icon

Môžem ísť von s chorým dieťaťom na spánok?

4. jan 2025

Pekný deň prajem dcera mala teploty, včera ustali ale ostal ešte škaredý kašeľ taký hlienový nepríjemný no už by som ju rada vzala na vzduch aspoň na spanok do kočíka. Neviem ale či je to dobrý nápad aby jej studeny vzduch nejak nezhoršil kašeľ pripadne aby to kvôli tomu neprešlo na priedušky že by dýchala dlho zimný vzduch možno total hlúposť ale už sme tak dlho v kolotoči chorôb že sa bojim aj paty z domu vytiahnut

really8
4. jan 2025

Ked mal syn laryngitidu prechadzky boli povinne. Aj u mensieho pri zapale priedusiek. Ja by som sla.

koniarova
4. jan 2025

Nešla by som, keď mala teploty dlho. Ešte by som dnes počkala.

mikadooo
4. jan 2025

Tiež som po teplote ešte jeden deň ostala doma. Lebo nevieš, či dnes počas dňa ešte teplotu nedostane 🤷. Ak dnes celý deň žiadna teplota nebude, tak zajtra by som šla... Ak včera už bola bez teploty (včera ustali nerozumiem úplne presne), tak potom by som šla aj dnes už.

iwesska
4. jan 2025

Nie nie je to dobry napad ak este vcera mala teploty. Nasa Dr.hovoru,ze 24h po teplote by sa este nemalo ist von.

kavasmliekom
4. jan 2025

Nie som doktorka, tak neber vážne môj názor, ale ja ako matka troch detí, chodím von a aj som chodila aj keď kašľali, a hlavne sa dobre vyspali.
Keď mali teplotu, samozrejme nie.

maxik24
4. jan 2025

@really8 ano, pri laryngitide je to prva pomoc a aj prevencia, dychanim studeneho vzduchu sa opuch stiahne a "stekanie" ustane. Ale je to neporovnatelne s dietatom po niekolkodnovych teplotach.
Autorka, nepises, ako stare dieta. Z toho, ze spi v kociku, je to babatko, max do roka nieco. Ak dnes nema teplotu, zatiahla by som striesku, a isla.

anavixy
4. jan 2025

Vzduch sa v dychacich cestach zahrieva a do pluc prichadza uz zohriaty, kasel nijako nezhorsi, vacsinou skor naopak. Coho by sa mohla obavat je to, ze dieta v strachu o prechladnutie prilis zababusis, dieta sa prehreje a horucka opat vystupi (samozrejme ani nechat ho prechladnut nie je dobre, preto je to “zlozite”). Dieta by malo byt minimalne 12 a idealne 24h (hlavne v prilis horucom ci prilis chladnom pocasi) afebrilne - bez zvysenej teploty, kym pojde von. Tvoje bude spat v kociku, takze nemusis davat pozor aby nebehalo.. 🤭