Polohovanie 3-mesačného dieťatka
Ahojte maminy.
Rada by som zistila, ako polohujete svoje bábätko v noci v postieľke.
Ja som totiž stále neistá, či to vzhľadom k veku mojej malej robím dobre. Pri mojej prvej som polohovala na bok vo zvýšenej polohe... Nič moc to nevoliť, spánok mala hrozný, tak som ju dala na bruško a odvtedy inak spať nechcela.
Avšak pri mojej druhej dcére nasávam info z viacerých zdrojov a dosť ma to mýli...
Prvé týždne som ju taktiež v zviazanej perinke polohovala na bok vo zvýšenej polohe. Ale keďže si vždy vyberala rúčky a budila sa, zavinula som ju do "ulitky", "kukly" , "kokonu"... Neviem presný názov - Game Changer! O mnoho lepšie začala spávať.
Ale tu je teraz ten "problém": v tej ulitke ju uložím do perinky, ktorá má zrolované konce, aby ju niečo "ohraničilo", spí v podstate na chrbte, ale nie na rovnom matraci, ale má pod sebou mäkkú výstelku, aby mala chrbát v tvare C - vraj v prvých mesiacoch života je to pre bábo prirodzenejšie.
Uvažujem, či ju začnem dávať od tých 3 mesiacov na rovný matrac zavinutú v ulitke (keďže s rukami stále "narába").
Prosím iba názory a rady mamičiek "k veci"; hejty mudrlantiek nemajú výpovednú hodnotu.
Ďakujem

@helenbozka podľa odborníkov by dieťa malo ležať n rovnom povrchu. Môj tak spával. Ak má reflux je dobre vyvysit celu postieľku, npeikld dať pod nohy postieľky knihy(na tej strane kde má hlavu), samozrejme iba o kúsok, to mi poradila doktorka. Inak ak ste na Instagrame, profil babiesandsleep (je ro normálne v slovencine) má veľmi dobre príspevky o bezpečnom spaní deti od narodenia 😊 ja som sa tiež kopec veci dozvedela, až keď bol syn väčší