Najlepšie metódy spánkového poradenstva pre bábätká
Ahojte baby,
otázka na tie,ktoré ste vyskúšali a máte skúsenosti so spánkovým poradenstvom...ktoré sa vám osvedčilo a aj pomohlo, "lepší spánok bábätiek ", "spinkaj bábo", prípadne iné? Jasné, možno nie pri každom dieťati pomôže, každé je iné, ale idem to vyskúšať, a neviem do ktorého ísť...máte s niektorým ozaj dobrú skúsenosť za tie peniaze ? Ďakujem.
Ja fakt nvm ale keby som niečo také robila, naj cesta by bola stráviť s matkou a dieťaťom aspoň jeden celý deň….
@kristina210 mam odskusane od Lepsi spanok babatiek.dcera sa budila v noci kazdu hodinu,nevedeli sme si pomoct. Pani nam odtial velmi pomohla,2 tyzdne sme boli v dennom kontakte,vsetko som zapisovala,kazdodenny rezim a vecer posielala cez formular.upravila nam rezim,pomohla so zaspavanim.teraz pri tretom dietati aplikujem to iste,a teda velka zmena oproti dcere.mne to za tie peniaze stalo.a ziadne vyplakanie ani separacia sa nekonala
@simona92101 - ďakujem za koment, malý má 20 mesiacov, je síce pravda, že je stále kojený aj v noci, ale od narodenia spánky masaker ... v noci sa budí aj každú hodinu, skoré ranné vstávanie odkedy si pamätám, aktuálne 5.00 za čo som rada , lebo je to lepšie ako minulý rok,keď u nás začínal každý deň o 3.30 ... po novom má novú fázu, z denného spánku aj v noci sa budí krikom, douspí sa jedine, keď si ho poradím na kolená, on ma obijme a spí na pleci ... to máme asi 3.týždeň, doteraz to nebolo ... spánkovú potrebu už mám odsledovanú, prespí deň+noc max 11-12 hodín, zvyšok bdie ... skúšala som posúvať všetko postupne, uspávať skôr,neskôr, proste všetko čo má napadlo a my stále začíname každý deň skoro ráno ... podunavený/preunavený nie je ... možno on je spokojný a zmena príde postupne sama, spí cez deň max 1,5-2 hodiny, takže nie veľa podľa mňa na svoj vek, ale to budenie sa v noci, douspávanie, skoré vstávanie, po novom krik a plač zo spánku 🫣 možno je to v noci aj kojením??? Necítim sa vyčerpaná, akoby niektoré písali, pri deťoch sa asi s veľa vecami ráta, ale cítim, že to potrebuje zmenu...
@kristina210 ono je dolezity aj sposob uspavania,ten vie velmi narusit opatovne zaspatie,ak sa dieta zobudi z jedneho cyklu a nevie same zaspat do dalsieho cyklu.ja by som sa nezavazne opytala u nej,da sa cez FB polozit anonymnu otazku bezplatne,zodpovie-nasmeruje.
Už som si objednala balík služieb u nich, do pondelka majú poslať odporúčania, tak som sama zvedavá...čokoľvek, len nech mu to pomôže, aj dnes, vstával o 5.00, o pol 9 ho uložilo na 45 minút, teraz zase o pol 2 ... celý deň vidím, že je unavený, nevyspatý...niekde asi zjavne robím chybu ... som zvedavá, či odporúčania pomôžu

pripnem sa sem s dovolenim 🙂 mne osobne viac imponuje spinkaj babo, ale som zvedava na skusenosti a nazory. tiez zvazujem.