Má škôlkar, ktorý zaspáva neskoro, šancu na zmenu?
Ahojte. Mali ste niektorá škôlkari ktorý večer zaspaval neskoro-po 22h?zmenilo sa to niekedy?
Naša začala chodiť do škôlky teraz od februára a dúfala som že sa to zmení. Lenže ona zaspí tak isto neskoro 😏
Náš chodí od septembra do škôlky. Teraz v januári má 3 roky a stále chodíme dosť po 22:00, niekedy aj o 22:30. Hold niektoré deti su už také 🙈
U nás bol problém, že v škôlke spali. V tie dni keď sme ho vzali pred spaním, zaspaval večer normálne. Takže sa to upravilo až s nástupem do školy.
Moj syn tak zaspaval, byval cca. 20⁰⁰ uz v detskej vo svojej posteli, citali sme si knihu, porozpravali sa a sla som. S dcerami (teenagerky) sme este pokecali u mna v spalni, potom sli spat aj ony, ja som si este citala. Pred spanim cca. 22:00-22:30 som im sla este otvorit dvere, ony uz davno spali a syn, 5 r. si svietil baterkou a potichu skladal lego 🤦 ...rano pritom chodil normalne do skolky na 8:00 🤷 . A bolo uplne jedno, ci poobede spal alebo nie, pred desiatou nezaspal.
No ako šiel do predskolskej, asi ho chytila nostalgia za spankom a zrazu spi poobede aj dve hodiny a vecer uz okolo deviatej spi aj zo 3x do tyzdna. Zvysne dni stale ponocuje, akurat miesto lega si teraz pozera a cita knizky + mi kolkokrat este pride zreferovat, ze tam je to a to a ci som to vedela... Akoze neviem, ci ho hresit za ponocovanie alebo sa tesit, ze ma tak rad knihy 😁
V kazdom pripade cez den ani vecer nie je nervozny, uplakany, podrazdeny, ze by som mala pocit, ze mu spanok chyba 🤔
...ved uvidime, co bude na jar, ked budeme moct byt vonku dlhsie.
Nezmenilo, doteraz som nočný typ a syn je po mne 🥴
Necakala by som to,ale zavisi aj od toho,aky typ si ty s muzom..ak obaja chodite spat neskor a rano si pospite,dcera ina nebude 😊 my to mame dvojmo,cez prazdniny sme chodievali okolo polnoci..prvacka by mozno zaspala aj skor,ale 4 rocna nie,aj tym,ze spi v skolke
U našej sa to zmenilo až pár mesiacov po nástupe, už zaspáva okolo 21. Teda väčšinou, včera sa nejako dobre vyspala cez deň a zaspala 22:40 🙄
A kedy vstavala? Kedy ju davas spat?
Lebo ak vstavala po 8mej tak je len logicke, ze zaspava o 22:00.
Nasa zaspava o 20-20:30 a vstava 5:00-6:00 + obedny spanok.
Zacala by som tvoju ukladat napr. o 7 a aj mimo skolky budit o 6-7:00.
Inak rezim neposunies? Vela ludi, ale nie je ochotnych vstat o 6tej aj cez volne dni... takze to je na tebe.
A teda, nepojde to za tyzden, chce to aspon mesiac vydrzat.

Nezmenilo, že by chodila spať skôr
22 - 22.30 bol čas na spánok
ráno vstávala 7 - 7.30