Prečo má trojročný syn problém so zaspávaním?
Dobrý večer. Posledné dni máme dosť problém uspať takmer 3ročného malého...do postele chodí o 8 a zaspí až okolo pol 10. Ráno vstáva okolo pol 7 a na obed spí v škôlke.
Musíme byť pri ňom keď večer zaspáva, je to strasne vyčerpávajúce a nemáme vôbec čas pre seba.
Máte to niekto podobne? Ako to riešite?
Znic ho po skolke.bicykel odrazadlo preliezky plavanie cvicenie futbal cokolvek..
Tak znížil sa mu spánkový tlak..asi by mu stacil kratší spanok cez den, ale to v skolke neovplyvnis..len svah neskôr vecer spat..my mame dcérku čo ma 2r 3 mes a zaspáva bežne až okolo 21 o 20-20:15 sa len chystáme do vane..zbytočne dlho uspavat a byt nervozna keď nie je unavený
No ked spi v skolke, tak je mozne, ze o 8 nie je unaveny. Kamoskina dcera spiaca v skolke zaspava az okolo 22:30-23:00. S tym asi nic nenarobis, jedine najst skolku, kde nemusi cez obed spat.
Ale pockala by som este chvilu, ci sa to zase neupravi. Moj syn mal uz zopar takych obdobi, ked vecer velmi dlho zaspaval. Ale zase sa to potom vratilo do starych kolaji.
Podla mna to je obdobie, mali sme ho tiez 🤷♀️ nechcel spat, vymyslal a bolo jedno, ci v skolke spal alebo nespal a pohybu ma za 3 deti, aj dnes ma take dni, ze zaspi 20:05 (20:00 ide do postele) a inokedy 21:30 ide trinasty krat cikat alebo kakat, tiez mam vtedy rovnake pocity ako ty, ze nemam cas na seba, nastastie sa s muzom striedame 😬
Nenútila by som ho ísť do postele o 20-tej, evidentne ešte nie je unavený. Skús ho uložiť o 22, možno zaspí hneď. Ja som s týmto bojivala celé synovo detstvo, on sa vymykal akýmkoľvek spankovym "tabuľkam". Spal oveľa menej, ako väčšina detí a zaspaval vždy oveľa neskôr, ako väčšina detí. Dodnes to tak má. Je po mne, sme proste nočné sovy. 😅
U nas je to jedno praveze, ked ju davam do postele o siedmej zaspi o deviatej ked som ju skusila parkrat dat do postele o 9 zaspala o 11 :D cize ja som sa vratila k prvej variante, a po skolke chodime von, na ihrisko na bajk dva krat do tyzdna ma tenis ,chodime aj plavat 🙂
Asi už nepotrebuje poobedný spánok, tá škôlka vam to narúša. Inak za mna normálny režim. Nás vstáva o 7, poobede spí 2 hodiny a spať chodí o pol 10, tiež sme ori ňom a zaspí do 15 minút. Nám to maximálne vyhovuje.
Dávate ho priskoro spať, poobedný spánok nezrušíte kvôli škôlke, takže jedine ho nenútiť o ôsmej do postele

Keď chodí do postele o 8 a tak dlho nezaspi asi unavený nieje
Mne keď niekto povie dám dieťa spať o 7-8 normálne to nechápem lebo u nás to nehrozí
U nás ani nie 2r chodí spať o cca 22 inak môžem robiť čo chcem proste nechce ležať a ide z postele preč
Tak takto sa vyhrá do únavy a zaspi sám zvykla som si 😀🙈