Nekľudné nočné správanie u päťmesačného dieťaťa
Ahojte mamičky. Ja už fakt neviem, či som prehnane "vnímavá" alebo čo... Moja dcérka má spánkový regres, navyše jej idú zúbky, už sa jej prerazili cez ďasná dva dolné zúbky.
Okrem toho, že je nervózna (cez deň najradšej iba na rukách a tíšenie bolesti, zubné gély a hryzadlá) v noci sa budí a vystrája.
Vystrája znamená, že fakt ide na plno. Zobudí sa väčšinou medzi 2-3 v noci a točí sa dookola v postieľke, hrá sa s cumlíkom, hádže sa zo strany na stranu, vykrúca sa, kope s nohami, smeje sa, kričí... Trvá to aj 2 hodiny. A ja neustále vstávam z postele a chodím k nej (je vo vlastnej izbe a mám otvorené dvere aj zapnutú vysielačku, aby som ju počula, keď sa budí) a robím jej doslova asistentku. Fakt si pripadám ako blb, čo nad ňou stojí, hladkám ju, snažím sa ju upokojiť, polohovať, vraciam jej vypadnutý cumlík... 🤦🏼♀️😵💫
Neviem, čo s ňou mám robiť. Manžel mi vraví, že ju mám nechať tak a občas iba urobiť "ššš", že to stačí. On si totiž okolo 4-5 ide ľahnúť k nej do izby na gauč, lebo ja som nonstop hore a som vyčerpaná.
Proste ju nemôžem nechať len tak, nemôžem! Čo ak si ublíži tým, že sa tak vrtí? Potom, samozrejme, ráno som nevyspatá a ťahám nohy za sebou. Neviem ani nad ránom zaspať, lebo mi funguje hlava, aj ma chytá hlad a hlavne som nasrdená z toho celého "procesu"!
Mali ste niektorá tiež takéto "nočné párty"? Čo pomohlo? Naozaj si už niekedy pripadám ako blázon. Moja mama sa z toho len smeje, že sa mám tešiť, že je taká čulá 🙃😵💫🤷🏼♀️
@helenbozka A aj place alebo ta vola? Lebo ak nie, tak by ma ani nenapadlo k nej ist.
Nemoze sa jej nic stat. Ak sa udrie o postielku vlastnou vahou a silou, nemoze to byt prisilne na to aby si vazne ublizila. Ak si ublizi, tak zacne plakat a vtedy chod.
To ze si pri nej a asistujes jej v tej nocnej party, ju v tom podporujes. Muz to robi dobre. Lahni si tiez na gauc a pretvaruj sa ze spis, tym jej ukazes ako sa v noci spravat.
Zial toto je fakt take obdobie ze spanok ide na vedlajsiu kolaj, zuby, regresie, vyvojove skoky, novo objavena mobilita.
@helenbozka manžel má pravdu, nechodila by som k nej, ak sa nerozplače, neboj sa, neublži si
Daj si ju k sebe do izby
@helenbozka ja by som ju vzala k sebe do postele. To si neskusala?
Ale nie, nic taketo sme doma nemali.
Pokiaľ ťa nevyhľadáva nechaj ju tak. Pozornosťou len predlžuješ bdenie.
Tak ja to teda dnes v noci skúsim "neriešiť", som zvedavá, ako mi to pôjde 🙃🙏🏼

@helenbozka ja by som ju vzala k sebe do postele. To si neskusala?
Ale nie, nic taketo sme doma nemali.