Je množstvo spánku 6-mesačného dieťaťa normálne?
Ahojte malý 6 mesačný.sa mi budí v noci dnes ho dávam spať po 2,5-3 hodinách ako vydrží vsimam si jeho unavu.. vstal o 7dmej potom o 8:30 išiel spať spal do 10:00, potom sa ťahal spať o 11:45, zobudil sa o 13:15.. není to už veľa keď spal dokopy 3 hodiny? Ešte jeden spánok pred nočným by sme mali mať... To okolo 16:00... Nebude to veľa keď ešte aj v tomto spánku bude spať aj trištvrte hodinu?
Je to uplne normalne, ved ma 6 mesiacov. Moji synovia tak vela spavali a dlho. Lepsie by ti bolo, keby ti nechcel spavat vobec?
@ivanakal nie ja som práveže rada lenže pár dní spal tak že po polhodine a 4-5 krát za deň chcem ho naučiť už na 3 spánky lebo on spi už o 20:00 a zobudí sa o 23:00 na papanie a potom sa každú chvíľu budí a normálne zaspí okolo 3tej tak že či nespí veľa cez deň
Tak dnes ma taky den, ze viac spi (aj moje deti maju take dni stale, vtedy mam pocit, ze rastu alebo zacina choroba). deti nie su hodinky
Tak dnes ma taky den, ze viac spi (aj moje deti maju take dni stale, vtedy mam pocit, ze rastu alebo zacina choroba). deti nie su hodinky
@hederamonstera chorý už nie sme boli sme pred týždňom
@hederamonstera ja len tak tvrdim že či nespal veľa aby mi spal v noci
@viktoria1751 rastie keď spí ;)
@viktoria1751 spí toľko koľko potrebuje
@viktoria1751 neboj, bude aj v noci spat. A kebyze nie, jednu noc prezijete a nastavis potom rezim. Ale myslim, ze bude v pohode spat
To je mýtus, že dieťa ktoré spi menej cez deň bud spať lepšie cez noc. Neber mu spánok, deti spať potrebujú.
Každé dieťa má inú potrebu spánku a nie je ani denne úplne rovnaká, takže jednorázovo je to ok.
Všeobecne sú podľa mňa 3 denné spánky pre 6 mesačné dieťa veľa.
@viktoria1751 neboj, bude aj v noci spat. A kebyze nie, jednu noc prezijete a nastavis potom rezim. Ale myslim, ze bude v pohode spat
@hederamonstera my tie noci už prežívame hádam 3-4 dní
Každé dieťa má inú potrebu spánku a nie je ani denne úplne rovnaká, takže jednorázovo je to ok.
Všeobecne sú podľa mňa 3 denné spánky pre 6 mesačné dieťa veľa.
@patka06 no on viac ako 2,5-3 hodiny dlhšie nevydrží hore nenechám ho zbytočne trápiť hore
@patka06 no on viac ako 2,5-3 hodiny dlhšie nevydrží hore nenechám ho zbytočne trápiť hore
@viktoria1751 Záleží aj kedy ráno vstáva, ako prespí noc, ako dlho spí cez deň, kedy sa večer ukladá
Neviem si reálne prestaviť, režim 3 /min. hodinových spánkov denne/
Moja dcéra od pol roka spala len 1x denne 2 hod. - 2,5 hod ale prespala celú noc cca od 20 - 6
Ale ako vravím každé dieťa je iné
@viktoria1751 Záleží aj kedy ráno vstáva, ako prespí noc, ako dlho spí cez deň, kedy sa večer ukladá
Moja dcéra od pol roka spala len 1x denne 2 hod. - 2,5 hod ale prespala celú noc cca od 20 - 6
Musíš nájsť to, čo vyhovuje dieťaťu. Vidíš @patka06 napísala, že jej dcéra od pol roka spala rwz, moje dieťa 4x 🤣 niektoré deti v dvoch rokoch už nespia, moje spi 2,5h. Každé dieťa má inu spankovu potrebu. Tu máš tabuľku orientačnú.
@patka06 ráno vstáva o 7, v noci sa budí 2 krát na mlieko o 23:00 a o 2,2:30... A ukladám ho o ôsmej večer keďže posledný spánok má okolo 16,16:30
Musíš nájsť to, čo vyhovuje dieťaťu. Vidíš @patka06 napísala, že jej dcéra od pol roka spala rwz, moje dieťa 4x 🤣 niektoré deti v dvoch rokoch už nespia, moje spi 2,5h. Každé dieťa má inu spankovu potrebu. Tu máš tabuľku orientačnú.
