icon

Prečo dieťa chce stále spať s rodičmi?

Dnes o 08:15

Ahojte.
Mam doma dvojicky (chlapec a dievcatko), maju 4 roky a v poslednej dobe dcerka kazdu noc pride k nam spat. Zaspi normalne v izbicke, ale v noci stale pride s placom ze chce s nami spat. Pytali sme sa jej ci sa stalo nieco v skolke alebo ju nieco boli no vzdy je odpoved ze nie, ze len chce pri nas spat.
Doma sa nic nezmenilo, len teda manzel mi hovori ze ci to neni kvoli tomu ze budu mat surodenca tak sa boji, ze ju nebudeme uz mat radi. No vzdy vravi mala ze sa na braceka tesi. Dokonca sa potesila ked sme zistili ze to chlapec bude, co sa o synovi neda povedat 🫣

anonym_8d5c9e
Dnes o 08:21

A aky je problem aby bola pri vas? Nikdy som neodoprela dietatu potrebu byt so mnou, tak nechapem kde je problem

anonym_9ed7e2
Dnes o 08:22

Podla mna je proste este mala a chce byt s vami 🙂 kazde dietatko je ine a jej bracek uz taku potrebu sice nema ale ona este ano

sara07
Dnes o 08:40

mám 3 synov , najstarší sa najlahšie a najrychlejšie naučil spať už sám v izbe, stredný to bol taký stred .............najmladší 9 r občas pride aj teraz , zvlašt ked sa mu niečo zlé sníva
proste chce byt s vami... chce sa tulit

beronsche
Dnes o 09:19

@anonym_autor môže.to byť kvôli súrodencovi. Môže to mať iný, pre dospelého bezvýznamný dôvod, ktorý ona sama ani nevie pomenovať..
Neodopierajte jej to. Pri vás sa cíti bezpečne. Z emočneho hľadiska je to pre vývin veľmi dôležité.
Je to iba fáza, časom to ustane

janinah
Dnes o 09:28

Este ti to raz bude chybať. Berte ju k sebe kym ona chce,do maturity to nepotrvá😀

anonym_e27311
Dnes o 09:32

@anonym_autor tiež si myslím, že v tom môže byt nový súrodenec. To nie je o tom, či sa teší alebo nie, ale o tom ako je emočne vyspelá, ako dokáže túto zmenu spracovať. Možno si uvedomuje niečo, prežíva niečo, čo nevie sama pomenovať. Možno by ste sa o tom mohli sem-tam cez deň porozprávať.Skor, čo by ju zaujímalo ohľadom toho, čo bude nové, čo sa zmení. Nejako zľahka a jednoducho, len v takých bodoch, aby mala ako taký obraz o tom, na čo sa môže pripraviť.

zuzinka888
Dnes o 09:51

A preco mas potrebu spat vedla manzela( aj v dnoch ked nemate sex)? Lebo- blizka osoba ktoru milujes? Lebo pocit bezpecia? Lebo objatie, pusinka......Nechapem preco odopierate malym detom to, co vy dospelí cielene vyhladavate.

anonym_0df86c
Dnes o 09:59

@anonym_autor deti so mnou mohli spavať, len keď je manžel na nočnej, inak spavali vo svojej postielke, ak aj plakali prišla som za nimi a bola som chvilku pri nich pohladila objala pobozkala vypocula a vratila som sa naspäť do postele, keď je muž na nocnej spavaju so mnou vsetci traja