icon

Najlepšie metódy spánkového poradenstva pre bábätká

kristina210
18. feb 2025

Ahojte baby,
otázka na tie,ktoré ste vyskúšali a máte skúsenosti so spánkovým poradenstvom...ktoré sa vám osvedčilo a aj pomohlo, "lepší spánok bábätiek ", "spinkaj bábo", prípadne iné? Jasné, možno nie pri každom dieťati pomôže, každé je iné, ale idem to vyskúšať, a neviem do ktorého ísť...máte s niektorým ozaj dobrú skúsenosť za tie peniaze ? Ďakujem.

jomarch
18. feb 2025

pripnem sa sem s dovolenim 🙂 mne osobne viac imponuje spinkaj babo, ale som zvedava na skusenosti a nazory. tiez zvazujem.

ivangeline
18. feb 2025

Ja fakt nvm ale keby som niečo také robila, naj cesta by bola stráviť s matkou a dieťaťom aspoň jeden celý deň….

simona92101
18. feb 2025

@kristina210 mam odskusane od Lepsi spanok babatiek.dcera sa budila v noci kazdu hodinu,nevedeli sme si pomoct. Pani nam odtial velmi pomohla,2 tyzdne sme boli v dennom kontakte,vsetko som zapisovala,kazdodenny rezim a vecer posielala cez formular.upravila nam rezim,pomohla so zaspavanim.teraz pri tretom dietati aplikujem to iste,a teda velka zmena oproti dcere.mne to za tie peniaze stalo.a ziadne vyplakanie ani separacia sa nekonala

kristina210
autor
18. feb 2025

@simona92101 - ďakujem za koment, malý má 20 mesiacov, je síce pravda, že je stále kojený aj v noci, ale od narodenia spánky masaker ... v noci sa budí aj každú hodinu, skoré ranné vstávanie odkedy si pamätám, aktuálne 5.00 za čo som rada , lebo je to lepšie ako minulý rok,keď u nás začínal každý deň o 3.30 ... po novom má novú fázu, z denného spánku aj v noci sa budí krikom, douspí sa jedine, keď si ho poradím na kolená, on ma obijme a spí na pleci ... to máme asi 3.týždeň, doteraz to nebolo ... spánkovú potrebu už mám odsledovanú, prespí deň+noc max 11-12 hodín, zvyšok bdie ... skúšala som posúvať všetko postupne, uspávať skôr,neskôr, proste všetko čo má napadlo a my stále začíname každý deň skoro ráno ... podunavený/preunavený nie je ... možno on je spokojný a zmena príde postupne sama, spí cez deň max 1,5-2 hodiny, takže nie veľa podľa mňa na svoj vek, ale to budenie sa v noci, douspávanie, skoré vstávanie, po novom krik a plač zo spánku 🫣 možno je to v noci aj kojením??? Necítim sa vyčerpaná, akoby niektoré písali, pri deťoch sa asi s veľa vecami ráta, ale cítim, že to potrebuje zmenu...

simona92101
19. feb 2025

@kristina210 ono je dolezity aj sposob uspavania,ten vie velmi narusit opatovne zaspatie,ak sa dieta zobudi z jedneho cyklu a nevie same zaspat do dalsieho cyklu.ja by som sa nezavazne opytala u nej,da sa cez FB polozit anonymnu otazku bezplatne,zodpovie-nasmeruje.

kristina210
autor
20. feb 2025

Už som si objednala balík služieb u nich, do pondelka majú poslať odporúčania, tak som sama zvedavá...čokoľvek, len nech mu to pomôže, aj dnes, vstával o 5.00, o pol 9 ho uložilo na 45 minút, teraz zase o pol 2 ... celý deň vidím, že je unavený, nevyspatý...niekde asi zjavne robím chybu ... som zvedavá, či odporúčania pomôžu