icon

Môže Zodac pomôcť dieťaťu s lepším spánkom?

Dnes o 07:44

Mam 3rocne dieta. Nikdy dobre nespalo. Dodnes neprespi noc. Teraz bolo chore a dr.mi kazala davat na noc 5kvapiek zodacu. Ze su to antohistaminika. No a dieta zrazu spalo celu noc. Po 3 rokoch to bolo uzasne. Zodac sme vysadili a sme tam kde predtym. Kazdu chvilu hore..cim to moze byt? Moze byt dieta na nieco alergicke? Alebo preco sa bez zodacu stale budi? Ako dlho by som to teoreticky mohla davat? Ideme aj 1.x na alergologiu ale az o par mesiacov mame termin. Dakujem za skusenosti.

reela
Dnes o 07:55

Tak v podstate tu zo zufalosti pises, ze chces zdrogovat dieta, aby ti spalo, lebo 3 roky nespanku je vela (co je pravda, ale podavat zodac nie je cesta). Ty nepotrebujes zodac, ty potrebujes spankovy trening dietata.
Skus nieco na internete o tom dohladat.
Zas na kazdu latku sa vytvara odolnost a aj zavislost...

amonet
Dnes o 08:04

zodac je antihistaminikum s ucinkom uspavania, rovnako ako dithiaden. a nie neni to cesta. cesta je spankove poradenstvo aby sa naucil spajat si spankove cykly

ivicatolic
Dnes o 08:14

@anonym_autor presne tak, môže byť alergické, môj muž nespí skoro vôbec, zodac si dáva obdeň, i menej, nechce si zvykať, radšej trpí..... Má alergiu bkm, na peľ, trávy, vajcia....imunita je veľmi slabá

autor
Dnes o 08:21
@reela

Tak v podstate tu zo zufalosti pises, ze chces zdrogovat dieta, aby ti spalo, lebo 3 roky nespanku je vela (co je pravda, ale podavat zodac nie je cesta). Ty nepotrebujes zodac, ty potrebujes spankovy trening dietata.
Skus nieco na internete o tom dohladat.
Zas na kazdu latku sa vytvara odolnost a aj zavislost...

@reela co trepes preboha???????

autor
Dnes o 08:22
@ivicatolic

@anonym_autor presne tak, môže byť alergické, môj muž nespí skoro vôbec, zodac si dáva obdeň, i menej, nechce si zvykať, radšej trpí..... Má alergiu bkm, na peľ, trávy, vajcia....imunita je veľmi slabá

@ivicatolic a nespi preco? Nieco ho svrbi alebo co mu berie spanok??

amonet
Dnes o 08:23
@ivicatolic

@ivicatolic aj ja mam ABKM, pele, travy, plesne a neviem co este a spim aj bez antihistaminik. v spalni cisticka vzduchu a v zime lieky neberiem vobec

autor
Dnes o 08:27
@amonet

@ivicatolic aj ja mam ABKM, pele, travy, plesne a neviem co este a spim aj bez antihistaminik. v spalni cisticka vzduchu a v zime lieky neberiem vobec

@amonet nas poslala dr konecne po 3 rokoch na imunoalrgologiu a termin sme dostali na leto... hroza... a dakujem za info..lebo rozmyslam, ze asi dietatu naozaj je, ked so zodakom spí.....
Idem sa opytat tu a len zdeprimovane matky vyhorene zo zivota maju potrebu tu kopat nozickami

dzulli1980
Dnes o 08:30

Nemôžeš dieťaťu len tak dávať takéto lieky ... antihistaminiká upokojujú, je jasné, že uspávajú bez ohľadu na to, či dieťa niečo svrbí, či nie ... okrem toho sú návykové ... počkaj na vyšetrenie u imunoalergológa ... až viac zla ako osohu nespôsobíš.

ivicatolic
Dnes o 08:30
@anonym_autor

@ivicatolic a nespi preco? Nieco ho svrbi alebo co mu berie spanok??

@anonym_autor chodíme po doktoroch už 5 rokov a nikto mu nevie pomôcť, nikto nenašiel odpoveď..... Podľa mňa je to z kliešťa, mal kedysi boreliózu, odvtedy to ide dolu vodou....jeho bolia strašne nohy, lýtka, stehná, cez deň pri väčšej chôdzi mu zasa drevenejú

reela
Dnes o 08:32

Vedlajsi ucinok zodacu je spavost...

amonet
Dnes o 08:34
@anonym_autor

@amonet nas poslala dr konecne po 3 rokoch na imunoalrgologiu a termin sme dostali na leto... hroza... a dakujem za info..lebo rozmyslam, ze asi dietatu naozaj je, ked so zodakom spí.....
Idem sa opytat tu a len zdeprimovane matky vyhorene zo zivota maju potrebu tu kopat nozickami

@anonym_autor ono nemusi mat dieta alergiu, iba zareaguje na uspavaciu zlozku. rovnako by reagovalo keby mu das kinedryl na vracanie.

