icon

Môže Zodac pomôcť dieťaťu s lepším spánkom?

30. dec 2025

Mam 3rocne dieta. Nikdy dobre nespalo. Dodnes neprespi noc. Teraz bolo chore a dr.mi kazala davat na noc 5kvapiek zodacu. Ze su to antohistaminika. No a dieta zrazu spalo celu noc. Po 3 rokoch to bolo uzasne. Zodac sme vysadili a sme tam kde predtym. Kazdu chvilu hore..cim to moze byt? Moze byt dieta na nieco alergicke? Alebo preco sa bez zodacu stale budi? Ako dlho by som to teoreticky mohla davat? Ideme aj 1.x na alergologiu ale az o par mesiacov mame termin. Dakujem za skusenosti.

Strana
z2
anonym_e4843f
1. jan 2026

Nemáva este nejaky problem? Nebyva cez den nervoznejšia alebo neposlušnejšia? A ked zaspi nechrape? Nespi s otvorenými ústami? Lebo nas mal velku nosnú mandlu a preto nespaval, mandla sa vybrala a aj spanok bol dobry.

jazula
1. jan 2026
@anonym_autor

@majlo1234 vecer 1h az 1.5h uspavania. Vymyslanie. V noci spim s nou. Budi sa aj 2 3 4x za noc. Bud chce ist cikat, alebo chce mlieko, alebo chce tata. A stale nieco dookola... je to na nervy. Zodac som jej davala ked bola chora. Dr.mi to kazala. Uz jej to samozrejme nedavam

@anonym_autor Ahoj, ako opisuješ jej spánok, my sme mali doma v tom veku to isté. A to isté pri dennom spánku. Strašne únavné obdobie. Ja som v tom veku cca 2,5 roka skončila s dojčením, namiesto toho som dala hlt vody v noci. U nás pomohol len čas. A dávať ju spať skôr. Stále trvá uspávanie hodinu, ale ja som z toho menej ko.

autor
1. jan 2026
@jazula

@anonym_autor Ahoj, ako opisuješ jej spánok, my sme mali doma v tom veku to isté. A to isté pri dennom spánku. Strašne únavné obdobie. Ja som v tom veku cca 2,5 roka skončila s dojčením, namiesto toho som dala hlt vody v noci. U nás pomohol len čas. A dávať ju spať skôr. Stále trvá uspávanie hodinu, ale ja som z toho menej ko.

@jazula ahoj.no vodu do mna hodí. Chce mlieko a hotovo 😬🥲🥲 a uz ti aspon prespi noc???

mizoko
1. jan 2026

@anonym_autor zodac neuspava. Uspava dithiaden. Nabudúce si vymyslí dôveryhodnejšiu sprostosť. Ja beriem zodac a aj moje deti a to práve kvôli tomu,že neuspava a teda môžeš ho brať aj hneď z rána alebo aj večer,je to jedno.
Späť po zodacu ti mohlo možno pre to,že má na niečo alergiu a zodac mu s tým pomohol. Možno mohlo lepšie dýchať,čo ja viem? Chce to ísť na alergo. Inak kto ti pre decko bez vyšetrenia predpisal antihistaminiká? Zaujímavé. To nie sú lentilky a dieťa nie je pokúša myš!

terry658
1. jan 2026

@anonym_autor viem presne ako sa cítiš. Je to tak ťažké, keď sa eoky nevyspíš. Ale zodac nie je dobrý nápad dávať preventívne.
Moji sú tiež zlí spáči. Pomáha časovanie. Prosto cez deň nenechať spať dlhšie ako hoďku. Večerný spánok 7 hodín po zobudení. Nedávať veľa tekutín pred spaním. Zrušiť mlieko v noci. Bude to trvať týždeň možno aj dva. Ja som mala mliekoholikov. A určite nedávať miesto mlieka vodu. Prosto povedať, že v noci sa nepije až ráno (samozrejem je to iné keď je dieťa choré).
Chce to len trpezlivosť. Prosto niektoré deti spia celú noc až okolo 4 rokov a neskôr.

timea301196
1. jan 2026

Upokojim ťa mám doma syna vo februári 6 rokov a do teraz neprespí celú Noc. Dcéra 3 ročná sa tiež budí na mlieko….

jazula
1. jan 2026
@anonym_autor

@jazula ahoj.no vodu do mna hodí. Chce mlieko a hotovo 😬🥲🥲 a uz ti aspon prespi noc???

@anonym_autor už áno, cca od 3,5r, keď sa zafixovalo odplienkovanie (odplienkovala sa až po 3 narodkách). Ale stále spíme spolu a občas si ma v spánku kontroluje, či som tam. Ak som, spí ďalej, ale ak nie, tak ma príde s plačom hľadať do obývačky 🙄.

Strana
z2