Je nočné správanie 7-ročného syna príznakom námesečnosti?
Dobré ráno. Prosím o radu. Syn za posledný mesiac mal pár krát v noci divné správanie. Má 7 rokov. V noci cca 2 hodinky po Tom ako zaspí, zvolá mami, ja hneď zasvietim čo sa deje . On sedí na posteli, vyzerá hrozne, akokeby sa niečoho bal ... Nevie odpovedať na otázky, sem tam sa usmeje , ale čo má znepokojuje je že má trišku pri Tom.... Trvá to cca 10 min, stále ľahne, vyskočí z postele akokeby tam videl ducha, trasie sa ... Potom zaspí ... Môže ísť o namesačnosť?
@anonym_autor u nas sa toto stavalo ked mal syn 4-5 rokov, teraz má 6r a málokedy sa to ešte udeje. Zo začiatku som z toho bola v riti,tiež som nevedela co to znamená,co to ma byt resp ci fakt "niečo " nevidi. Časom som si zvykla a pochopila, ze ho treba len uložiť spat a vybavené.
Náš aj chodil po dome,izby mame na poschodí,tak som bola v strehu. Ked som sa ďalší den vždy pýtala,ci si niečo pamätá, povedal,ze nie.
Treba vydržať, časom to prejde. Ja som mala pocit,ze počas splnu to mával častejšie.
Triasli sa deti pri Tom ? Bola som včera u dr , dala nám lístok na neurológiu, hovorila že triasť by sa nemal ...
Nema nocne desy? Moje dve deti to mali, obcas sa aj triasli od strachu, oci vypulene, vydesene...ale dobre, ze idete aj na neurologiu, vylucit, ci nejde o formu epilepsie.

Mali sme nieco podobné zo synom. Isiel spať a presne skoro kazdy den o 21:50 bud vreskot z izby a plac, pozeral do blba a niecoho sa bal, nepoznal nas. Po nejakom case si lahol a zaspal. Poprípade, ked nekrical vzdy o tom istom case dosiel do obyvacky, nieco si šomral, isiel na zachod a podobne. Odviedla som ho do izby a spal dalej. Dali sme mu do izby aj kameru v tom case, aby sme sledovali co robi. Od tej doby z dverí vytahujeme aj kluce, lebo som sa bala aby si neotvoril nahodou v noci a neodisiel. Preslo to same. Trvalo to ale dlho s prestavkami mozno dva roky. Riesila som to aj s lekarmi a vraj musí vyrásť z toho čo sa teda aj stalo. Ale bolo to hrozné obdobie.