icon

Je vhodné dať 8-mesačné dieťa spať každé dve hodiny?

nat19
2. dec 2023

Zdravím mamičky
Je vhodné ukladať dieťa aj po dvoch hodinách, ak to vyžaduje? Vysvetlím..
Mali sme krásne spánky, aj v noci celú noc doobeda a poobede..
Zrejme mu idú zuby a malý má bdelé spánky, vždy sa prebudí aj v noci a po utíšení zaspí ale o polhodinu je hore zas. Cez deň je stále unavený už po dvoch hodinách je nekľudný a šúcha si oči. Skúšala som ho trošku natiahnuť aspoň do mliečka keďže pijeme UM, vydržal a zaspal po tri a pol na 45-50min, ale s tým, že bol nervózny ešte viac. Takže netuším.. Ďalšia vec, na ktorú sa pýtam hlavne mamičiek, ktoré sa stretli s refluxom.
Máme aj reflux a po obede (zelenina, mäsko - klasika), je podráždenejší ešte viac, akoby to nevedel poriadne stráviť.. Všetky zeleniny aj obilniny máme za sebou, niekedy je to fajn inokedy si jeho žalúdok povie dnes nie.. Nedávam mu toho veľa, primerane, je totiž veľký papkáč zjedol by toho omnoho viac.

deti95060810
2. dec 2023

separačná úzkosť.... u niektorých detičiek je veľmi výrazná
po čase prejde aj reflux , aj separačná úzkosť - okolo roku dieťaťa
mali sme, takže osobná skúsenosť...

veronikaszabova
2. dec 2023

@nat19 nasa ma 8m a spi 3x denne - vzdy je hore 2, max 3h. A ano, aj noci mame teraz take vselijake. U nas pomaha to, ze spi so mnou.

luckajozko21
2. dec 2023

Preco sa mu snazis natahovat tie spanky? Ved normalne ked je unaveny, tak ho daj spat. Nepozeraj na tabulky ako by mal spinkat. Ono ak mu idu zuby, tak je proste nekludny, vsetci by sme boli. Ak bude velmi v nepohode a vidis, ze tie zuby idu, tak mu daj nejaky kamistad alebo nieco.
Nocne budenie moze byt aj kvoli tomu, ze mozno pride nejaky novy milnik a v noci to spracovava (sedenie, stvornozkovanie, stavanie, nove slovicko... hocico). Precitaj si https://www.thewonderweeks.com/baby/tools/leap-...

k refluxu - aku konzistenciu ma ta zeleninka? Ja som snad po 2-3t prikrmov prestala mixovat lebo ten reflux bol hrozny. Hned ako presiel na trosku pucene alebo priamo kusky (vid navody na BLW), tak sa to zlepsilo. Davam od zaciatku vsetko hlavne huste, do vsetkeho som pridavala nejake burizony, pufovanu pohanku alebo nieco podobne. U nas bolo aj mliecko dost problem, ale teda ja som kojila. Velmi rychlo sa mi cez den odstavil lebo hustejsie jedlo mu bolo lepsie na brusko. Napr. take polievky som zacala davat az okolo 10-11mesiacov.
Zlepsi sa to neboj 🙂 a potom zase zhorsi... a potom zas :D

lucia13022023
2. dec 2023

Môj syn má 9m, prešli sme si separacnou, noci nám to nepostihlo no dní boli extrém, keď som sa v tej miestnosti kde bol aj on vzdialila ze len pre ovládač napr, spustil taky plač akoby ho z koze drali. Prešlo to cca po mesiaci, no dnešná noc bola ako opisujes, uspala som a do par minút hore, nepomáha ze spi so mnou, to ho ešte skôr budí.
Ked ma takéto zle noci, dávam aj skôr cez deň spat, lebo by to bolo ešte horšie necht ho umrncaneho hore.

nat19
autor
2. dec 2023

@lucia13022023 Ďakujem krásne .. Aj malý spal pri mne no po takýchto troch nociach som to už nezvládala a dávala ho do postieľky .. tak či onak bol hore. Pri mne do pol hodiny, v postieľke do hodiny, takže vyhrala postieľka. 😅

nat19
autor
2. dec 2023

@luckajozko21 robím ju hustejšiu, nechávam tam žiaľ kúsky, pretože po ceste naspäť von sa mi dusil, takže ju len nechám hustú. Nevyvracia ju von, ale mám pocit že práve tým, že nevyjde von je mu ťažko alebo čosi .. pritom hneď po mlieku, ktoré dostane vyvracia niečo aj z obedu a je mu hneď lepšie na žalúdku.. takže netuším čo robiť nechcem mu prestať dávať obedy keby mu chutia všetko spapa no len.. je to také zvláštne.

nat19
autor
2. dec 2023

@veronikaszabova No on od malička prespal celú noc a cez deň mal len dva spánky aj to pol hodinu 40 min a koniec bolo všetko ok. No a teraz je to takto.. keď spal pri mne bolo to ešte horšie, budil sa stále..

veronikaszabova
2. dec 2023

@nat19 musime len vydrzat 🙂 je to len obdobie. Prejde to.

lucia13022023
2. dec 2023

@nat19 ešte to môže byť kľudne regresia 🙂 9-10 mesačná.