Prechod zo zavinovačky. Ako zvládnuť budenie bábätka?
Dobrý deň, máme 3 a pol mesačnú dcérku ktorá v noci spáva dobre, zaspí o pol 8 večer a zobudí sa o druhej na krmenie a pokračuje v spánku do šiestej. Od narodenia spáva v zavinovačke so zviazanými rukami lebo sa budila na Moorov reflex. Moorov reflex už nemá, práveže má rada jednu volnú ruku a cumle si ju. Nemôže ale v zavinovačke spať zviazaná donekonečna, čo keď sa začne pretáčať, tak sme skúsili kupiť spací vak. Skúšame prvé večery ale nakoniec aj tak skončí v zavinovačke aby sme sa aj my čo to vyspali.. Uspať problém nie je, položíť tiež nie ale akonáhle po pol hodine prejde do plytkého spánku kope nohami a dvíha ich do vzduchu v tom vaku a budí sa na to. Máte nejaké typy ako ste riešili prechod zo zavinovačky?
@momicenko nechala som v zavinovacke ale nie az tak pevno snad do 6mes, dieta som mala proste kludnejsie, sice uz trcali nohy zo zavinovacky ale pomahalo to
Moja prva bola v zavinovacke do roka. Druhy syn cca pol roka.
Najstarší syn mal zviazané ruky asi 8 mesiacov a úplne bez problémov. V noci sa nepretacal. Takto sme sa vyspali obaja. Teraz má skoro 16 a už spi normálne 😁
@momicenko Moji boli obaja v zavinovačke do roka, syn aj potom, nohy im už trčali von, ale zviazaní museli byť. Milovali tú zavinovačku a ešte aj potom sme ju nosili so sebou, keď sme niekam išli. Mala som takú klasickú mäkkú perinku s husím paperim, čo im urobila babka. A na nej obliečky ešte z môjho detstva. Spiaci vak som dostala a potom posunula ďalej nepoužitý, bola to zbytočnosť.
Ďakujem, bolo mi povedané že akonahle sa začne pretáčať treba zavinovačku zrušiť. My už sme rozmýšlali ako bude spávať ked takto kope. Čiže zabezpečiť postielku tak aby nebola schopná sa pretočiť a može byť v zavinovačke? Všetci strašia že v postielke ma byt len babätko a nič iné žiadne zábrany ani mantinely
@momicenko môj spal do cca 6. mesiaca a potom sám začal zavinutie odmietať. Postupne jej ju uvoľňuj a uvoľňuj - nášmu už z nej všetko trčalo, keď ju prestal chcieť. Nasilu nemá význam toto robiť.
@momicenko ja teda radu nemám bohužiaľ, ale aké konkrétne zavinovačky používate, keď sa vám tam zmestia aj väčšie deti? Môj sa už v 3 mesiacoch nezmestil do klasických a myslí, že je štandardne veľký...
Ďakujem, bolo mi povedané že akonahle sa začne pretáčať treba zavinovačku zrušiť. My už sme rozmýšlali ako bude spávať ked takto kope. Čiže zabezpečiť postielku tak aby nebola schopná sa pretočiť a može byť v zavinovačke? Všetci strašia že v postielke ma byt len babätko a nič iné žiadne zábrany ani mantinely
@momicenko to nie ze strasia, to je zasada bezpecneho spanku a naozaj, ked sa babatko zacne pretacat treba ho vybrat zo zavinovacky.
par dni, tyzdnov sa nevyspite, musi si len zvyknut. to je ja ako ked rusis kojenie/dudel hocico ine. musi si zvyknut na nove.
a to ze niekto pise ze boli deti v zavinovacke dlho a ved sa nic nestalo .. ano pravda. ale stale sa moze, nie je to proste bezpecne.
@momicenko ja teda radu nemám bohužiaľ, ale aké konkrétne zavinovačky používate, keď sa vám tam zmestia aj väčšie deti? Môj sa už v 3 mesiacoch nezmestil do klasických a myslí, že je štandardne veľký...
@anonym_d63bf9 obyčajná zavinovačka newbaby s takými žirafkami, naša malá bola malinká pri narodení, mala 47cm prve dva mesiace vnej bola taká utopená, teraz jej je akurát
Syn bol zavinutý v pérovej perinke do 6m., tiež sme chceli skôr prejsť na vak ale dvíhal nohy a púšťal ich z výšky na matrac, no nevedel tak spať, jemu trčali nohy od 3m lebo bol dlhý, teraz mal 8m. Zavinovanie sme zrušili keď boli tie prvé horúčavy a potil sa, tak prvý týždeň bol náročný ale zvykol si, ale napr. v zavinovačke sa nikdy nepretáčal, odkedy sme zrušili perinku odvtedy spí len na boku a bruchu, to ale nemusi byť váš prípad.

@momicenko Moj spaval sputany veru az do 8. mesiaca. Prespal tak celu noc, bez toho nula bodov, aj dve hodiny cvicil, kym sme to nevzdali. V tom 8. mesiaci to ustalo. My sme to riesili tak, ze sme mu spodok postielky vyformovali do takeho zlabu v tvare U, aby sa nevedel pretacat. U nas to fungovalo. Sice to vyzeralo zvlastne, ale mali sme ho pekne vyspateho, spokojneho.