Lepší spánok bábätiek

6. apr 2024

Ahojte.
Zakupila som si spankove poradenstvo na 2 tyzdne od LSB, pani mi vypracovala poradenstvo a po precitani som bola mierne skepticka. Jednalo sa o 2 metody na zmenu aktualneho sposobu uspavania.
Dieta nam nespavalo cez den viac ako 30 minut a neslo douspat. Vecerne spanky boli ok, niekedy ske isli douspat po 30min, hodine.
Predtym nez mi prisli odporucania, zacala som dieta uspavat s uberanim spankovych asociacii a mala som pocit ze sa to zlepsuje.
Prisiel mi do mailu plan, pouzila som metodu, ktora mi pride ako vyplakavscia aj ked sa tvari, ze nie je a ten spanok je odvtedy este vacsia katastrofa. Aj spankove odporucania ohladom casov spankov mi prisli ako uplna blbost, mne jednoducho dieta nevydrzi byt tai dlho hore na aktualny vek, aky odporucaju oni, je urevane a je to cele zle.
Viem viem, nemusite mi davat mudrosti o tom ako som si pokazila dieta cudzimi ludmi alebo sa nechala obrat o peniaze..
Len chcem vediet, ci tieto poradkyne realne aj niekomu pomohli, lebo zacinam mat velmi negativny nazor na ich poradenstvo.

lenkakravcova
6. apr 2024

Ja som dávala dieťa do 2r spať vždy keď chcelo (pretiera si oči) na mlieko (pri dojčení zaspalo alebo na fľaške). Aké máš staré dieťa vlastne a ako to spí ?

lucia13022023
6. apr 2024

Mne pomohli, dieťa mi prespi noc od cca ôsmeho mesiaca z ich pomocu, aj dvom kamoškam..
V plane nebola žiadna forma vyplakania. Ako ty píšeš, boli to asociácie.

autor
6. apr 2024

@lenkakravcova 3 mesiace a noc prespi budi sa dame na jedno krmenie a den je rozny, vacsinou sa budi po 30 min a nejde douspat.

autor
6. apr 2024

@lucia13022023 asociacia kde mam hladkat dieta ktore hystericky place, zobrat na ruky a robit to s nim dokolecka a ked nezaspi tak pockat do dalsieho bdeleho okna, kedy dieta uz bude maximalne vycerpane tak logicky po vysileni a vyplakani a preckani dalsieho bdeleho okna zaspi. Ano. A dookola davat do posteoe pri znamoach unavy, zacne plakat, zobrat ja ruky utisit, zobrat do vedlajsej miestnosti nakrmit a dokolecka, dokola, trochu psychiatria podla mna ale kazdy ma na to iny pohlad.

lenkakravcova
6. apr 2024

Mne sa tak dieťa budili buď keď bolo hladné alebo keď bolo prejdeme alebo keď ho bolelo brucho alebo keď nebola v izbe tma a teplo a ticho.
Skús ticho, teplo, tomu v miestnosti, nakŕmiť bábätko dať kvapky proti bolesti bruška a tak nechať spinkat. V 3mes mi takto spali dve a pol hod, potom prebaliť, nakŕmiť a zase spať do tmy a teplo, ticha. Celkovo asi hodinku denne dieťa v takom veku mimo prebaľovania a kŕmenia nespalo.

lucia13022023
6. apr 2024

No naša asociácia bola fľaška. Čiže sme zrušili fľašu pri zaspávani. Bez plaču, vyplakania... To co opisujes ty, to sme nezažili vôbec. A ani kamošky. Ja osobne by som nedávala až takto na rady, jasne ze by som si dala dieťa spať kedy by chcelo a nečakala na BO.
Ale možno ste mali iný problém ako my, preto tske rady. Pýtala si sa ci pomohli, nám pomohli. A dieťa nezaplakalo ani raz. Vyplakat dieťa si nenechám za žiadnu cenu, to radšej nebudem spať ja.

lucia13022023
6. apr 2024

No a píšeš ze tri mesiace, nemá náhodou regresiu? Presne v troch mesiacoch ju mal syn, to boli presne tie 30 minútové spánky a nie a nie douspat. Potom to prešlo. Cez regresiu by sa poradenstvo nemalo ani robiť, lebo je to na dve veci.. Vtedy si diets prechádza veľa vecami, samo nevie spracovať co sa deje a preto sa budí aj v noci a skúša nové veci co sa naučilo.

drianaa
6. apr 2024

Nemala som poradenstvo, ale celkom mi ich články pomohli sa zorientovať v režime dňa a spánku. Ale mám dieťa, ktoré kým neprešlo na 2 spánky, tak spávalo 30 minút. Skúšala som douspať, občas išlo a občas nie, ale bolo spokojné. V tom veku 3 mesiace sú krátke spánky úplne fyziologické a normalne pre dieťa, ak je spokojné - konzultované neurologičkou a prečítané dosť o tom aj v zahraničnej literatúre. Ak nespokojné po 30 minútach spánku, tak potom by som to riešila ako problém. A k samostatnému zaspávaniu, ja som naučila zaspávať syna v postieľke až keď bol starší, a videla som, že je pripravený. 2 dni plakal, niekedy aj tak, že som mala ja slzy v očiach ale už nevedel zaspať ani na rukách - čo bol naučený predtým. Ale vždy zaspal a na 3. deň to bolo ok - ale 30 minútové spánky neprešli ani tak, až neskôr. Aj to nie úplne. Ono niekedy sa treba možno prispôsobiť dieťaťu, že proste potrebuje spávať takto, hlavne keď je spokojné a noci máte dobré, ono to prejde a zmení si to zase

autor
6. apr 2024

@lucia13022023 ano myslim ze ma regresiu a presne kvoli tomu som aj pisala a odporucili mi napriek vsetkemu poradenstvo. Vyslovene som sa pytala ci ked ma taketo obdobie do toho ist lebo na webe maju ivedene ze pockat. A vidis. 🙃 urcite necakam na BO ako kazali proste vidim ze to nema efekt a nechat dieta hucat a vynervovat sa mi nie je po chuti fakt.

