Prečo dieťa odmieta druhý denný spánok?
Ahojte mile zienky ja som uz zufala z nasej situacie neviem co robim zle alebo preco je to takto ako to je ale moj synacik rok a 2 mesiace mi uz tyzden odmieta druhy spanok uz par dni ma iba jeden aj to od 10:40 do 12:20 dneska spal takto preto lebo sme boli na 3 ockovani.. inac spi od 12tej 12:30 do 13:20_14:00... ale.... ked ma jeden spanok v noci sa mi vkuse prehadzuje davam ho uz o siedmej spat ale to nespi poriadne... neplace.. ale prehadzuje sa a neni poriadne vyspaty... ten druhy spanok mi uplne odmieta ja neviem co mam robit ked ho na druhy spanok a hojdam ho hodinu ved to je moc ani oko nezatvori a len mrnci.... ale vidim ze uz by pomaly ten spanok mal prist pretoze jeho aktivita klesa.... CO MAM ROBIT 🥹🥹🥹🥹 kazde jedno prehadzovanie som aj ja hore a v noci mi mlieko taha z flase aj 4 krat...... myslite ze zato moze tento prechod na tento jeden spanok? Doktorka mi vravela ze ho mam dat aj poobede spat ale ako ked nechce.... ze potom v noci je unaveny a ma nekvalitny spanok...
Mám rovnako staré dieťa, ma ešte 2 spanky. Aký máte režim? My máme 7:15 budíček, prvý spánok 10:30-11:00, druhý spánok 15:00-16:30, nočný spánok o 20:30. Ale dlho mi trvalo odsledovať ako to môjmu vyhovuje 🫣
Co mas robit? Akceptovat ze dieta ma uz len jeden spanok. Ma na to predsa vek.
@anonym_9eca40 je to prenho este malo jeden spanok si myslim ked sme mali 2 spal pekne teraz je to hroza alebo kym si na to zvykne a potom bude dobre ?
Mám rovnako staré dieťa, ma ešte 2 spanky. Aký máte režim? My máme 7:15 budíček, prvý spánok 10:30-11:00, druhý spánok 15:00-16:30, nočný spánok o 20:30. Ale dlho mi trvalo odsledovať ako to môjmu vyhovuje 🫣
@nattyond mali sme to rovnako a takisto sa takto isto budil rano lenze teraz ked mal par dni tento 1 spanok budi sa mi uz on6:40 ten prvy sme tiez zvykli mat okolo 10:20 do tej 11:20 potom okolo tretej este do stvrtej len teraz sa nam to nejak rozhadzalo
.
Ahoj, neviem , čo si z toho takú hlavu robíš. Bude mať jeden spánok, čo na tom. Môže to byť tiež len prechodné obdobie , netlač na neho. Nasilu ho aj tak neuspiš a ty sa len zbytočne tym nervačiš
Moje dieťa nemá od 8 mesiacov druhý spánok. Musíte celkovo poposúvať režim a nájsť taký aký mu vyhovuje. Kedy chodí večer spať?
Nechápal som pred 45 rokmi prečo nás učiteľky v škôlke nútili poobede spať a nechápem tomu ani teraz. Čo tak nechať deti nech sa samé prirodzene naučia vlastnému biorytmu?
Ja som spanky mojich deti prestala riesit, lebo by som scvokla. Uspavat hodinu a nic z toho? Dieta sa len prehadzovalo, alebo vymyslalo v kociku. Ja na nervy, ze ma spat a nic. Tak som to nechala tak a ked nechceli spat, nespali, ked chceli, tak zaspali aj bez mojej pomoci. Aj tak sa tie spanky stale menili. Ked sme si nasli system, tak dosla zmena a zas to bolo k nicomu.
@anonym_autor od 12:20 do večera je pre tak malého ešte dlho.Zober ho do kočíku von.Nejdu mu zuby, alebo je hladný?4 kŕmenia v noci je dosť
12:30 mu daj obed pohrajte sa okolo 15 nech si ešte pospi
@anonym_autor ak odmieta druhy spanok, jednoznacne skratit prvy. Tiez si tym nase dieta preslo. Na 1 spanok je podla odbornikov este skoro
@nattyond mali sme to rovnako a takisto sa takto isto budil rano lenze teraz ked mal par dni tento 1 spanok budi sa mi uz on6:40 ten prvy sme tiez zvykli mat okolo 10:20 do tej 11:20 potom okolo tretej este do stvrtej len teraz sa nam to nejak rozhadzalo
.
@anonym_autor a nevies ho napriklad uspat v kociku? Ale tieto prechodne obdobia pri zmene poctu spankov su narocne.
Moja malá prešla na 1 denný spánok okolo 11 mesiacov. Mohli sme sa na hlavu postaviť, jednoducho to tak bolo. Prechod trval asi 2 týždne, pričom len ten jeden spánok trebalo oddialiť a nechať ho dlhší. Teraz má skoro 3 roky a začína vynechávať aj ten jeden denný spánok, ale zato v noci dlhšie spí.
@anonym_autor prijmi fakt, že má už iba jeden spánok
Keď sa zobudí z prvého spánku o 14, kde chces este napchať druhý spánok. Moje deti v tomto veku mali už jeden spánok. Spali cca 11 hodín v noci a 2 - 3 hodiny cez deň. Bdele okná okolo 5 hodín.

Co mas robit? Akceptovat ze dieta ma uz len jeden spanok. Ma na to predsa vek.