@lucia13022023 áno ja keď vidím že po 3 hodinách si ťahá uška a sucha očká dám ho spat nechcem mať pre unavené dieťa
@patka06 ty si nejaka spankova poradkyna? 3spanky su vela pre 6m dieta? Nema spat len raz? 😅😅
@evcagabi Spánková poradkyňa určite nie. Je to môj názor
Vychádzam zo skúseností a reality, napísala som predsa, že každé dieťa je iné
Ja som radšej za 1 -2 kvalitné spánky ako 3 "zdriemnutia" + kvalitný nerušený spánok v noci
Pre 6 mesačné sú ok 2 spánky, vzhľadom na to, že už je dieťa aktívnejšie - javí záujem o okolie
Ja som radšej za 1 -2 kvalitné spánky ako 3 "zdriemnutia" + kvalitný nerušený spánok v noci
Pre 6 mesačné sú ok 2 spánky, vzhľadom na to, že už je dieťa aktívnejšie - javí záujem o okolie
@patka06 hej ale keď mi je dieťa unavené po 3 hodinách tak ho hore nenechám predsa ešte rastie mali sme 4 spánky po polhodine dneska mal 2 po hodine a pol ja si myslím že to je ok a teraz má ešte taký slofik pred večerným spánkom
@patka06 hej ale keď mi je dieťa unavené po 3 hodinách tak ho hore nenechám predsa ešte rastie mali sme 4 spánky po polhodine dneska mal 2 po hodine a pol ja si myslím že to je ok a teraz má ešte taký slofik pred večerným spánkom
@viktoria1751 Jasné, že nenecháš trápiť únavou, postupne si sám zmení režim
Hlavne z hľadiska rastu - tvorbe rastového hormonu, je dôležitý kvalitný dlhší hlboký spánok
@patka06 moja realita bola do 7m 4x30min spanky a vsetko bolo ok. Potom 3 spanky 30min-2hod-30min a bolo vsetko ok. Teraz ma 8m a ide si 1.5hod-1.5hod pripadne to da niekedy na 3spanky a vsetko ok. Noci ma super. Ide o spankove potreby individualneho dietata nie o to, co ty povazujes za ok. To, ze tvoja si v 6m tiahla jeden spanok - fajn, ine dieta take nie je. Tak to tu nepodsuvaj autorke ako nejaky standard
@patka06 moja realita bola do 7m 4x30min spanky a vsetko bolo ok. Potom 3 spanky 30min-2hod-30min a bolo vsetko ok. Teraz ma 8m a ide si 1.5hod-1.5hod pripadne to da niekedy na 3spanky a vsetko ok. Noci ma super. Ide o spankove potreby individualneho dietata nie o to, co ty povazujes za ok. To, ze tvoja si v 6m tiahla jeden spanok - fajn, ine dieta take nie je. Tak to tu nepodsuvaj autorke ako nejaky standard
@evcagabi Aký štandard? Rovnako ako ty som napísala, že každé dieťa je iné, má iné potreby spánku. Vytvoria si svoj režim, podľa svojej potreby,
@viktoria1751 nechaj ho spať, keď potrebuje. Môj prostredný v tom veku spal 2 denné spánky po 15-20 minút, čo bola úplná katastrofa. Ráno vstával o 4:00hod. V noci každé 3 hodiny hore. Najmladší v tom veku vstával ráno o 8, o 10 išiel spať do 12 a poobede zas o 15-17 spal a večer o 19 zase v posteli, ideálne dieťa. Každé má proste iné potreby spánku.
@viktoria1751 je to ok, moji v 6mes.mali tiez 3 spanky...lenze 30min.a mna slo z toho slahnut 🤦♀️ pri prvom ma to trapilo, ale ked aj druhy syn mal potom taky rezim, tak uz sa len prisposobit 🤷♀️
Ja mám už veľkú slečnu. 15 mesiacov som kojila. Ako som sa snažila ...všetko stroskotalo...nechala som to plynúť ako to išlo, žiadny režim. V noci som viackrát kojila, našťastie sme spali do 7:00...aspoň trochu som si oddýchla.

Je to uplne normalne, ved ma 6 mesiacov. Moji synovia tak vela spavali a dlho. Lepsie by ti bolo, keby ti nechcel spavat vobec?