icon

Prečo sa moja dvojtýždňová dcéra náhle budí a plače?

sara8h
Dnes o 14:51

Ahojte mamičky,
moja dcérka má 2 týždne a doteraz bola veľmi pokojná, takmer vôbec neplakala. Poslednú dobu sa ale začala počas spánku prebúdzať a plakať, ako keby ju niečo bolelo. Nemá teplotu a inak mi nepríde chorá, je spokojná medzi kŕmeniami. Stolica je v norme aj prdiky mala Neviete, či je to bežné alebo by som mala niečo sledovať? Mam o ňu strach lebo to do teraz nerobila v noci vstávala kazde 3/4 hodiny na mlieko pije UM beba sensitive túto noc vstávala každú hodinu a pól na plač kazde 2 hodiny veľmi sa naťahovala
Ďakujem za rady 😊
Som zúfalá je to moje prvé dieťa 🥹🥹

elz1920
Dnes o 15:30

Ťažko povedať, ale ak doma nie je nikto chorý, tak:
- sedí jej déčko? Vigantol a čo tu poslednú dobu čítam, tak aj iné môžu robiť problémy. Prípadne dávať ho ráno (túto výbornú radu som si tu našla pri prvom bábätku).
- skús probiotiká pre bábätká.
- u nás napr. Beba nesadla. Vymenila som a bolo dobre.

tanyan
Dnes o 16:43

Ja som spávala s našou malou a keď ma cítila a videla pri prebudení, tak sa usmievala. Začala som to robiť preto, lebo keď spala a zobudila sa sama, tak bol spánok krátky a prebudenie s plačom.

majamat
Dnes o 16:44

neviem ci som dobre pochopila, predtym vstavala azde 3-4hod, alebo 3/4hod? podla toho,c o si napisala dalej predpokladam, ze je to ta prva moznost.

ma 2t, dieta 1m zivota rastie extremne rychlo moze mat vyssiu potrebu mlieka a je hladna. tiez sa male babatko strasne rycho meni, moze byt uz o niec viac vnimavejsie a kontroluje, ci si pri nej.
pises, ze sa natahuje. pred jedenim,c i po? ak po, moze mat reflux. deti po najedeni to robia, pokial trpia refluxom.

beata_k
Dnes o 17:14

@sara8h Zhruba v 2 tyzdni zacinaju koliky. Skus zistit, ci nema reflux. Nemusi nutne grckat pri refluxe. Existuje aj tzv. tichy reflux.