Kedy a ako začať s paplónom pre dieťa?
Mam 3m dieta , odkedy mu mozem davat paplon a vankus ?
Vankúš načo? A paplón vždy odkopli, ja som používala zateplene overaly v zime
Môj ma 2r a ma malý vankus. Začal ho brať mne, na noc som mu ho brala a potom som sa len zobudila na to, ako mi ho ťahá z pod hlavy 🤣 tak som mu ho dala a spáva na ňom. Paplón nemá
Vankus ma asi od 3 rokov, paplon ma asi od 2 rokov, odkedy prestal chciet spacie vaky, do dnes sa v kuse odkopava 😂
Paplón mal od kedy nebol v perinke cize cca od mesiaca....vankus od 2 rokov
Moji mali. Vankus 😂😂😂 okej obliecku z vankusika. Ale oni to brali za vankus. A to teda cca od pol roka... od kedy neboli v perinke/zavinovacke. Teraz najmensia mala rok a je vo vaku stale. Perinu/deku/paplon. Vsetko do minuty odkope.
Spaci vak a vankus najlepsie nikdy, tak od 2r.
@lucia13022023 aj moji presne tak 😁😁😁 dostali vankus, ked chceli ten moj a tak okolo 2r.
Moj 3rocny nechce vankus a paplon vie vzdy skopnut, ked bol mensi bol v spacom vaku, teraz to uz neriesim. Dvojrocny detto.
Aspon do 6 mesiacov nema byt v postielke nic iba plachta.
Vankus urcite nie. Jednak v tej postielke putuje, takze by aj tak na tom vankusi nelezal a hlavne ma dieta tak velku hlavu v pomere k telu, ze ked lezi bez vankusa, ma hlavu v spravnej polohe a taku velku hlavu bude mat este velmi dlho. Nas syn zacal pytat vankus ako 2 rocy, dala som mu maly.
Paplon je nebezpecny do 6 mesiacov a potom ho zarucene zacne odkopavat, takze je nefunkcny. Skor nejaku deku, ktora sa na telo viac prilepi a len tak nesklzne. Nas syn ma 5 a este stale musim zaryvat aspon 1x za noc. Nechavam ho spat v ponozkach ale aj tak nechapem ako to ze mu neni zima len v pizame. Ja spim vedla neeho pod paplonom a dekou.
@andreatytler ja som niekde citala, ze oni maju rychlejsi pulz ako my dospeli a tak im je trosku teplejsie ako nam. Moji obidvaja, akonahle ich zakryjem, vzdy sa preberu a odkopu😁 jednu noc som syna zakryla asi 6x a vzdy bol na inom mieste v posteli, len aby sa vyhol paplonu😀 takze ani vankus nema vyznam tam mat.
@hederamonstera Musi na tom nieco byt ze maju iny metabolizmus alebo prekrvenie alebo telo vyraba viac tepla, lebo chytim synovi ruky a ma ich krasne teple a ja mam ladove a to som pod tymi dvoma paplonmi.
A hlavne je velmi tazke prekonat ten matersky instinkt ze ho musim zakryt, lebo inac ochorie.

Vankúš sa tak malým deťom neodporúča dávať. Možno tak od roka. Paplonik môžeš, no lepší je podľa mňa spací vak, dieťatko sa ti v noci neodkope