icon

Je správne, aby dieťa spalo s matkou?

marek_97
24. mar 2024

Ahojte, krátka otázka. Kľudne sa ženy rozpíšte.

Je podľa vás správne, aby dieťa do 7-10 rokov spalo s matkou ? 🙂

Strana
z3
mirkava
24. mar 2024

@marek_97 neviem ci je to správne, ale syn má 10 a spíme spolu 😊.

monillia
24. mar 2024
dzejny656
24. mar 2024

A čo by na tom malo byť akože nesprávne?

alickapusinka
24. mar 2024

TY si otec a tvoje dieťa ťa vyhodilo zo spalne a spí s mamou a TY musíš spať sám.

taynee
Odpoveď bola odstránená
ivik4
24. mar 2024

Raz za cas kludne. Stale urcite nie

sasa1310
24. mar 2024

@marek_97 pokiaľ je matka samoživiteľka, tak áno dalo by sa to pochopiť. V inom prípade mi to normálne nepríde.

pribinak
24. mar 2024

Raz za čas v pohode. Ak je to pravidelne tak asi je niekde problém

kris_tin257
24. mar 2024

Za mňa určite nie

galganka
24. mar 2024

Bežne spia so mnou aj všetci traja, keď je tata na služobke. 10, 9 a 3. Komu sa to zdá nenormálne, hold, jeho zdanie... 🤷🏼‍♀️

belllinka
24. mar 2024

Určite by som to netolerovala ani v nižšom veku, pre mňa to nie je normálne.

krisstinkaa
24. mar 2024

Nie,nikdy so mnou deti nespali,od bábätka spia vo vlastných posteliach 🙂

ariannazara
24. mar 2024

Nie, toto by som netolerovala..dieta ma svoju postel od malička a ja chcem mat v noci pokoj 😂😂😂

candii
24. mar 2024

Nevidím na tom nič zle .. ak je spanie občasné .. ale trvalo nie.

siska53
24. mar 2024

@marek_97 nech si kazdy spravi tak, ako uzna za vhodne.. nas nasi ucili zaspavat osamote, ale.. moja segra aj tak takmer kazdu noc za nimi behala a ja som s ak nej obcas pridala, cize akoby spala s mamou a aj s otcom.. moji zas do urciteho veku chcu pritomnost pri zaspavani.. u starsieho to odislo v 13., dcera este chce aspon par minutovu pritomnost.. ale nebeha za nami v noci a nespi celu noc s nami.
Je to ok? Nie je to ok? Zbytocne rozmyslat...vsetko toto raz odbudne...

mandzula
24. mar 2024

Nedavno som citala vyjadrenie nejakeho psychologa, ktory vystrihal pred spanim starsich deti s rodicmi.
Pamatam si z toho, ze toto rozhodnutie rodica je sposobene najma jeho pohodlnostou, ked sa vyhyba stresujucej situacii, ktora z toho prirodzene vyplyva, no neuvedomuje si, ze tym jednak brani postupnemu osamostatnovaniu sa dietata a zaroven mu ukazuje, ze je dolezitejsie ako partner, co moze byt pre dieta nakoniec velmi nepriaznive, kedze odcudzenim rodicov moze prist o rodinne zazemie.

angela85
24. mar 2024

V spálni vedľa mňa má miesto manžel. Ale občas sa stane,že deti prídu za nami. Dnes sme boli v posteli všetci štyria,asi blba noc,alebo spln. Ale normálne spia vo svojej izbe.

janka95
24. mar 2024

Môj má 8, spí vo svojej izbe ale hocikedy ešte pribehne ku nám. Stále by som nedovolila ale raz za čas určite 🙂

katka700
24. mar 2024

@marek_97 Napíš viac. Je to každodenné spanie s mamou alebo občasné keď má zlý sen?

sissy27
24. mar 2024

@marek_97 univerzalna spravna odpoved neexistuje, vstupuju do toho rozne dalsie faktory. Osamela matka s dietatom v garsonke? Dieta ma nejake zdravotne problemy? Prilezitostne alebo stale?
Kazdopadne dieta by nemalo nahradzat v posteli pritomnost partnera.

mondolina
24. mar 2024

bola som rozvedená, dosť dlho so mnou syn spal v posteli, do 10 rokov určite

luccija
24. mar 2024

@marek_97 ty si chlap a dieťa je spoločné či len jej?
Dcéra s nami dlho spala v izbe aj do 9 r mala tam svoju posteľ, ale aj v detskej izbe.Kde chcela spať, tam spala.

marek_97
autor
24. mar 2024

@dzejny656

Zastávam názor, ktorý mi aj lektorka a terapeutka pre deti vravela (zatiaľ rodič nie som ale preberám tieto veci aby som bol pripravený), že od určitého veku to môže mať zlý vplyv na vývoj dieťaťa … skóre odpútanie ale aj neskoré môže spustiť veci ako pocikavanie sa, nočné mory atď a potom strach zaspať… rozumiem, chcel som len nejaký výstup od matiek

@alickapusinka nie nie 🙂 nevidím dôvod na nejaký náznak útoku
@mandzula takže diskusia s dieťaťom aby postupne chápal?
@angela85 vďaka za názor tebe aj ostatným 🙂

@mondolina neboli z toho nejaké problémy pri puberte napríklad ?
@luccija Nie, ja sa len vzdelávam v rodičovstve, s priateľkou len mame túto tému a chceme nejaký názor si prečítať 🙂 mame rovnaké názory samozrejme

marek_97
autor
24. mar 2024

@katka700 4-5/7 dní plus napríklad 🙂

mandzula
24. mar 2024

@marek_97 vysvetlovat dietatu stylom, ze mas svoju postel je vysada, lebo uz je velke, mudre, samostatne, vybrat spolu obliecky, oblubenu hracku, lampicku s tlmenym svetlom, nechat mu pootvorene dvere. A, samozrejme, ho treba ubezpecit, ze ste tam, keby sa nieco dialo. Vecer pekne ulozit, precitat rozpravku, urobit si proste nejaky uspavaci ritual. A na zaciatku po uspesnej samostatnej noci mozno aj odmenit - vyletom napriklad.

vroni
24. mar 2024

S nami deti spávali tak do 5 rokov, potom už sme si zavadzali. Takže za mňa určite nie. Iným to môže vyhovovať inak, nemusím tomu rozumieť.

tamitamitami
24. mar 2024

Ja mám 2 ročnú spí so mnou v posteli, mne to vyhovuje aj malá omnoho lepšie spí ako keď bola v postieľke. Ja tiež nerada spím sama takže viem pochopiť že rovnako to môže cítiť aj ona.
Nechám ju pri sebe spávať kým to bude vyžadovať, predpokladám že príde vek kedy bude chcieť spať sama. Časom keď bude staršia (4+) tak jej do spálne dám vlastnú posteľ.

mondolina
24. mar 2024

@marek_97
konkrétne aké problémy? sám sa presunul k sebe do postele, plus som už mala partnera.

mirkava
24. mar 2024

@marek_97 môj mal nočný des tak do troch rokov tak tam to začalo, preplakal aj celú noc.... potom už len občas. Takže nočné mory zo spoločného spania asi nie, skôr baopak.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3