icon

Je spánkový režim štvorročného dieťaťa v poriadku?

Včera o 18:58

Dievčatá, ženy, mamy. Prosím ako to majú vaše detičky so spánkom, ktoré sú približne štvorročné?
Ja mám fešáka 3 roky a 10 m a ráno vstane o 6.30 a keď mi cez obed nezaspí tak ťahá ( nevie sa uložiť) do 19.30 - 20hod.
Je to ešte v pohode? Ma oddych cez obed, ale nespí.
Bdie teda 13 hod cca.
Dakujem

anonym_49bfc1
Včera o 19:03

@anonym_autor úplne v pohode

anonym_7a6ecc
Včera o 19:09

Stačí keď si oddýchne, nemusí spať. Je to úplne v pohode.

anonym_a8ea35
Včera o 19:12

Podľa mňa je to v pohode, aj my sme to tak kedysi mali. Hlavne máš večer pekne kľud, čo je isto lepšie, ako keby dieťa naobed spalo hodinu a potom vyčíňalo do jedenástej večer.

anonym_d6772a
Včera o 19:21

Od 3r mi deti doma nespali, iba v škôlke alebo ak sme cestovali, tak v aute 🙂.

beata_k
Včera o 19:25

@anonym_autor V takom veku uz niektore deti nespia, ale tahat do 20:00 mi pride neskoro. O 20:00 mi chodi takmer 4 rocny, ale na obed spi 1-1,5 hodiny. Podla mna sa nevie ulozit lebo je uz velmi unaveny.

petamich
Včera o 19:28

Nas nespi na obed od cca. 2.5 roka, odkedy zacal chodit do skolky. Ojedinele tam este do nejakych 3 rokov zaspal od nudy. Rano vstava 6:30-7:00, cez obed doma nic, v skolke "oddychuje" ale nespi (60 min. klud maju), kupeme ho o 19:00, 19:30 je v posteli, 20:00 spi, ked mal horsi den alebo malo aktivny, tak vymysla do 20:30, fungujeme takto uz 2 roky 🙂 skusali sme skor nezaspi, takze u nas takto.

matkahelka
Včera o 19:30

@anonym_autor pre mna je to pre tak male dieta extremne dlhe obdobie bdenia. ale kazde dieta je samozrejme ine. ak je fesak v pohode, klude, nie je nervozny, je to ok. u nas nepredstavitelne. mam cerstvo 4 rocnu.cez obed MUSI spat. ak nespi, nedokaze existovat ani ona sama so sebou, ani my s nou. je nervozna, vsetko jej vadi, nechce ani jest, ani pit a od 17.00 by zaspala aj po stojacky uprostred dialnice.

anonym_ed48a3
Včera o 19:34

Nas ma nieco cez 4 roky, na obed nespava od 2,5 roka a ani neoddychuje. Vecer zaspava medzi 19:30-20:00, ale kludne by bez problemov (a nervozity) vydrzal dlhsie. Teraz sa stale budi 6:30, pred casom to bolo 7-8. V zime vzdy vstaval skor ako v lete, lebo je menej unaveny, kedze sme menej vonku.

minesasubu
Včera o 19:43

ano syn 3,5r od 6-8 hore do 20. dnes od 7 do 19 bol hore odmieta spanok cez deň v školke spi alebo ked ideme autom

siska53
Včera o 21:02

@anonym_autor V tom veku spali deti uz len v skolke. A teda syn ani tam zvacsa nie. Akonahle tam spal, hned som vedela, lebo nezaspal.skor ako okolo 22.

anonym_49bfc1
Dnes o 09:07
@matkahelka

@anonym_autor pre mna je to pre tak male dieta extremne dlhe obdobie bdenia. ale kazde dieta je samozrejme ine. ak je fesak v pohode, klude, nie je nervozny, je to ok. u nas nepredstavitelne. mam cerstvo 4 rocnu.cez obed MUSI spat. ak nespi, nedokaze existovat ani ona sama so sebou, ani my s nou. je nervozna, vsetko jej vadi, nechce ani jest, ani pit a od 17.00 by zaspala aj po stojacky uprostred dialnice.

@matkahelka aj moje musela poobede spať aspoň hodinku v tom veku, ale sú deti, ktoré spánok počas dňa nepotrebujú v oveľa mladšom veku a fungujú bez problémov do večera