Prehýbanie do luku pri zaspávaní u bábätka
Dobrý deň. Moje dieťa začalo posledných pár dní robiť takú zvláštnu vec, že keď uspávam na rukách kadejako nosím, hojdám no a prišli sme na taký pohyb, že leží chrbtom na mojich rukách, ako keď držíte novorodenca a tak ho svižne húpem z jednej strany na druhú. Podopieram jednou rukou chrbát od lopatiek, druhou rukou zadok. On sa vtedy ohne ako keby do luku, zakloní hlavu, rozhodí ruky ako lietadlo, zavrie oči a jeho to uspáva. Skúsila som podoprieť aj krk, aby mal hlavu rovno, ale to sa mu nepáčilo, on ju chce mať zaklonenú a tak si "lietať". Stačí mu pár takýchto zahúpaní, položím do postieľky, pocucá prst a spí. Ak nezaspí, zoberiem na ruky, zas sa hodí do luku do tej pozície, proste baví ho to a asi upokojuje. Tak sa chcem opýtať, či sa s tým niekto už stretol a či je to ok? Vývinovo aj motoricky v pohode, žiadne problémy, nemá reflux, cez deň sa takto neprehýba sám od seba, len keď uspávame. Začalo to vlastne pred pár dňami, plus mínus v deň kedy sa prejavili prvé príznaky respiračného vírusu, čo máme teraz doma, možno to má súvis s upchatými dutinami? Nemám sa s kým poradiť a doktorka bola taká, že kým nemá iné problémy tak je to asi ok. Ja len tak zo záujmu, či ste niekto mali takéto bábätko a či je to proste len zvyk, že sa mu to páči, alebo či si mám dať na to pozor...ĎAKUJEM!
môj tak mal, mňa to vystrašilo, pediater ma uistil že je to normálne, ale pre môj kľud nás poslal na neuro - a tak aj bolo. buď je to z bolesti bruška, alebo z napatia svalov, vyrástol z toho. ale keď sa bojíš, choď za pediatrom…
@anonym_autor Moj robil vsetky figury, co su oznacovane za problematicke - aj sa prehybal do luku, aj lietadielka robil, aj bol vselijako asymetricky vytoceny a nic mu nebolo. Tak si myslim, ze skor to nic nebude a za mesiac to uz bude inac.

Presne ako píšeš páči sa mu v tej polohe. Keď zaspí daj ho zas do normálu. Jedna známa hovorila že jej mala zas zaspavala tak že musela sedieť v kočíku a zároveň byť nahnutá akoby z neho padala 😂 zaspala a dala ju normálne