Je správne, aby dieťa spalo s matkou?
Ahojte, krátka otázka. Kľudne sa ženy rozpíšte.
Je podľa vás správne, aby dieťa do 7-10 rokov spalo s matkou ? 🙂
A čo by na tom malo byť akože nesprávne?
TY si otec a tvoje dieťa ťa vyhodilo zo spalne a spí s mamou a TY musíš spať sám.
Raz za cas kludne. Stale urcite nie
Raz za čas v pohode. Ak je to pravidelne tak asi je niekde problém
Za mňa určite nie
Bežne spia so mnou aj všetci traja, keď je tata na služobke. 10, 9 a 3. Komu sa to zdá nenormálne, hold, jeho zdanie... 🤷🏼♀️
Určite by som to netolerovala ani v nižšom veku, pre mňa to nie je normálne.
Nie,nikdy so mnou deti nespali,od bábätka spia vo vlastných posteliach 🙂
Nie, toto by som netolerovala..dieta ma svoju postel od malička a ja chcem mat v noci pokoj 😂😂😂
Nevidím na tom nič zle .. ak je spanie občasné .. ale trvalo nie.
@marek_97 nech si kazdy spravi tak, ako uzna za vhodne.. nas nasi ucili zaspavat osamote, ale.. moja segra aj tak takmer kazdu noc za nimi behala a ja som s ak nej obcas pridala, cize akoby spala s mamou a aj s otcom.. moji zas do urciteho veku chcu pritomnost pri zaspavani.. u starsieho to odislo v 13., dcera este chce aspon par minutovu pritomnost.. ale nebeha za nami v noci a nespi celu noc s nami.
Je to ok? Nie je to ok? Zbytocne rozmyslat...vsetko toto raz odbudne...
Nedavno som citala vyjadrenie nejakeho psychologa, ktory vystrihal pred spanim starsich deti s rodicmi.
Pamatam si z toho, ze toto rozhodnutie rodica je sposobene najma jeho pohodlnostou, ked sa vyhyba stresujucej situacii, ktora z toho prirodzene vyplyva, no neuvedomuje si, ze tym jednak brani postupnemu osamostatnovaniu sa dietata a zaroven mu ukazuje, ze je dolezitejsie ako partner, co moze byt pre dieta nakoniec velmi nepriaznive, kedze odcudzenim rodicov moze prist o rodinne zazemie.
V spálni vedľa mňa má miesto manžel. Ale občas sa stane,že deti prídu za nami. Dnes sme boli v posteli všetci štyria,asi blba noc,alebo spln. Ale normálne spia vo svojej izbe.
Môj má 8, spí vo svojej izbe ale hocikedy ešte pribehne ku nám. Stále by som nedovolila ale raz za čas určite 🙂
bola som rozvedená, dosť dlho so mnou syn spal v posteli, do 10 rokov určite
Zastávam názor, ktorý mi aj lektorka a terapeutka pre deti vravela (zatiaľ rodič nie som ale preberám tieto veci aby som bol pripravený), že od určitého veku to môže mať zlý vplyv na vývoj dieťaťa … skóre odpútanie ale aj neskoré môže spustiť veci ako pocikavanie sa, nočné mory atď a potom strach zaspať… rozumiem, chcel som len nejaký výstup od matiek
@alickapusinka nie nie 🙂 nevidím dôvod na nejaký náznak útoku
@mandzula takže diskusia s dieťaťom aby postupne chápal?
@angela85 vďaka za názor tebe aj ostatným 🙂
@mondolina neboli z toho nejaké problémy pri puberte napríklad ?
@luccija Nie, ja sa len vzdelávam v rodičovstve, s priateľkou len mame túto tému a chceme nejaký názor si prečítať 🙂 mame rovnaké názory samozrejme
@marek_97 vysvetlovat dietatu stylom, ze mas svoju postel je vysada, lebo uz je velke, mudre, samostatne, vybrat spolu obliecky, oblubenu hracku, lampicku s tlmenym svetlom, nechat mu pootvorene dvere. A, samozrejme, ho treba ubezpecit, ze ste tam, keby sa nieco dialo. Vecer pekne ulozit, precitat rozpravku, urobit si proste nejaky uspavaci ritual. A na zaciatku po uspesnej samostatnej noci mozno aj odmenit - vyletom napriklad.
S nami deti spávali tak do 5 rokov, potom už sme si zavadzali. Takže za mňa určite nie. Iným to môže vyhovovať inak, nemusím tomu rozumieť.
Ja mám 2 ročnú spí so mnou v posteli, mne to vyhovuje aj malá omnoho lepšie spí ako keď bola v postieľke. Ja tiež nerada spím sama takže viem pochopiť že rovnako to môže cítiť aj ona.
Nechám ju pri sebe spávať kým to bude vyžadovať, predpokladám že príde vek kedy bude chcieť spať sama. Časom keď bude staršia (4+) tak jej do spálne dám vlastnú posteľ.

@marek_97 neviem ci je to správne, ale syn má 10 a spíme spolu 😊.