Prečo má moja 4-mesačná dcéra zlý spánok?
19. jan 2025
Poradíte mi prečo mi dcérka 4m cez deň mi spi stále len polhodinu a večer zaspí až pol jedenástej som už zúfalá cez deň neviem čo robiť
@sara967 a po 30 minutach sa ti budi s placom? Alebo sa zobudi spokojna? Ak sa budi spokojna, tak jej to stačí. Ak sa budi s placom, skus ju douspat, zjavne si nevie spajat spankove cykly. Syn mi tiež spal 30 minutovky pocas dna, az pokial neprešiel na 3 spanky, vtedy uz dokazal potiahnut 2 kratsie a 1 dlhsi spanok (cca hodinu). Ak sa zobudil s placom, vedela som, ze chce este spat tak som ho douspala hojdanim na rukach. Niektoré deti sú proste take, ze ked prejdu na menej spankov, zacnu spat dlhsie.

@sara967 mala som rovnako s druhorodeným. Normálne spať začal až krátko pred 3.rokom. Môže to byť obdobie (zuby, regresia, separacna úzkosť,... ) alebo je jednoducho citlivá, ako ten môj. Bohužiaľ, na obe je riešenie len vydržať. Samozrejme, ak máš zvládnuté tie zabehnuté rady ako predspánková rutina, pokojné prostredie, zatemnenie miestnosti, prípadne biely šum.... Ak áno, tak len vydržať.