Môže mať bábätko spánkovú regresiu už v 2. mesiaci?
Ahojte ,
Dcéra dnes začala 11. týždeň, od 6.t je jej denný spánok katastrofa. Žiadny denný spánok netrvá dlhšie než 30min nech robím čokoľvek. Budí sa nervózna lebo je proste unavená. Večer kým ju uspim to je 2 hodinové hojdanie lebo zaspí, počkám kým zaspí tak hlbšie, položím a hneď je hore. Predtým v noci spala veľmi dobre, aj keď uspavanie trvalo dlho, tak sa zobudila okolo 4-5 ráno na mlieko a spala ďalej, ale už pár noci robí to, čo pred večerným spánkom - musim ju minimálne hodinu a pól hojdat a keď položím je hore. Potom spí už len takú hodinu a od 6 rana je hore. Predtým vstávala tak medzi 7-8. Takže sa začal kaziť aj nočný spánok
Ja neviem, môže mať dieťa skôr tu veľkú spankovu regresiu alebo to bude ešte horšie?
Mali ste to takto niekto, že už okolo 2 mesiaca takéto zle a čo prišlo potom v tom 4 mesiaci, keď príde spánková regresia?
@anonym_autor My sme toto presne nemali, len ta chcem utesit, ze ziadna velka spankova regresia vobec nemusi prist. Moj spal zle prve dva mesiace a potom uz coraz lepsie, ziadnu velku ani mensiu regresiu nemal.
@anonym_autor my chodíme kočíkovať 3x denne po 2hodiny najmenej 🙈 ja už ani doma neuspavam lebo viem že to nemá zmysel lebo dlho trvá kým zaspí a keď aj zaspí tak 30-45min spanku. Minule mal za cely deň 3x po 30minutove spanky, keď som povedala že končím s kočíkom tak doma takéto spanky. Už sa ho fakt cez deň nesnažím uspavat doma lebo to dlho trvá, a nakoniec nezaspi vôbec. Dneska náhodou mi ráno esye v postieľke zaspal sám. A kočíkovať? 2hodiny chodiť. Zastane kočík a hotovo. Ani na mieste kočíkovať vela krat sa nedá ho oklamať. Pokial mi ho dakto nepostrážil doma kým nespi alebo nevezme na prechádzku tak doma neurobím nič. Ja kojím, a keď ho mám uspavat hodinu a on nezaspi tak potom zas chce papať. Skúšala aom sledovať aj bdele okna a po 60min ho ísť uspať kým ešte nieje preunaveny. Ani to nepomohlo zaspávať doma. Večer zaspávanie trvá a keď aj zaspí tak sa často budi. Kým prejde do hlbokého nerušeného spanku tiež to trvá. Od 20:00 ležal v posteli a až teraz o 21:00 zaspal. Aj to sa už 2-3x prebudil. Ale zas môžem byť šťastná že posledných pár dni mi prespí 6-7hodin tento prvý nočný spánok ale potom sa už budi o 2-3h a okolo 7 už je hore úplne.
No a mame 10 týždňov. Tiež zhoršený spánok od kedy skoncila žltačka v 3tyzdmoch.
@anonym_autor nevie si spojiť cyklus spánkový a je preunavena. Ešte je maličká, ako zaspáva?
@anonym_autor 2 mesacne urcite nema spankovu regresiu. Je len extremne vycerpana. Take dieta je problem uspat. A ak aj zaspi, tak jeho spanok nie je kvalitny. Budi sa. Trva par dni sa z toho dostat. Uspavas ju sposobom, ktory jej nevyhovuje. Skus robit veci inak. Kocik, nosic, spolocne spanie, biely sum....Musis len skusat lebo jej vyrabas celkom problem s nervovou sustavou. Tak maly mozog musi odpocivat. Take pretazie je prilis velke.
Ona na tie denne spanky zaspí rýchlo. Potrebuje byt ale stále v pohybe. Musim ju uspavat na fit lopte, ale nemôžem ju položiť. Dva týždne som fungovala tak, že som ju nechala spat na sebe aby sa vyspala aspoň tu pól hodinu, ale to bolo neudržateľne. Teraz cez den spáva v hojdavaku. Ma 6-7 tých pól hod spankov cez den.. bohuzial nosič nechce a doteraz ani kočík nechcela, ale už 3 dni sa jej nejak zapáčil, tak chodíme veľa von a tam pospi tiež len 30min a to som s ňou stále v pohybe.. naozaj sa snažím držať tie bdele okna a sledovať prvé známky únavy, no dlhšie ako pól hodinu neprespí a už sa nám to prenáša aj do nočného spánku. Večer mame už od návratu z pôrodnice rovnakú rutinu a po poslednom dennom spánku, teda pred večerným nemá žiadne rušivé stimuly. Proste naozaj sa snažím aby bola v pohode no trápime sa a už aj mne šibe z toho, že cely den nerobím nič len uspavam aby bola kludna a vyspata
Obrátila som sa aj na spankovu poradkyňu, ale neporadila mi nič iné len to čo už robím, takže vyhodené prachy 😄
Obrátila som sa aj na spankovu poradkyňu, ale neporadila mi nič iné len to čo už robím, takže vyhodené prachy 😄
@anonym_autor 4 mesacna spankova regresia je o tom ze v tom veku sa prehodia spankove fazy. Dospely clovek ma najskor fazu hlbokeho spanku a potom REM fazu kedy sniva a to je plytky spanok. Novorodenci maju prvu polhodinu REM spanok a po polhodine nastupuje hlboky spank. V 4 mesiaci sa im to prehodi a maju prvu polhodinu hlboky spank. Pri prechode z jednej fazy do druhej sa clovek takmer (alebo uplne) prebudi. Dospeli ludia sa len otocia na druhu stranu a spia dalej. Novorodenci potrebuju pomoc znovu zaspat. Musis pockat kym prejde do tej fazy hlbokeho spanku a potom ju polozit. Ak ju polozis pocas REM fazy tak sa zobudi. To ze presla do fazy hlbokeho spanku poznas tak ze dycha uplne ticho a nehybe sa. Tvoje dieta teraz nema ziadnu fazu hlbokeho spanku a preto je velmi uneven.
Moja dcéra nespavala. Den noc sme boli skoro vkuse hore. Zlom prišiel az v dvoch rokoch . Teraz ma 4 a je z nej spiaca prinzwzna. Asi dorábam tie 2 roky co nespala.

@anonym_autor my mame problém so spánkom v podstate od vtedy od kedy odišla žltačka.. cez deň mi nesprávala skoro vôbec to bolo strašne ako náhle som ju polozila do postielky tak bola hore. Najhoršie zhoršenie prišlo okolo 12-13 týždňa.. presne ako vy píšete o tom večernom uspavani jiekedy to trvá u nás aj 2-3 hodiny. A navyše pred tým prespala celu noc a teraz sa mi zobudí aj 3-4x niekedy mame noc že aj každú hodinu..
začala som si dávať pozor na režim aby nemala dlhé bdele okno tak by som skúsila presne po 1hod ukladat pripadne predlžovať okno aby aspoň cez deň ste mali spánok. Nám to aspoň zafungovalo na to že mi prvý spánok zaspí v postieľke ale tie ďalšie aj keď strážim čas tak len v kočíku.. ale aspoň spi.. na ten nočný spánok som ešte neprišla na ideálny čas kedy uložiť mám pocit že nefunguje nič..