icon

Kedy ukončiť denný spánok 2,5-ročného dieťaťa?

27. sep 2026

Kazdy den je to vacsi a vacsi boj. Podla mna sa jej uz proste uz nechce a nepotrebuje to, v skolke spi 3 dni 2 dni vraj vobec a cez vikend no bojujeme...myslite ze ho mozeme uz vynechat?

anonym_7611d3
•
27. sep 2026

@anonym_autor ako to mame vediet? Pozname tvoje dieta? My sme jeho matky? Ved nedaj spat a uvidis co bude, to potrebujes rady na mk? Ked kazde dieta je ine?

anonym_a4b033
•
27. sep 2026

U nas sa v case obedného spanku aspon odpociva. Zaspat nemusi, len lezat. V polke kratov aj zaspi

anonym_d27dd6
•
27. sep 2026

myslim ze 2.5 r dieta este odpocinok potrebuje, kazde dieta je ale ine musis skusit a vypozorovat co potrebuje to tvoje

anonym_4d3ac9
•
27. sep 2026

@anonym_autor keď to ma byt nasilu a nevidis negatívnu zmenu v jej spravani, ked nespí, nesilila by som to. Sú deri, ktoré proste nespia, ine zase málo jedia, iné nechcu piť mlieko... Treba len pozornosť svoje dieťa, co potrebuje práve ono.

anonym_0e7b34
•
27. sep 2026

Podľa mňa to je malé dieťa a malo by ešte spať. Závisí aj od toho ako trávite čas cez víkendy. Ak najprv v sobotu len upratuješ a varíš a ono je len s tebou doma tak nemusí byť unavené spať. Ale keď je napr vybehane vonku, uchodene z prechádzky, tak na obed najesť a určite spať 🙂 čiže určite závisí aj od toho ako cez tie víkendy trávite čas. Každá rodina funguje inak. A ešte závisí kedy ráno vstáva. Moje deti od pol 7 hore. Tie dávam spať stále. Dcérka ma 4,5roka. Švagrinej zasa deti ráno cez víkend pospia do 9. Čiže cez deň ich už spať nedáva

anonym_0e8f43
•
27. sep 2026

U nás ako 2,5ročný prestal spať na obed cez víkendy. Pol roka predtým to bol boj, hrôza pre neho aj pre nás. V škôlke spal, aj keď občas boli problémy, ale keď spali ostatní, z nejakého dôvodu spal aj on. Ale cez tie víkendy nie, avšak on vedel v noci vkuse prespať aj 12 hodín.

minesasubu
•
27. sep 2026

U nás bolo spanie od 2r doma celkom problem , zistila som že ak pojde do kočíka tak zaspi prešla som sa okolo domu a spal , potom prišlo obdobie kedy proste nechel spať cca 2,5r tak nespal alebo sme plánovali výlet autom cez spánok
ak bojujete a trvá to viac ako pol hodku a neche iba ležať tak by som to nechala tak
poprípade skús pustit rozprávku z radia na cd nech aspoň poleží