icon

Nespavosť skoro 6-ročného dieťaťa

8. aug 2023

Dobrý deň, chcem sa poradiť, mám onedlho 6 ročne dieťa ktoré vstáva ráno o ôsmej cez deň vôbec nespí ….a s revom teraz zaspala …proste nechce spat … ani v škôlke nespí vôbec len leží …aj keď ideme niekde v aute …oci červené vkuse zíva je vidieť že je unavená ..telo by aj spalo ale proste nechce ….ja už neviem či je to zdravotný problem, môže jej chýbať nejaký vitamín ? Iné deti čo vidím v jej veku tak keď nespia cez deň idú spat do 21:00. Už rozmýšľam nad tým či nemá zdravotný problem

bublinka1426
8. aug 2023

nasa bezne o 8 hore a o 22 spat a nespi cez den

autor
8. aug 2023

@bublinka1426 a kolko ma rokov ?

bublinka1426
8. aug 2023

ide mat 6 rokov.

suzitok
8. aug 2023

Ahoj, ja mám 7 ročného a tiež spí málo. Nič mu nie je, je zdravý. On ani nie je unavený, dokonca je celé dni vonku, denne napríklad bicyklujeme 10-15km, hrá futbal a nič, ja už neviem ako ho unaviť. Skôr ako o 22,00-22,30 mi nezaspí, ale ráno je prvý hore, okolo 6,30-7,00
Máme to takto cca od jeho 2 rokov.

deti95060810
8. aug 2023

maminka hádam nechceš aby 6r. spalo ešte aj cez deň...
syn nespával od 18 m
niektoré deti sú nespavci...

pribinak
8. aug 2023

Spi do 8 ráno? Však to je luxus. Mnohe deti vstávajú okolo 6.00 hod a samozrjeme že drvivá väčšina 6 ročných už cez deň nespí

thoughtfulweirdo
8. aug 2023

Mám 5,5 ročnú, ktorá spí cca 8 hodín za deň. Mne sa to zdá veľmi málo, ale ona normálne funguje, aktívna, nevyzerá, že by bola vyčerpaná.

autor
8. aug 2023

Ja sa ju ani nesnažím dávať spat cez obed ( mimochodom v školke z 20 deti v jej veku nespí len ona) tiež nespáva poobede od 2 rokov …len sa mi proste zdá cudne že zaspi ( aj keď s plačom že nechce spat) po 22:00

nikpa
8. aug 2023

Podľa mňa na tom nie je nič čudné. Spí dosť dlho ráno, v jej veku denný spánok okolo obeda už nie je nutný. Večer by síce mohla ísť aspoň okolo 22h ale tá jedna hodina navyše nie je nič hrozné.

januska12323
8. aug 2023

Jednoduché, treba zobudiť skôr a pôjde aj skôr spať.

dzulli1980
8. aug 2023

Moja 7 ročná je o šiestej ráno hore, zaspáva najskôr o desiatej ... to už nie je mimino, nebude Ti spať cez deň ... a čo sa týka tej únavy, daj jej skontrolovať železo.

araavdva
8. aug 2023

Keby niekde ležím nasilu hodinu a pol tak tiež zaspím. To na margo tej škôlky.
Moja od narodenia spala jeden spánok cez deň. Noc prespala celú väčšinou. Nerátam keď šli zuby, to spala za 24 hodín asi hodinu dokopy. A tak šla dva mesiace. Od roka a pol nespavam cez deň. Večer zaspí okolo tej 22 hodiny cca a vstane sama od seba najneskôr o tej 7 aj to je úspech väčšinou vstáva okolo pol6-6.
Teraz má 7 ale takto spáva už dlho možno od 4 rokov.
Je úplne v pohode zdravotne. Niektoré deti proste spia viac iné menej

marianarem
9. aug 2023

Zaspi o 11 a vstava o 8, to je 9 hodin spanku. Moj 3.5rocny spi takych 10-10.5 hodin. Takze na 6 rokov mi to pride primerane.

simsalabim
9. aug 2023

Na svoj vek spi primerane, poobede uz fakt spat nema preco. MOja dcera bola taky nespavec cele detstvo, od narodenia, od roka a pol nespala po obede vobec. Vsetko ale dohnala v puberte 😂

luccija
9. aug 2023

Tak nechce spať, lebo nie je unavená, alebo vidíš cez deň, že ziva je unavená a potom to prekoná?
Spí primerane veku.Zalezi čo robí cez deň je aktívna?sú deti, ktoré v škôlke nechcú spat od 4 r a vstávajú 06.vidis, že od 2 r Ti nespava nepotrebuje toľko spánku.Niekedy aj dobre deti, ktoré v predškolskej ešte spia su potom v škole unavené a chýba im to.
Snaž sa ju zničiť cez deň a ráno zobudiť skôr nech sa jej večerné zaspávanie skráti.

beata_k
9. aug 2023

Ak vidis, ze je unavena a nechce spat, nema prilis vela podnetov? Mozno je viac citliva ako by si si myslela a trva jej dlhsie sa upkojit a zaspat.

beata_k
9. aug 2023

Zeny, vy aj citate, co autorka pise? Nedava ju na obed spat. Jej dieta je unavene, ale zaspi az o 23:00. Aby 6 rocne dieta chodilo spat o jedenastej v noci je ozaj neskoro.

ivangeline
9. aug 2023

Podla mna to cudne trocha je ... a naucit sa spat je tazke. Rodic moze len pomoct. Dieta,ked nechce..tak nechce..a skoli ho doslova az unava na odpadnutie... Musi chciet dieta. :/ :D

luccija
9. aug 2023

@beata_k ano, môže byť už preunavena a nevie sa ukľudniť.A zase, ktoré dieťa chce večer spať?väčšina vymýšľa.

ivangeline
9. aug 2023

Mozno si citala kadejake rady... tak uz ich len aplikovat. V rovnakom case denne. Dieta si ma samo skraslit postel. Lampa. Zvuk. Audio. Sediet pri alebo odist. Citat a modlit pred spanim. Len tak pocuvat,co chce povedat.. (niekedy je len nevypocute...) Snazit sa nastavit,co najlepsie.. aby malo dobre podmienky na spanie. Tiez teplota v izbe. Oblecenie. Obliecky... Hlad. Smad.. Je toho vela. Moja dcera je dost nespava.. Ma 3 a pol a tiez nespi na obed. Za to o 19tej spravime proces... (kazdodenny).. obcas este vyjde.. ale potom staci pohlad a ide dnu.. a zadpava sama (jej vadi ked je niekto pri nej..prostw v kuse riesi vztah..rozprava sa..ukazuje.. neupokoji sa..od mala je jej naj zaspat samej).

beata_k
9. aug 2023

@luccija No 23:00 je na 6 rocne uz ozaj neskoro.

annm81
9. aug 2023

9 hodím je úplne bežná potreba spánku pre 6 ročné dieťa. Niektoré spia o hodinu- dve dlhšie, iné zas o niečo menej. U nás v škôlke, kde deti spať nenútia, spia nanajvýš trojročné deti, staršie už nechcú. Tiež je možné, že deti ktoré poznáš a chodia spať omnoho skôr, aj omnoho skôr vstávajú. Dĺžku spánku môžeš ovplyvniť najmä náročnejšou fyzickou aktivitou.