

Je bezpečné, ak spí 5-mesačné dieťa v záklone?

bett00
1. aug 2024

5-mesačná dcérka zaspáva na boku so záklonom hlavy. Nepríde mi to ako moc prirodzená poloha. Riešiť to s fyzio alebo čo by ste mi poradili?

chrobak7
•
1. aug 2024

@bett00 Najlepšie s vyháňačom diabla.

Preboha, však ju nechaj spať v polohe, ktorá jej vyhovuje. Snáď jej nechceš dávať na noc nejaké ortézy, ktoré ju búdu držať vo vzpriamenej polohe?

petronellla87
•
1. aug 2024

@bett00 aj moja dvojmesačna tak niekedy spí 😃 keď máš obavy spomeň to na najbližšej poradni pediatricke

danyelia
•
1. aug 2024

@bett00 Joj, keby si videla polohy, v akých spia moje deti...pokrútení ako akrobati v cirkuse, hore nohami, polka tela na zemi, nohy roztiahnuté, ruky zaľahnuté 😃 Neriešila by som...

egonsk
•
1. aug 2024

@bett00 moja ex niekedy spala s hlavou tak zahnutou dozadu, ze aj fakir by jej zavidel. Krk ju nebolel a jej to bolo vpohode, takze niektori ludia maju zrejme ohybnejsie stavce.

miriamzba
•
1. aug 2024

Aj moja rocna tak začala nedávno zaspavat. Nerobí to často, zato syn tak spal stále. Podla vysetreni fyzio aj neurologa sú úplne ok.

jarnajar
•
1. aug 2024

Sleduj ju ako postupuje vo vývine. Vyššie sú veľmi vtipní, ale pravdaže to môže naznačovať problém. Svalové napätie. A aj vôbec nemusí. Moja staršia tak spávala a fyzio problémov sa u nej ukázalo až až. Našťastie odstrániteľné cvičením. Pravdepodobne to u vás bude OK, ale všímaj si ju a uvidíš v nasledujúcich mesiacoch

terry658
•
1. aug 2024

@bett00 kukni kiss syndrom. Moja prvorodená ho mala.

dismonika
•
1. aug 2024

Dobre, že si robíš starosti. Ja mám 9 ročnú dcéru, ktorá má menší problém pohybového aparátu a práve na toto sa ma dr. pýtala, či mi dcéra nespala prehnutá dozadu - spala. Ja som v tom problém nevidela, a bol. Radšej spomenúť doktorke, možno to nakoniec vo vašom prípade nič nebude.

dismonika
•
1. aug 2024

@terry658 presne kiss syndróm - my sme to už nevedeli zvrátiť, prišlo sa na to neskoro.

terry658
•
1. aug 2024

@dismonika moja doktorka to tiež prehliadala. Tak ja som zobrala malú k fyzioterapeutke a rozhýbali sme ju. Ale aj tak má dyslexiu,dysortografiu a dyspraxiu. A tiež má poruchu auditívnej diferenciácie. Našťastie všetko toto sa dá kompenzovať.

dismonika
•
1. aug 2024

@terry658 presne, aj u nás dysfázia + ešte autizmus. Všetko to spolu súvisí

bett00
autor
•
1. aug 2024

@dismonika ďakujem za odporučenie tohto pomenovania diagnózy, s ktorou máte skúsenosť. Čo to som si prečítala a veľmi často sa ako príznak pripisuje že dieťatko je nepokoj, precitlivenosť a problémy so spánkom….Naša malá je naopak veľmi kľudné dieťa. Určite budem kontaktovať fyzioterapeuta pre vlastný pokoj a budem dúfať v to najlepšie🥰

dismonika
•
1. aug 2024

@bett00 držím palce 😉

terry658
•
2. aug 2024

@bett00 naša pri tej diagnóze bola veľmi plačlivá,nespavá, podráždená. Bolo to s ňou veľmi ťažké.