icon

Je dieťa pripravené na prechod na jeden spánok?

Včera o 15:16

Ahojte mamicky prosim poradte mi lebo uz som z tohto trosku mimo :D tyka sa to prechod na 1 spanok maly ma 16 mesiacov spi mi este dvakrat s tym ze sa budi 7/7:30 dnes napriklad o 7dmej s tym ze som ho dala spat o 10:20 daco a zobudil sa az 12:15 teraz zas zaspal o 16:0 daco proste toto je nas rezim ktory sa snazim dodrziavat🙏 ale parkrat sa mi stalo ze zaspaval dlhsie na ten druhy spanok... na noc davam okolo 21tej,mali sme uz aj 1 spanok od 12:30 do 13:40/50 na noc som dala uz o 19/15 no noc katastrofa to sa len prehadzoval a vkuse mlieko pytal a tahal cumel... je to znak ze neni pripraveny na ten 1 spanok este? To prehadzovanie a tak... lebo teoreticky ked sa zobudi po 1 a pol hodine cize okolo pol druheh tristvrte ja sa ho bojim nechat hore az do osmej lebo ze dieta potom bude pretazene😣😣😣 a zas davat spat okolo jednej poobede to ma od rana 6hodin bdele okno a on mi zaspi do 5 minut je to dobre ci zle? Inac uspavanie mi trva 20/30 minut ale ked mame ten jeden spanok po 5 az 5 a pol hodine bdenia zaspi do 5 minut neni uz pretazeny? Ach viem moje prve dieta ale potrebujem fakt poradit lebo som z tohto jelen :D

hederamonstera
Včera o 16:32

Tak pretazeny moze nemusi byt, ty musis posudit ci vam to robi zle, ked ho natiahnes na 1 spanok. Ale ked ti v pohode vydrzi hore tych 5-6 hodin, tak skus uz len jeden spanok. Ono to je take blbe obdobie vzdy ked sa rusi jeden spanok, take prechodne to volam. Jeden den to bude ok, druhy nemusi byt. Riad sa podla syna ale uz skusaj 1 spanok, ak je v pohode

veronikah96
Včera o 20:28

Dcérka akurát začína postupne prechádza na 1 spánok, ale u nás sa to posúva presne ako keď predtým prechádzala na 2 spánky. Ráno vstáva 8:30, prvý spánok je 11:00-13:00 a druhý v podstate len šlofík je 15:30/16:00- 16:30 max. Postupne si predlžuje prvé bdelé okno a predlžuje prvý spánok a druhý skracuje. Spať chodí 20:30, ale dcérka všeobecne rada spí a aj keď potiahne prvý spánok do 13:30, tak do večera uz nevydrží, je nervózna a presne ako u vás sa budí v noci síce len raz, ale vyslovene ako keby si kompenzovala ten šlofík čo poobede nemala. Takže zatiaľ ostáva na 2 spánkoch a postupne ako sa jej predĺžia bdelé okná a prvý spánok sa ten druhý zruší 🙂 Ale na nej je vidno, že keď nemá ten krátky šlofík, tak do večera už je veľmi nervózna a okolo pol siedmej večer už zaspáva na nohách 🙂 a teda tiež má 16 mesiacov

anonym_af3440
Včera o 20:37

Mne obidve deti prešli na jeden spánok cca okolo roka.Snazila som sa ich dať spať cca o 12 tej 13 tej a potom v noci pekne spali .

barka1
Včera o 20:37

No a co, že je pretazeny? Však sa toho neboj. Neubudne z neho. Nie je z cukru. V tomto veku je už v poriadku prejst na 1 spánok a ano, trochu to trvá, kým si to sadne.

maryetta
Včera o 21:06

Moji okolo roka presli na jeden spanok.
Najmensia dokonca cca 10-mesacna.
Ale! Kazde dieta je ine. To musis len vyskusat. Mozno to bude ine uz o mesiac. Viac von. Nebude taka skora tma von....