Kedy chodia spať vaše deti nad 10 rokov počas prázdnin?
Ahojte, ako to mate? Kedy idu do postele Vase 10r a starsie deti? Odkedy mate obyvacky vy rodicia len pre seba? Dakujem🙂
@anonym_autor ahoj,našťastie ma 11 ročný TV u seba v izbe
Väčšinou okolo pol 11 zaspi syn
Klasicky ako aj pocas skoly, okolo 20:30. Vynimka je dovolenka alebo grilovacka atd. Ma cerstvych 10r
A svoj pokoj mam od 20tej kazdy den tak ci tak
Mám 13r, 12r a 9r - som rada ak o 22 sa mi podarí aby boli umytí a v posteliach.. najmladší zaspáva hneď, starší si ešte čítajú cca pol hodinu.. ráno potom vstáva najskôr najmladší o cca 8mej, potom stredná dcéra o pol 9 a najstarší o 10tej...
Obývačku pre seba zväčša nemáme, keďže ja ráno vstávam o pol 4tej do práce, takže o 10tej večer sa už snažím aby som spala... Voľný večer mám len keď na druhý deň nejdem do práce a to nie je tak často akoby som si priala..
ja mam v tomto smere zazracne dieta, o osmej umyje zuby, zalezie do postele a tam si robi co chce. Niekdy uz o pol deviatej spi. Lenze on potom vstava aj o pol siestej, nastastie uz je samoobsluzny, takze nikoho nebudi
@anonym_autor akurát u mňa prázdninuje 12r a chodí o 9 do postele s mojimi deťmi, on vsak obcas potiahne do pol 11. Ale už v izbe 🙂
moja ma 11 cez skolu chodi o 9.15 teraz 9.45..ona je spachtos a ak sa nevyspi je zla ..asi jedina z triedy tak chodi spat uz sa aj rozculovala ale sama uznala,ze proste dlhsie to neda... jej spoluziacky su hore aj do polnoci -to mi pride chore
Naša 10 ročná má večierku o 21:00 akoaj cez školský rok.Cez prázdniny to moc nedodržujeme .Niekedy kukáme telku v obývačke alebo sa večer ešte zahráme aj s mužom spoločenskú hru (máme 7 mesačného syna a cez deň sa to jednoducho nedá) alebo je v izbe a pozerá niečo na PC ale to ju o pol 10 už ženiem do postele a pozerá tak.Ona je tak roky naučená vyhovuje nám to.Už som jej posunula večerku na pol 10 ale to si už nedokázala ustriehnuť tak som jej ju vrátila späť na 21:00
@anonym_autor vzhľadom na to, že majú tv aj pc každý aj u seba v izbách, tak max 20:30 už sú zalezení. Obvykle do 21:30 spia (okrem najstaršej dospelej samozrejme, tá vydrží dlhšie než my😉)👍
12 r o 20.00 vypína telefón, do 20.30-21.00 si môže čítať, výnimka dovolenka
Obývačku Resp tv o 20.00 kedy chlap pozerá speavy
@anonym_autor v posteli od 21:00. Zaspia niekedy až o hodinu ale počúvajú audiorozprávky.
Ked je futbal, tak pozeraju do konca, aj do polnoci. 🤣 Ked nie, tak okolo 22ej, niekedy su v posteli o 21ej a vykecavaju este hodinu. Mensi je taky, ze zaspi hned, starsi zase rano vyspava.
Prekvapuje ma (v dobrom), koľko detí si dokáže čítať knihy pred spaním.
To môj ani počuť, vyslovene len povinné školské čítanie a keď ho cez deň donútim pár strán.
Pritom ma knihy,ktoré si prial
Číta plynule ,s tým nemá problém,známky jednotky,dvojky.,sem tam horšia
Takže v dobrom závidím maminy
@anonym_autor moji ked mali 10r tak boli vecer cez prazdniny tisko zalezeni v svojich izbach aby sme ich nehnali spat pred polnocou 😁
A v tomto veku sme my rodicia v lete chodili spat bez toho aby sme decka zastlali po paplony a rano sme vstavali podla chuti 😊
To môj ani počuť, vyslovene len povinné školské čítanie a keď ho cez deň donútim pár strán.
@pe_mi napr moja nemá ani inú možnosť resp má buď spat, ležať a pozerať do stropu alebo si môže ešte čítať, keďže v izbe nemá ani Pc, ani tv...a mobil musí byť vypnuty
moja ma 11 cez skolu chodi o 9.15 teraz 9.45..ona je spachtos a ak sa nevyspi je zla ..asi jedina z triedy tak chodi spat uz sa aj rozculovala ale sama uznala,ze proste dlhsie to neda... jej spoluziacky su hore aj do polnoci -to mi pride chore
@ukgirls moja 12 rocna cez školu spi už o deviatej. Teraz chodí ako kedy oveľa neskôr. Ale ráno to dospava. Tiež sa zlostilia ze jej spolužiaci sú dlhšie hore ale ona nevydrží odkvecne
Obývačku máme stále pre seba 😁 Deti sú zalezené vo svojich izbách. Ani o nich nevieme 🙂 Cez prázdniny chodia niekedy spať neskôr, ako my rodičia.
Obývačku máme stále pre seba 😁 Deti sú zalezené vo svojich izbách. Ani o nich nevieme 🙂 Cez prázdniny chodia niekedy spať neskôr, ako my rodičia.
@andreakotesova a co v tych izbach robia?
@anonym_autor v posteli od 21:00. Zaspia niekedy až o hodinu ale počúvajú audiorozprávky.
@terry658 jej, to na cd, abo ako? Dakujem.
@pe_mi ani moj nechce citat.iba ked ho nazenem😆
Má povolené cez pracovné dni o 21 a víkend 22, záleží, niekedy sa sám pýta že chce ísť spať už skôr. Ale keď sme niekde na dovolenke tak môže aj dlhšie ak vydrží.

mam 8r a zial vynimocne 22.00 ale aspon spi dlhsie, lebo ranne vtace.