anonym_90bd21
Dnes o 08:48

Niektore deti proste nespia. Vobec tam nemusi byt ziadna alergia. Musi jednoducho dozriet nervova sustava. (A to ti pisem ako matka, ktorej dieta prvykrat prespalo celu noc ako 5 rocne, takze viem, ako sa asi citits.)
Antihistaminika ovplyvnuju kognitivne funkcie, je to napisane aj v pribalovom letaku. Takze dieta spalo kvoli tomu. Ja som kedysi kvoli tazkej alergii chodievala na injekcny dithiaden k lekarovi a nikdy som si nepamatala potom cestu domov, len som sa zobudila o par hodin neskor v posteli 🙂

anonym_67c5f6
Dnes o 08:51

@anonym_autor mame doma 4,5 rocne dieta a mava obdobia, kedy je hore 2krat za noc. Posledny tyzden je hore xy krat za noc. Nemyslim si, ze je to alergiou. Ono tam zohrava rolu viac veci. Skus si o tom nieco precitat. Mas este male dieta. Ono je jasne, ze si dlhodobo nevyspata a tak sa chytas aj zodacu. Nie je to vsak dobry napad. To su lieky na predpis a davaju sa v odovodnenych pripadoch. Aj nase dieta je z niektorych liekov take otapene, ze prespi noc. Ja po kinedrile nie som schopna fungovat a len spim. To je ucinok liekov.

jazula
Dnes o 08:54
@anonym_autor

@anonym_autor Nedávaj mu to len na riešenie spánku a už vôbec nie bez odsúhlasenia dr. Spavosť je vedľajší účinok. Ja mám teraz problémy s hlasivkami, čakám na termín u dr a dcérkina pediatrička mi poradila dať si ku Kalciovému sirupu Zodac….vzala som si včera ráno 1 tabletku a celý deň som nevedela z postele vstať…asi v živote som toľko neprespala cez deň + dnes v noci 12 hodín spánku. Odpálilo ma to úplne. Nebol to normálny spánok ale k.o. stav. Nerob to 3r dieťaťu.

anonym_7c8d7e
Dnes o 08:57

Ak by to bola alergia, ma aj ine priznaky nez nespavost.. opuchnute oci, kasel, svrbenie, kychanie, sopel, ak potravinova, zase ine priznaky..
Dieta reagovalo na ukludnujucu zlozku lieku. Cielom intihistamik je ulavit od priznakov alergie, skvalitnit zivot denny, abyclovek vedel fungovat cez den

veronikah96
Dnes o 09:50

Toto spánok nerieši, len ho to jednoducho uspí, lebo útlm po antihistaminikách je vedľajší účinok. Ešte nemáte nič potvrdené z alerga a ty rozmýšľaš, že mu budeš v podstate preventívne dávať lieky. Aby si mala aj príklad, tak bežne sa deťom predpisuje Fenistil pri suchom kašli a dráždení v hrdle, brala ho aj dcérka. Nám normálne spi celú noc aj bez liekov a keď brala Fenistil (pri kašli, ale aj na jar pri alergii so všetkými príznakmi), čo je tiež antihistaminikum a utlmuje, jediný rozdiel bol,že spala o cca hodinu dlhšie, ale reálne mala dôvod brať ten liek. Pokiaľ dieťa nespí dobre všeobecne, dávať lieky nie je riešenie. Sama si napísala, že po vysadení zase nespal dobre a pokial okrem spánku nema ostatné príznaky alergie, ani lekár ti určite neodporúča kvoli spánku dávať dennodenne antihistaminikum a utlmovať dieťa.

veronikah96
Dnes o 09:56

A prosím ta, neútoč tu na "zdeprimované matky" ako si nás nazvala, lebo ti tu neodpíšu to, čo by si chcela počuť, ale presný opak... diskusia je o tom,že si vypočuješ aj iný názor ako ten tvoj

jazula
Dnes o 10:08

Inak k spánku 3r dieťaťa - moja dcérka začala spávať celú noc niekedy medzi 3,5-4 rokmi. Najskôr sa budila kvôli dojčeniu, potom prišlo odplienkovanie 🙄. Poriadne sme sa vyspali, až keď sa naozaj ustálilo odplienkovanie a udržala moč celú noc. Teraz sa už budím len ja, skontrolovať, či je zakrytá 😆.

anonym_8428fb
Dnes o 10:14

Mne to sestra detskeho oddelenia povedala. Ze ak dieta nebude spokojne mam dat zodac/fenistil.
Nechcela som si priznat ze to robia detom na oddeleni aby boli kludnejsie 🙈

tinka3435
Dnes o 12:08

Keď som bola dieťa mali sme susedu ktorá preto aby dieťa spalo mu dávala ditiaden či ako sa to volá ...ten chlapec je už dospelí a nieje psychicky v poriadku absolútne.... sú to lieky nie vitamíny v živote by som to dieťaťu nedala len preto aby spalo

autor
Dnes o 13:30
@veronikah96

A prosím ta, neútoč tu na "zdeprimované matky" ako si nás nazvala, lebo ti tu neodpíšu to, čo by si chcela počuť, ale presný opak... diskusia je o tom,že si vypočuješ aj iný názor ako ten tvoj

@veronikah96 si precitaj ten utocny komentar, vykrik do tmy..absolutne nezmyselny. A nejaka zubozena matka si len kopla!
Kazdopadne dakujem za kazdy normalny nazor.
Pockam teda pol roka na alergologiu. Ine priznaky nemá...

majlo1234
Dnes o 13:46

Co znamena, ze neprespi? Ako vyzera noc? Moj starsi prespi noc od cca 2,5 roka v zmysle, ze ho netreba v noci uspavat. Ale odkedy sme ho premiestnili do vlastnej izby, zacal v noci chodit k nam. Proste sa preberie a pride. U nas je cesta, ze s nim niekto spi. Syn sa preberie, nahmata si cloveka vedla a spi dalej