icon

Kedy sa dieťaťu stabilizuje spánok?

luthien118
10. sep 2023

Ahojte, zaujimaju ma Vase skusenosti. Podla internetu ma dieta spat od 20:00-21:00 do 7:00 rano. Moj syn ma 10 mesiacov, zaspava ovela neskor a budi sa raz o 7:30, raz o 9:00, nahodne. V akom veku sa Vasim babatkam stabilizoval spanok natolko, ze sa dalo hovorit aj o nejakom rezime? Nemozem poriadne planovat ani podavanie jedal, ked ma doslova kazdy den rezim posunuty o 2 hodiny v porovnani s predchadzajucim dnom :/ Dakujem vopred za vsetky odpovede.

bolarazjedna
10. sep 2023

Ja som sa režimom nikdy neriadila tak, že dám ho späť o 12tej, obed o 12tej...bezohladu na to, či vstane o 6tej, či o 8mej ráno... To sa sní nedá....
Vždy som dodržiavala aj dodržiavam hodinové intervaly.... Napr viem, že mi vydrží 4 hodiny v bdelom stave, tak ak sa zobudí o 6tej, tak spinkať ho dám o 10tej, ak ráno spí do 9teh, tak na obed pôjde späť až o 13tej....a pred spánkom dostane desiatu, po zobudení obed....

Ale aby som odpovedala na otázku, teraz ma 14mesiacov a na celkom predvídateľný režim posledný mesiac-2, že nie sú hodinové posuny každý deň ale robíme veci približne v tom istom čase.

1342
10. sep 2023

@luthien118 pokiaľ je je kojeny tak režim mu viete sama vytvoriť .....moje najmladšia dcéra nebola kojena a od narodenia sme mali režim čiže večer v rovnaký čas kúpanie,v rovnaký čas ukladanie do postele a ráno keď spala dlhšie ako obvykle budila som ju aby sa nám nenarušil celý režim (aby sme jedli v rovnakom čase každý deň takisto cez deň spánky v rovnaký čas )teraz už má 22mesiacov a chodí do postele o 20:30 a ráno vstáva cca o 7:00 cez obed chodí spať o 12:00 do cca 14:00 (jeden spánok od 10.mesiaca)

pato88
10. sep 2023

@bolarazjedna ahoj, my sme na nieco, co sa dalo nazvat rezimom nabehli, az ked mal okolo 13-15 mesiacov a uz iba jeden spanok denne. Nechaj ho vzdy vyspinkat ako potrebuje a skus nejak jedla v rovnakom case podavat. Ono je to tazko, kazde 2-3 tyznde maju ine potreby takito malinki, stale sa to meni.

euka210
10. sep 2023

@luthien118 moji okolo 1r presli na 1 spanok a teda moji chodili skoro spat, uz o 19h a rano boli hore o 6-7h.

marianarem
10. sep 2023

@luthien118 U nas to bolo okolo 8 mesiacov, predtym tiez nahoda. Podavanie jedal som vtedy nejako neplanovala, my s manzelom sme jedli nezavisle od maleho a on jedol, ako to vyslo. Ja som mala skor problem s navstevami, ze som nikdy nevedela povedat, kedy maju prist, aby videli aj maleho.
Udaje z internetu netreba brat az tak vazne, je nemyslitelne, aby bolo.kazde dieta rovnake.

jovan236
10. sep 2023

Neriaď sa internetom ale ako to vyhovuje tvojmu dieťaťu🙏.Mám tri deti a spia vždy inak-záleží od dňa,čo robíme a aký máme program.najmenší 11m. Ráno vstane okolo 7dmej a o také cca 2hodinky ide spať a potom pobede spi ale to už nemáme rovnaké,buď sme vonku ale o sa hráme tak spí vždy inak.A večer tiež okolo 21vej zaspí a spí buď celú noc slebo sa zobudí,dám mlieko a spí ďalej-tak isto to bolo v noci s kojením-vtedy spal somnou a keď sa zobudil si začal cicať a potom spal ďalej ja som hmatom skontrolovala plienku a keď ok spala som v klude aj ja a keď chcel grgnúť už som vedela kedy.3 a 4ročný musia ísť o 21vej najneskôr do postele ale aj zaspia lebo sú zo škôlky unavení.Neriešiť a len proste tešiť sa že ešte ten spánok vôbec má☺️

siska53
10. sep 2023

@luthien118 prosim ta! Zabudni na "podla internetu"!. Kazde dieta je ine! Segrin maly ma vyse roka a stale spava rozne, nasim vyhovoval cas zaspatia okolo 21 - obom.. skor ani za pana.. starsi vstaval skor, zvacsa medzi 6-7, mladsia aj do 8 a dlhsie, ale ta sa mi zas do roka budila, co syn zas nie.. do toho roka mali poobedny spanok, vo veku 10 mesiacov dcera aj dopoludnajsi, syn nejak..nie.. rezim sme uz cca ale mali, no nebyba to u deti pravidlo.. Ked nahodou atypicky zaspali, tak nic, tak sa to prosto posunulo.. Neboj, nauci sa ti tak, aby jedol v plus minus rovnakom case.

ivangeline
11. sep 2023

Ja im rezim nastavujem. Nie ..vsetky deti nie su rezimove...