Nekľudný nočný spánok 2-ročného dieťaťa

vierka0508
18. feb 2024

Ahojte, syn ma 2 roky a 4 mesiace. Vzhľadom k tomu ako zle v noci spi a aby som sa ja aspon cosi vyspala, uz skoro 2 mesiace spi so mnou v manželskej posteli. Problem je to, ze sa v noci velmi kruti a cestuje po celej posteli, aj ked ma miesta viac nez dost. Robil to aj v klasickej 90x200 keď sme ho prelozili k bratovi do izby, robi to aj teraz v manzelskej.
Zaspi v pohode o 20:00 a zacne to cca okolo pol noci. Niekedy poriadne nespim aj 3 hodiny, lebo ma to velmi rusi. On spi, ale proste cestuje alebo sa vala po mne, kope ma do hlavy. Teraz sa k tomu pridali aj nočné desy. Uz to trvá tyzden, kazdy jeden den v noci okolo jednej, druhej hodiny zacne kricat, plakat, sedi pri tom, nieco vykrikuje, chvilu to trva kym ho upokojim a zrazu lahne a spi akoby sa nič nedialo. Maval to aj starsi syn, ale az ked zacal chodiť do skolky, a bolo to raz za cas. Neviem v akej miere je to normalne. Uz ma napadaju take veci, ci nema nejaky neuro problem alebo co. Inak je uplne normalny, sikovny, uz mesiac bez plienok, zacina aj pekne opakovat slova. Spankovy rezim mame stale rovnaky, s obednym spankom nie je ziadny problem, zaspi za 5 minut a spi 2 hodiny. Von chodime aj doobeda aj poobede.
Neviem ci zbytocne ztresujem, ale starsi syn bol taky, ze ked sme ho prelozili v tomto veku spat do velkej postele, tak sa otocil max na jednu alebo druhu stranu.

jazula
18. feb 2024

Dcérka má o pár mesiacov 3 roky a neskutočne sa v noci vrtí. Najkľudnejšie spí, keď sa nadránom pritúli ku mne pod môj paplón.

zuzkaa1991
18. feb 2024

@vierka0508 moja dcera bude mat o.mesiac 6r spime spolu a stale.cestuje po posteli....takze je to.podla mna normálne nocny des našťastie sme.do Teraz nemali

vierka0508
autor
18. feb 2024

@jazula aj moj uz spi najlepšie nad ranom

vierka0508
autor
18. feb 2024

@zuzkaa1991 fuha tak to si uz neviem predstavit pri takom veľkom dietati 😀 no snad ho to prejde skor

princezpuss
18. feb 2024

Nasa ma 2,5 r. a sme na tom podobne ako vy. Zle spala odmalicka, kym mavala obedne spanky zaspavala okolo 1-2 v noci, tolko mala energie, bol to brutal 😵 v 2 r. sme ukoncili kojenie a ukladame ju okolo pol 9 ale po takych 2hod. sa zacne prehadzovat. Potom okolo 1-2 si vypyta mlieko, to vypije pri nas v nasej posteli, prebalim ju a zaspi. Ale skor ako o 4 sa ju neodvazim prekladat do jej postielky lebo by sa hned zobudila. Po 4 ma uz dobry spanok a spi do pol 9, ale okolo tych polnocnych hodin je to bieda, desy nastastie nemame. Dufam ze sa to casom zlepsi 🙏🤞

vakatko
18. feb 2024

Skúsila by som ozdraviť črevnú floru (imunitu) Probiotikami, ovplyvňuje spánok.
Vylúčila by som na pár mesiacov cukor, lepok, bielu múku a žiadne ovocie po 4tej.

zuzkaa1991
19. feb 2024

@vierka0508 chytim jej nohy a otočím ako rucicku na hodinach😂😂😂😂
Alebo neraz ani neviem aky reflex chytim v spanku jej nohy inac by som.mala.monokel🤣🤣

Ale. Viac.menej je vsetko v norme kruti sa ako bezny clovek ale.ano do 3 4r.ci jak vzdy vykrutena spala ;)