Majú vaše väčšie deti počas prázdnin večierku?
Myslím deti 9/10 ročné. Majú vymedzený čas kedy ísť spať aj počas prázdnin? Od akého veku to nechávate na nich?
Ja áno, o tej 9, pól 10. vstávajú skoro, a bez mučenia priznávam, chcem mať večer kľud 🤣
Väčšie deti počas prázdnin a pýtaš sa na 9 ročné? Však to sú tie najmenšie deti čo majú prázdniny... Ja že diskusia bude o 14plus... Za mňa sú to malé deti a nedovolila by som im úplne obrátiť režim voči tomu cez školský rok čo majú, teda napríklad ak chodia spávať o 21:00 počas prázdnin najpozdejšie o 23:00...
No u nás počas školy o pol 10 chodia. A nechala som to na nich tieto prázdniny. A chodili spávať o 11, potom pol 12, 12 a teraz už to pretiahli na pol 2 ráno. Tak zato sa zamýšľam, že asi im kus vymedzím kedy pôjdu, lebo takto ku koncu leta úplne stratia spánkové návyky.
Syn ma 12 a vecierku cez prazdniny ma okolo 22:00-22:30.
10 ročná nemá večierku lebo sama chodí spávať cca o 22hej. Ale keby chcela chodiť spať o 24-1 tak ju pošlem skôr
Bolo by lepšie keby ste ich cez deň zničili tak aby nevládali vydržať do druhej hore. Elektroniku dovoliť len do istého času a upraví sa to aj samé.
@anonym_autor Síce mám iba takmer 8r syna ale budem sa aj do budúcna držať toho, že do 21-21:30. Deti potrebujú stále spánok. A keď chodí syn spať neskôr, tak je celý deň podráždený, že by som ho najradšej prefackala 😅 a to deti vôbec nebijem
Moja má 12 a áno ma večierku. A ako čítam tu dosť skoro ale zatiaľ neprotestuje. Spánok potrebuje aj cez prázdniny. V konečnom dôsledku keď odloží mobil v dohodnutý čas , berie sa aj sama spat
nas zalezie do postele o osmej, co tam robi a kedy zaspi je uz jeho vec. Len keby nevstaval o pol piatej 🙄
Syn ma za par dni 10 rokov a ano, aj cez prazdniny chodi spat v normalnom case ako aj ked chodi do skoly. Neviem preco by stale este ako tak male dieta malo chodit spat napr. Okolo 22hej. Este potrebuje spat dost.Vynimkou su len dovolenky, pripadne nejaka dlhsia grilovacka
9-10 rocne o pol druhej v noci? A este sa zamyslat, ci rozhodnutie uz ist spat nechat na neho? Prazdniny - neprazdniny, toto by neexistovalo. Ano, rozodovat sa v 9 ci 10 rokoch moze. Ale najneskor o 23,00h bude v izbe tma a drahe dieta bude v kludovom rezime, bez telefonu a inych rozptylovacov. To je casovy strop. A to myslim, ze som fakt tolerantna.
Ano, maju vecierku. Chodia do postele medzi 20.00-20.30, aj my rodicia chceme mat vecer klud. Kedze mame cez den bohaty program, ani im to nevadi, S vynimkou dovokenky, vtedy su hore dlhsie.
Podľa môjho názoru, 9-10 ročné dieťa by malo ísť spať skôr ako o polnoci. Možno raz za čas, ak máte nejakú párty, grilovačku a pod , ale každý večer? čo vlastne robia? a kedy potom vstávajú? môj bude mať 8, o 21ej sa prezlieka a umýva, čítame si rozprávku. Najneskôr o 21,30 hasíme svetlo. Ráno pred siedmou je hore.
Mojí maju 9 a 10,elektroniku beriem o osmej, takže do 21.30 sa obvykle uložila sami. Vynimocne sme niekde preč alebo pozerame spolu TV dlhsie.
Cez školský rok su o 21.00 v posteli.
No u nás počas školy o pol 10 chodia. A nechala som to na nich tieto prázdniny. A chodili spávať o 11, potom pol 12, 12 a teraz už to pretiahli na pol 2 ráno. Tak zato sa zamýšľam, že asi im kus vymedzím kedy pôjdu, lebo takto ku koncu leta úplne stratia spánkové návyky.
@anonym_autor a co do tej pol druhej robia? Lebo ak su este aj na mobile/inej elektronike, sedia pri TV, tak tam je este ovela vacsi problem ako len neskory spanok. Vypnut technologie o urcenej hodine a hotovo.
anonym To je extrém a to ešte len tretina prázdnin ubehla, to do konca prázdnin by chodili spávať ráno. Určite najpozdejšie o 23:00 v takom veku. Však to potom si ťažko zvyknú a večer sa im nebude chcieť spávať, ráno vstávať, plus aj jedenie, naučené jesť na obed raňajky, nebudú im ráno chutiť raňajky a v škole desiata a budú unavené a nebudú sa vedieť sústrediť na učenie. Sa čudujem že sa vôbec pýtaš, to je extrém fakt a určite im treba nastoliť režim aby boli v posteli do tej 23tej.
@anonym_autor U nás striktné zákazy, príkazy ani žiadne večierky neexistovali. Bolo povedané o 21:00 v posteli cez školu na prvom stupni a druhý stupeň do 22:00 a.aj tak to nikdy nedodržiavali .Prázdniny sa neriešili, ale už do polnoci som ich nenechala. Veľakrát muz tam s nimi hral hry dlho. A vstávať nebol problém.
Naši 10 a 13 cez školský rok o 21 spia. Teraz cez prázdniny som im nechala voľnosť a väčšinou zhasínajú okolo 22:30 . Vstávajú pred ôsmou vyspaní doružova.
@anonym_autor samozrejme, dcera 11rokov o 21:30 je v posteli..
@anonym_autor dcérka - 10r je o 21.00 v posteli. výnimkou je nejaká mimoriadna udalosť - rod. oslava, dovolenka napr. ale aj to je max. o 22.00 v posteli.
Moji medzi 21,30 a 22,30. A rano spia aj do 9-10hod. 🙂 spolu so mnou😆

Nie
Ma 10 rokov a uz 2 roky to cez prázdniny neriešim .