Dvojročná dcéra dlho zaspáva a nechce spať

lenkaleni24
20. máj 2023

Dobrý deň...už som zúfalá, tak sa obraciam sem, či ste sa náhodou nestretli s podobným problémom...od narodenia je dcéra slabý spáč ak to by bolo na dlho...ide o to, že posledné dva týždne dlho zaspáva aj na obed aj večer ( z pôvodných cca 10, 15 minút to trvá aj hodinu) ...vždy to už musí ísť po zlom, že odídem na chvíľku a ona plače, alebo skriknem...vôbec ti nejde po dobrom...je jedno či je unavená, či behá po vonku alebo nie...posledné dni večer, keď ma ist spinkat, tak začne mrncat a neskôr plakať že ju bolí bruško...najskôr som naozaj myslela, že áno ..už vidím, že má tým manipuluje a hovorí to, lebo nechce ísť spať...neviem či zrušiť už obedny spánok...alebo nie...spí okolo hodiny, niekedy hodinu a pol.... vždy boli nejaké problémy so spánkom...dlho zaspávala len na rukách, potom už pri mne v posteli, neskôr v postieľke s dudlom a teraz vlastne v postieľke bez dudla a ja ležím vo veľkej posteli pri nej...čítam milión názorov na to či zrušiť spánok alebo nie..no mne to pripadá, že už ten obedny spánok nechce...je to trápenie aj pre mňa aj pre ňu ti zaspanavie.....

nikky1905
20. máj 2023

@lenkaleni24 odporúčam lepší spánok bábätiek, poradenstvo

lenkaleni24
autor
20. máj 2023

@nikky1905 no tam som čítala rôzne veci už od bábätka vlastne...nepomohlo skoro nič...v niektorých veciach uz to bolo ako mamila s dojčením, čo až za sektu pomaly pokladám

andreatytler
20. máj 2023

@lenkaleni24 Potrebuje si presadit svoju volu a asi nema velmi moznost v priebehu dna a tak siahne k tomu pocas spanku.
Nechaj rozhodnutie ist spat na nu, ale urci jej pravidla s tym ze sa musi pripravit (pizamo, umyt a tak), ist do spalne, tam jej daj na vyber z aktivit ako pozerat si knizku, ticho sa hrat s babikou a pod. Povedz ze ty si unavena a tak ides spat, ale ona moze spat ak bude ona chciet a ty to budes respektovat.
Ak skutocne jej telo nepotrebuje ten obedny spanok, tak sa vydrzi tam ticho prehrat aj hodinu.
Tiez skus jej davat viac moznost rozhododvat o svojim zivote pocas dna.

zuzkaa1991
20. máj 2023

@lenkaleni24 my sme tiez bojovali od 2 ci odkedy so spankom.moznk uz od 1.5r trvalo zaspavanie hodinu a pol aj od nervoch ani nehovorím ze som cely cas len vreskalq upozorňovala.dokonca isty cas musel.aj manzel chodiť s nami spat....preslo to casom ;) aj keby som posuvala cas na neskor to iste....ked sme.zrusili spanok v 3r tak zaspavala.do 5min zo začiatku co bolo u nas zazracne ;) teraz zalezi ci spiv skolke podla toho mame vecer problém;) ale ja som bola strikna na rezim ;) mozno to bola chyba az teraz v 5r zisťujem ze mojej dcere staci malo spanku (spi viac menej 10hod)

anesim
20. máj 2023

Moja prestala spavat cez den ked mala 2 roky, ak nahodou zaspala cez den, tak potom vecer zaspavala 22.00 - 22.30. Ked nespala, tak okolo 20. 00 - 20.30 zaspala, a spala do tej 8 - 8.30, cize 12 hodin . Potom nastupila ako 3 rocna do skolky, a to som vedela, kedy tam zaspala, lebo potom doma este 22.30 bola hore, vstavali sme 6.15. Takze lepsie mi bolo, ked len lezala a to potom skor zaspala vecer.

svetlonos
20. máj 2023

@lenkaleni24
ahoj, v tom veku aj nas maly tak zaspaval. Namiesto 15 minut 40 🤯 Vies co mi pomohlo? Teda v pripade, ze mas cas a len jedno dieta. Prijmi to ako vas cas, a nastav sa u seba pohodovo i keby zaspavala hodinu. Mne = aj malemu to pomohlo. Casom sa to zlepsilo. Neriesila som ine, len moj vnutorny pokoj a ze to male to z nejakeho dôvodu potrebuje. Nas ma tetaz 3 roky a obedny spanok este potrebuje.
Pokial mame celodenny program/ vylet, tak nespi a ide vecer uz o 6stej * vstava o 5:00).
Skus sa aj y upokojit, nemaj velke ocakavania, ukladaj vzdy v rovnakom case.
Neboj casom bude lepsie.

marianarem
20. máj 2023

@lenkaleni24 Ved vyskusaj nejaky tyzden bez obedneho spanku a uvidis, ci jej to bude stacit, to sa pozna. Moj je o rok starsi a je v tomto stadiu teraz. Pred niekolkymi tyzdnami zaspaval tiez aj hodinu, pripadne po obede nezaspal vobec. Skusili sme bez obedneho, ale po par dnoch som videla, ze je mrzutejsi, priecnejsi. Tak sme ho zacali na obedny ukladat neskor a skratili sme ho, nejaky cas to fungovalo. Teraz posledny tyzden zaspava vecer uz aj 2 hodiny alebo viac, takze ideme mu ho zase skusit zrusit a uvidime. Ked prechadzal z 2 spankov na 1, bolo to podobne, nejaky cas bolo akoby 2 vela a 1 malo, tak mal jeden, vratil sa k dvom, potom zase jeden, az sa to ustalilo a uz bol ok s jednym.

mimi3008
20. máj 2023

@lenkaleni24 Nam pomohlo zrusenie obedneho spanku. Syn mal vtedy 2,5 roka. Tiez hodinu az hodinu a pol zaspaval cez obed, potom klidne aj 2 hod.vecer, pred 22hou nezaspal. Zrusili sme spanok cez obed, teraz vecer zaspi niekedy za 5 min, niekedy za 15. Ked si obcas pospi cez obed, napr. ked je chory alebo ked ideme autom a cestou zaspi, vecer je to presne taky horor ako kedysi. Zaspava dlho a neskoro. Ale trvalo to par tyzdnov, kym si zvykol fungovat bez obedneho spanku. Spociatku to bolo tak, ze okolo 16-17 hod.bol totalne hotovy, tak sme to nejako len skusali prezit do vecera. A niekedy o tej 16-17 zaspal napr.na gauci a to este len potom bolo, to vecer buntosil aj do pol noci. Ale nabehol na ten rezim a uz je to fajn. Ale ty si mama a poznas si svoje dieta najlepsie, tak musis vediet, ci to tvoja zvladne, prip.vyskusas a uvidis