icon

Nočné desy alebo nervové amoky u detí

marhula1987
22. feb 2026

Ahojte mamičky,
chcem sa poradiť, či ste sa niektorá stretli s niečím podobným, lebo už som z toho dosť vyčerpaná.
Dcérka má takmer 4 roky teda v Juni ma 4. Posledné dni má veľmi silné záchvaty plaču a hnevu, hlavne v noci aj poobednom spánku) a niekedy aj ráno po prebudení. Vyzerá to tak, že silno kope, kričí, reve, má slzy, keď sa jej dotknem, ešte viac sa rozčúli, odstrkuje ma, bije ma. Trvá to aj 20–40 minút. Niekedy aj dlhšie, kým sa úplne upokojí. Musim pustit rozpravku alebo jej ukazovat fotky aby sa upokojila. A velmi tazko zaspava
Dokonca príde, že chce pusu alebo objatie.
Má aj soplík, takže môže byť trochu chorá, ale teplotu nemá. Spánok má taký, že vstáva okolo 7:20, poobede spí okolo 12:30 asi 45 minút a večer zaspí okolo 20:30–21:00.
Začali sme riešiť aj škôlku – po pár dňoch doma sa jej nechce ísť späť a bojím sa, či ju tým ešte viac nepreťažíme, keďže tie výbuchy sú teraz silnejšie.
Nestretli ste sa s niečím podobným? Môže to byť len obdobie, únava alebo rozladený spánok? Prešlo to u vás časom? Budem vďačná za každú skúsenosť ❤️

anonym_273ac4
22. feb 2026

@marhula1987 skôr je to zmenou, že chodí do škôlky.

anonym_939bba
22. feb 2026

@marhula1987 samozrejme, je to len obdobie. Prejde to 🙏❤️

kiki68
22. feb 2026

@marhula1987 nocny des si dieta nepamata, nas ho mal raz a to bolo ako z exorcistu. Trvalo to cca 20 minut a potom spal dalej. Odvtedy sa to neopakovalo nastastie

marhula1987
autor
22. feb 2026
@kiki68

@marhula1987 nocny des si dieta nepamata, nas ho mal raz a to bolo ako z exorcistu. Trvalo to cca 20 minut a potom spal dalej. Odvtedy sa to neopakovalo nastastie

@kiki68 nam sa to opakuje uz niekoľko dni ano je to ako exercismus hrozne nevieme jej pomoct nic neplati ona aj po amoku dlho zaspava ma nervy zo vsetkeho ze ma ofinu ze ma rukavy ze ma nohavice

marhula1987
autor
22. feb 2026
@anonym_273ac4

@marhula1987 skôr je to zmenou, že chodí do škôlky.

@anonym_273ac4 do skolky chodi o septembra a bola stastna ze tam chodí ze ma kamosov a tera nie nechce

kiki68
22. feb 2026
@marhula1987

@anonym_273ac4 do skolky chodi o septembra a bola stastna ze tam chodí ze ma kamosov a tera nie nechce

@marhula1987 zistila by som, co sa deje, my sme vtedy maleho pretazili zazitkami v ten den. Cize sme vedeli za co to asi mame. Ale tu bude nieco ine a patra by som co

majlo1234
22. feb 2026

Vklude nwchat, nech sa vyplace a vyzuri. Idealne neobracat pozornost rozpravkami, ona si nieco asi potrebuje aj v sebe spracovat, skolka je tiez velka zmena.