Je dobré vynechať obedný spánok dvojročného dieťaťa?
Ahojte moje dieta 2r tazko zaspava na obedny spanok a taktiez aj vecer myslite ze je dobry napad vynechavat ten obedny spanok ? Lenze ak ho vynecham a pojde do skolky tak potom co by tam robil ? Ma niekto takto doma ?
a je potrebne toto pisat anonymne? mam na mysli obidve. ja toto nepochopim. za co sa tu momentalne hanbite?
@anonym_autor kamoskin nespava od roka. Ak spi v skolke nahodou vecer do desiatej ho nevedia ulozit. Moj spaval v tom veku. Aj 3h by potiahol a o osmej zase. Budik o siedmej. Ale kazde dieta je ine. Ved skus ci vam to bude vyhovovat
syn cca od 2r niekedy cez deň vynechal spánok od 2,5r nespal cez deň vôbec iba ked sme išli autom tam zaspal vždy, teraz chodí do školky občas spí občas nie iba tam leži potichu
za mňa ak nechce spať tak nech nespí
ja som rezignovala uspávanie ma pripravilo skoro o nervy kým som pochopila že cez obed už doma spať nebude
a je potrebne toto pisat anonymne? mam na mysli obidve. ja toto nepochopim. za co sa tu momentalne hanbite?
@henrikir už inak poniektoré ani písať nevedia
@anonym_autor ako dlho spí?Možno ho ukladás, keď ešte nie je unavený?
@anonym_autor nasa od 2 rokov nespala cez den
Ale vecer o pol 8 bola v posteli do 8 zaspala a spala do 8-9 rano takze spanku mala dost a nebola nervozna spala celu noc kludne
Ked v 4r sla do skolky zvykla si spat aj tam ak nespala tak iba lezala ale "musela" byt tichucko
@anonym_autor Mojmu 2,5 ročnému sa tiež niekedy nechce spať ale je to väčšinou keď prešvihnem ten správny čas. Potom mi zaspí okolo 16-17 tej sám a musím ho budiť aby šiel večer normálne späť. Treba upraviť režim ak sa dá. V škôlke musí pekne ležať potichu.
@anonym_autor obe dcery nespavali od dvoch rokov. Spali vecer od pol osme do rana do tej pol osme az osmej. Detska dr. mi povedala, ze to spia teda 12 hodin a to je akurat kolko maju spat, ze co by som chcela....cez obed potom uz nespavali. Zo skolky chodili domov hned ako sa najedli prave pre to povinne spanie ☹
Moja nespavala od roka, večer išla okolo siedmej. Všetko bolo v pohode. V škôlke zaspala 10 minút pred budenim.
Obe deti nespávali od dvoch rokov. V škôlke normálne spia,dokonca ešte aj predškolák si zdriemne.
@henrikir podla mna je toto uplne kazdeho vec to ze ty pises verejne to nezmamena ze musi kazdá …. Nemusia vsetci vedoet kto pise
Niektore deti uz rocne nespia poobede a niektore deti aj 6 rocne spia na obed. Zalezi od toho ake je dieta a kolko spi v noci, je to na kazdeho zvazeni a zvyku atd 🙂
@henrikir a aký je rozdiel, či príspevok napíše nejaké číslo sjfh383djd alebo slniečko123? Stále je to anonymné. Aj ty si anonymná. Nemáš tu fotku, nemáš tu reálne meno...čo je to "henrikir"? Voláš sa snáď Henrich? Tiež si len taký anonym....
nase deti v tom case prestali spavat. proste koniec poobedneho spanku, nepotrebovali ho
@anonym_autor neviem. Podla mna to v tomto veku potrebuju. Ved ten den musi byt pre nich utrpenie.
Tazke zaspavanie moze znamenat aj to, ze ste presvihli cas, kedy je unavene.
Naši od 2 rokoch nespavali
ahojky, ja mam dvojročnú, ak spí rano do 9 tak poobede ide spat o pol druhej spi 3 hodiny, a vecer ide spat o pol 9 spinka pokojne ..ale ak ju rano budim o pol 7 ked vozim chlapcov do skoly nevydrží okolo pol 10 zaspi sama na hodinku aj dve a potom zas poobede na hodinku zaspi a ide spat zas vecer ako vzdy... ona je spachtosko a aj velmi rychlo zaspi do 5-10 mimut od ulozenia zaspi... asi zalezi ako ktore deti... inak ma aktivny den... chodime non stop von, hore dole po chlapcov aj na treningy s nimi tam ubeha veeeeeeela ... cize mozno aj tym to je
Ak mu to začalo len teraz, môže to byť 2 ročná spanková regresia. Môj ju mal a potom ťažká choroba, narodenie súrodenca, vlastná posteľ, veľmi veľa zmien a na obed doma zaspať nevie. Jednu dobu zaspával s mobilom ale neda sa to dlhodobo. Chodí do škôlky a tam normálne zaspí. Ale obedny spanok doma mu chýba. O tretej už býva preunavený, nemôžeme nikde ist autom lebo hned zaspí a keď mi takto zaspí o 17 tak potom je večerné uspávanie v nedohľadne. Dieťa do 3 rokov vrajpotrebuje spať ale podľa mňa je to individuálne. Môžete vyskúšať spankovú vílu (pod vankúš donesie odmenu cokoladka, nálepka) na nasho to zaberá. Hlavne nie odmena od rodiča lebo to dieťa potom žobroní od rodiča.
Nas tiez nechce a ani nespi poobedny spánok asi od 2rokoch vecer ide krasne okolo 19-21 tej a spi do 6--8 nenudím ho poobede zaspi len ked su niekde kde sa max vycerpa

Veď nápis kedy ráno vstáva kedy ide spat na obed a kedy večer