icon

Nespavosť 6-mesačného bábätka

michaelapredaj
8. mar 2025

Ahojte, už od cca 3 mesicov riešim “nespavosť” malej. Mám pocit, ze keď mala cca 3 mesiace, zacala sa veľmi casto budiť, predtým vždy potiahla prvý spanok aj do 1. Myslela som, že je to regresia. Problém je však že to pretrváva a mala ma skoro 6 mesiacov. Niekedy sa budí po polhodine, niekedy po hodine ale takto je to takmer každú noc a popravde už s mužom nevládzeme. Mala pije Beba 1, skúsili sme zmeniť na Kendamil pretože som už bola aj u Dr a teda ani kvapky na bruško ani nic nepomáhalo… po kendamile mala takmer hneď veľmi smradľavé zvratky. Aj keď som sa snažila po papani ju udržať na chrbatiku, na sebe alebo v kresielku, aj po hodine keď sa dala na bruško tak sa pozvracala a naozaj to hrozne smrdelo. Tak sme sa po vyše týždni vrátili k bebe a teda zasa hádže nožičkami keď ma v noci spinkať, budí sa s plačom, ručičkami sa stále sucha po tvári, dudel si vyrazí vždy, a nic nepomaha. Aj cez deň byva viac podráždená. Neviem či jej ta beba nespôsobuje bolesť bruska alebo čo. Mliecko jej chuti, pije praveze dosť pahltne, často jej aj zabieha. Pýtala som sa Dr či nemôže mat intoleranciu na laktozu a odpovedala, že to by mala krv v stolici takze nie. Ja mám paniku meniť jej mliecko len tak aby sme nemali ešte väčšie problémy ale ak mal niekto podobne problémy, budem rada za každú radu.
Len prosím nepíšte mi, že je to normálne. Neni to normálne byt každú polhodinu/hodinu hore celu noc a potom cez deň fungovať, starať sa o deti alebo chodiť do práce proste bez spánku sa nedá existovať tak sa ma nesnažte presvedčiť. Taktiež pre vývin dieťaťa je spanok najdôležitejší. Fakt prosím o pomoc len keď ste niečo podobne zažili a viete že sa todá nejak napraviť. Poprípade ak máte skúsenosti s mlieckom, ktoré je nejak lepšie stráviteľné budem vďačná. Čítala som si o hipp ale nepáči sa mi že obsahuje palmovy olej. Ďakujem za každú radu

luccija
8. mar 2025

Môžu ísť zuby.Keby ju bolelo brucho to by si videla, že veľa plače má kolíku, ale krv pri intolerancii mať nemusí..môže mať tichý reflux čokoľvek.. aj tu intoleranciu

michaelapredaj
autor
8. mar 2025

@luccija nemôžu jej ísť zuby už pomaly 3 mesiace a stále nic 🙈 to by bol dosť masaker keď jej takto ma vyjsť 20 zubov, nevyspime sa 3 roky 😂

kvietok1233
8. mar 2025

@michaelapredaj ja by som skúsila ešte iné mlieko, nitrilon alebo Sunar prípadne je aj hypoalergénne mlieko niečo jej asi na tej Bebe nesedí

kvietok1233
8. mar 2025

@kvietok1233 ja som vymenila 3 mlieka kým sme našli to prave ale mne sa z obyčajného vychádzala, preto potom píla hypoalergenne

ina2405
9. mar 2025

@michaelapredaj reflux? Skúšali ste vyvýšiť matrac, nech spí v naklonenej rovine?

vierkainka
9. mar 2025

@michaelapredaj zmeniť mlieko.Nam pomohlo jedine Sunar Premium a vysadila som dcérke Devit.Mala z neho kŕče.Zmenila som na Jamieson 3D kvapky.Doslova sa jej uľavilo a spinkala od zmeny mlieka a tých kvapiek oveľa ovela lepšie.Na tej Bebe jej musí niečo vadiť...
Davaj ju určite spinkať vo vyvysenej poloh.Kup jej klinovy vankúš aj do postieľky,aj do kočíka.🙂
Vyskúšaj,prajem všetko dobré ❤️

michaelapredaj
autor
9. mar 2025

@ina2405 stále ma vyššie matrac, mame klinový vankus.

michaelapredaj
autor
9. mar 2025

@vierkainka my sme jej dnes v noci uz od zúfalstva dali ten kendamil (okolo 4:00) a už teraz mi zasa zvracia smradľavé…. Skúsim kúpiť ten sunar premium teda, nejdem ani citat zloženie lebo mám pocit že už riešim hlúposti a najhlavnejšie je aby bola spokojná. Sranda že cez deň je relatívne spokojná. My mame jamieson kvapky D od narodenia a ešte aj probio jej kupujem nastriedacku jamieson, biogaia, a ešte jedny…. Zevraj je fajn to striedat. Ďakujem za tip na sunar

luccija
9. mar 2025

@michaelapredaj zuby môžu ísť aj 3m🙂len nekombinuj mlieka.A áno ľudia sa kvôli zubom nwvyspia aj 2 r, ale nie každé dieťa to má také ťažké.Kolko x v noci sa budi a pije mlieko?

michaelapredaj
autor
9. mar 2025

@luccija syncek tiež nespaval nejak extra ale najedol sa a zaspal a ona proste nie a nie…. Budila sa od 20 každú hodinu Jak budík a potom od 4 nejak každých 20m bola hore.

michaelapredaj
autor
9. mar 2025

Ešte mi napadlo, že presne s kendamilom som dala biogaiu a vlastne aj z toho môže smrdieť ta grcka. Vyskúšam dám pár dni kendamil a biogaiu nahradim jamieson a uvidím a keď nepomôže, zmením na sunar. Viem že sa to nemá meniť len tak ale asi lepšie keď nájdem správne mliecko ako keď ju budem trápiť