icon

Prečo sa dieťa po noci budí s plačom?

28. jan 2024

Boze kto mi vysvetli preco sa mi toto decko moje este stale budi vecer ked zaspi po 30-90 minut s revom????!!!!uz ma 2,5 roka! Ja uz nechapem ! Dokedy toto bude ? Že nikdy neviem či mozem dakde ist ci sa zobudi, ci si nedajboze mozem vaňu dať aby som neutekala mokra s penou na hlave k nemu. Dokedy toto bude? Ja uz normalne panika a len čakam kedy vstane … a druhe dieta na ceste … akoze milujem nadovšetko ale ten spanok ma ubija !!!

nikpa
28. jan 2024

,, Už 2,5,, roka?? No to dosť málo 🤷 raz to skonci ale musíš byť trpezliva. A vaňu si napustaj pre istou len keď je aj muž doma, aby si z nej nemusela utekať mokrá 🙂

autor
28. jan 2024

@nikpa ja uz neviem, viem ze trpezliva ale zz niekedy mi dochadzaju sily psychicky že čo je zle. Spi cez den tak sa vecer zobudi tuez, nespi cez den tiez sa zobudi vecer. No uz dakedy na prasky a len cakam kedy zas rev

nikpa
28. jan 2024

A aký to má priebeh? Začne plakať a čo ďalej, koľko to trvá, je pri tom hore, nebdie, vyžaduje si ta pri sebe....?

autor
28. jan 2024

@nikpa zacne plakat, samozrejme musim prist, niekedy prestane aj sam skusala som neist aj 10 min a zaspal ale nie vzdy to zbráo. Musim prist lahnut k nemu a zaspi.. spi este s nami v prirazenej postieľke

simsalabim
29. jan 2024

@nikpa mne sa 2.5 roka zda celkom dost 🙈

zorkahorka
29. jan 2024

Podla mna je zvyknuty na vasu pritomnost v posteli. Dieta citi, ked tam nie si. V 2,5 roku sa moj syn uz na to tak casto nebudil... skor ojedinele. Daj mu nejakeho plysaka

beata_k
29. jan 2024

Zrejme sa boji. Skusila si male svetielko?

gabika0825
29. jan 2024

Nemyslím to zle, ale naco ďalšie dieťa keď si takto na tom s jedným? Keď príde druhé na svet, čo budeš robiť? Skús sa zamyslieť či nemá nejaké rušivé elementy ktoré by ho mohli budiť, prečo je pred spánkom plač a rev, prečo sa ťažko uspáva. Niektoré deti hold take sú, vekom to zmizne. Ale naozaj som zvedava čo chceš robiť keď budeš riešiť toto nie s jedným ale naraz s dvoma deťmi 🙈

tiika
29. jan 2024

Vieš čo, rozumiem. Moje dieťa 2,5r konečne začalo spávať celú noc (rozumej 0-2 x precitla). Potom sa to zmenilo na 10x. No nervy som mala. Prijala som to, hovorím si, že veď sa to zmení, nebude to doživotne. Nuž a teraz je opäť pohoda.
Chcem povedať, je to o nastavení. Asi treba prijať fakt, že teraz to máte takto. Síce by si si priala cosi iné, no dietko sa niekedy zobudí, niekedy nie, že je to Ok. Fakticky nic neporiesis, ale zmeníš psychickú pohodu. A ono zase bude spávať pekne, prejde to, áni nebudes vedieť ako. Taká je moja skúsenosť.

majlo1234
29. jan 2024

@gabika0825 no nic, vyriesi si to😉 u maleho babatka s tym clovek pocita, ale 2,5 rocny by uz mohol spat kludnejsie, ja ta uplne chapem autorka.
My sme mali presne to iste. Od narodenia nebol vecer, ze ny som ho ulozila a spal by aspon par hodin. Ja som normalne vo vani pocula rev, ale nebol realny, len v mojej hlave, vkuse v strese(ked muz bol mimo dom). Takze ta uplne chapem. Nam sa to zmenilo v cca 2,5 roku, ked som jo odstavila. Snazim sa, aby mal na veceru bielkoviny-losos, nejake masko s ryzou, mliecnu kasu s tvarohom, aby nebol hladny. A on zaspi cca o desiatej vecer a spi do 4 rano, to je exkluzivny pocit 🙂 takze si myslim, ze aj vy k tomu smerujete, len vydrzat 😊

nikpa
29. jan 2024

@simsalabim asi aj záleží aké má kto deti. Mne sa malý budí dodnes a ma 3r. Preto sa mi to nezdá až také 🙂