lucia13022023
6. apr 2024

Áno, malý mal tiež regresiu v tom období a sama poradkyňa mi vravela ze počkáme, čakali sme aj tri týždne na to, nech sa cez regresiu nič nerieši, lebo ako si písala, tak sa vtedy nemá.. Ach no tak asi ste natrafili na nie moc dobrú, lebo fakt ja ani jedno zle slovo nemôžem povedať, a kamošky co si to zaplatili tiež nie a mali sme všetky iné "problémy". Nám dala super režim, sme na ňom do dnes aj keď so zmenami keďže sa malému predlžujú BO ale v celku tomu uz chápem čiže nám pomohli. Vo vašom prípade to boli asi vyhodené peniaze lebo jasne ze žiadna pricetna mamina si nenechá dieťa trápiť a vyplakat..

autor
6. apr 2024

@lenkakravcova mne sa budi vzdy, nech sme skusili cokolvek, prislo to z nicoho nic, dovtedy spalo, cize asi regresia. Bdele okno mava tak hodinu max

autor
6. apr 2024

@lucia13022023 tak uvidime, ja pockam ci odznie ta regresia alebo co nastane. Neviem ako sa mam postavit k tej regresii, lebo vsade sa spomina, ze tato prva neskonci sama od seba. Vam to teda odznelo? Nespominate si, ako dlho trvala? Aspon priblizne v tyzdnoch?
No ja tak nepozorujem zmeny k lepsiemu, skor k horsiemu, podla toho, co bolo poradene nam, nechcem aby moje dieta bolo pokusny kralik, keby som videla aspon minimalny posun k lepsiemu nepoviem, ale ked vidim tie krokodilie slzy, spotene dieta a plac a este kratsie spanky a pridruzenie ineho problemu tak neviem co si mam o tom mysliet. 😒 vkladala som do toho velke nadeje, dufala som, ze narazim na zuzanu, lebo od nej mi prisli tie rady, ze mali hlavu a patu a aj ked som si pozerala jej videa, co sa tyka odnaucenia adociacie ako od cumlika, od kojenia, dalej odzavinovanie a pod, ale postup co mam od tejto poradkyne a este som sa pytala schvalne dodatocne otazky tak msm pocit, ze na to ide zo zleho konca a nema to hlavu a patu. Aspon z toho co ja mam napozerane, nacitane a napocuvane a to sa snazim davat si sakra pozor, kedze som si uz zakupila online prednasky o dost davnejsie.

autor
6. apr 2024

@drianaa praveze dieta nie je spokojne a budi sa po 30 minutach so strasnym placom, dokonca ma znasobeny morov reflex, ktory bol uz na ustupe a teraz niekolkokrat po sebe pocas jedenia. Mne to poradenstvo asi za toto nestoji aby som si “pokazila” dieta este viac ako som uz do dietata zasiahla pri aplikacii tychto rad. Asi by som to mala zobrat, ze to je tak, ako to je a nehrotit, nechat plynut a uvidim, ako sa to vyprofiluje.

lucia13022023
6. apr 2024

Ta prvá bola hrozna. Fakt ze som bola hore každú jednu hodinu v noci.. Usoavala som aj vyše hodiny a spánok ze 20-30min..nie raz som si poplakala ze nevládzem... Trvala asi 3-4 týždne. A bála som sa veľmi, lebo malého sme uspavali na rukách a tiež som čítala že sama neodíde, že treba zmeniť spôsob uspávania, tak sme sa snažili, no nič nezabralo... Z jedného dňa na druhý proste odišla. A na rukách zaspával ďalej asi do roka cca.

drianaa
7. apr 2024

Tak ak je nespokojné, tak chápem, že to riešiš. Ale nebudem ti dávať rady o uspávaní, môj malý mal od 2. do piateho mesiaca každý deň dosť silné koliky, kedy som niektoré celé dni presedela na fitlopte aby aspoň niečo spal a neplakal, takže sa naučil zaspávať na rukách na fitlopte, takže som douspávala fitloptou. Ale mne sa budil s plačom po tej polhodine ale po chvíľke bol úplne v pohode a celé bdelé okno fajn, ak nám ho nenarušila bolest bruška. Ale od fitlopty som ho odnaučila až keď bol starší, občas som skúsila či nezaspí bez toho, ale nehrotila som to do extrému, a keď bol pripravený tak to išlo, ako vravím za 2 dni. Ale úprimne, stále to nie je bohvieaký spáč 🙂 ako máme dva spánky tak máme fajn režim aj cez deň spí lepšie, ale noci boli lepšie kým bol bábätko, a spával celé dni len na rukách na fitlopte po 30 minút