Je normálne, že 1,5-ročné dieťa máva záchvaty plaču?
Baby ja uz som zufala. Doteraz ukazkove dieta,boli sme 3 dni na dovolenke ja som dosla vystresovana, nic som nejedla.Nebolo 30 minut co by neplakala, polozis, zoberes nieco, nedovolis hned vybuch hnevu a placu, hodi sa o zem vystre sa a cirkus na cely hotel. V aute to iste. Na izbe to iste. Dojdeme domov, to iste...Ale aj tak bez dovodu. Zuby to nie su. Prosim je to normalne?mali ste to niektora?
Myslim, ze kazde dieta tymto preslo a s nim aj rodicia. Ono to casom prejde, netreba si to az tak pripustat, ze nebudes kvoli tomu jest. Je to normalna vyvojova faza.
Myslim, ze kazde dieta tymto preslo a s nim aj rodicia. Ono to casom prejde, netreba si to az tak pripustat, ze nebudes kvoli tomu jest. Je to normalna vyvojova faza.
@viestta co mam robit ked ma zachvat? Lebo nepomaha nic, ani mojanie, ani keksik,ani ukazivanie veci v okne, nic. Ona ma neskutocnu silu, toci sa mina rukach, meta so sebou. Uz som ju aj polozila a ze nech sa vyplace ale to mi neda...
Najlepsie uplne nic, pockat v klude kym to odznie a potom riesit, pomojkat, porozpravat. Dieta nevie spracovat negativne emocie, ked nie je tak ako ono chce a castokrat ani nevie co vlastne chce. Privela podnetov moze tiez zhorsit problem a nevie sa z toho vymotat. Casom sa nauci aj negativne emocie spracovat, zatial to riesi krikom, lebo nevie to vyriesit inac. Tak mu treba dopriat cas aby sa ukludnilo. Ukazovanie, keksik, co je viem co este len situaciu zhorsuju.
No hlavne sa netrap a dietatu neustupuj. Časom prides na to, co zaberie. Kludne nechaj vyzurit.
Každé dieťa tým prešlo, niektoré výraznejšie, iné menej výrazne
Zachovaj pokoj, nesnaž sa tíšiť, prihovárať a pod. to jej reakciu len stupňuje,
Nechaj ju "vyzúriť" a zároveň jej ukáž, že plačom a záchvatom zúrivosti nič nedosiahne.
A ako vieš, že to nie sú zuby? Moja prvá mala okolo roka a pol extrémne náročné obdobie spojené s brutálnou separačnou úzkosťou (nemohla som sa ani z gauča pohnúť). Hlavne zachovaj kľud, do dvoch rokov prechádza dieťa kadejakými šialenými obdobiami. Ale platí, že je to len obdobie… Určite sa kvôli tomu nemusíš vyhladovať (to ti hovorím ako matka 2 náročných a uplakanych detí).
A nebude nahodou chore ? Nic ho neboli ?
@vsetci dakujem vam, ale vsade citam ako sposob "vyplakania" je nebezpecny, ze sa to pouzivalo za sociku, ze z deti vyrastaju neurotici
je rozdiel medzi vyplakat a nechat ho nech sa ukludni. Vyplakat nechas ked ho zavries do izby a nech si tam reve, dat mu cas aby sa ukludnilo ked si nevie rady same zo sebou ale byt pri nom a v klude pockat je ine.
Tiež sa mi nepáči celý tento koncept "nechať vyplakať". Na druhej strane, pri mne to rodičia bežne robili a teda neurotik zo mňa nevyrástol a ani zo mňa neubudlo :D

Samozrejme. Obdobie vzdoru evidente začína.