icon

Prehýbanie do luku pri zaspávaní u bábätka

Včera o 21:43

Dobrý deň. Moje dieťa začalo posledných pár dní robiť takú zvláštnu vec, že keď uspávam na rukách kadejako nosím, hojdám no a prišli sme na taký pohyb, že leží chrbtom na mojich rukách, ako keď držíte novorodenca a tak ho svižne húpem z jednej strany na druhú. Podopieram jednou rukou chrbát od lopatiek, druhou rukou zadok. On sa vtedy ohne ako keby do luku, zakloní hlavu, rozhodí ruky ako lietadlo, zavrie oči a jeho to uspáva. Skúsila som podoprieť aj krk, aby mal hlavu rovno, ale to sa mu nepáčilo, on ju chce mať zaklonenú a tak si "lietať". Stačí mu pár takýchto zahúpaní, položím do postieľky, pocucá prst a spí. Ak nezaspí, zoberiem na ruky, zas sa hodí do luku do tej pozície, proste baví ho to a asi upokojuje. Tak sa chcem opýtať, či sa s tým niekto už stretol a či je to ok? Vývinovo aj motoricky v pohode, žiadne problémy, nemá reflux, cez deň sa takto neprehýba sám od seba, len keď uspávame. Začalo to vlastne pred pár dňami, plus mínus v deň kedy sa prejavili prvé príznaky respiračného vírusu, čo máme teraz doma, možno to má súvis s upchatými dutinami? Nemám sa s kým poradiť a doktorka bola taká, že kým nemá iné problémy tak je to asi ok. Ja len tak zo záujmu, či ste niekto mali takéto bábätko a či je to proste len zvyk, že sa mu to páči, alebo či si mám dať na to pozor...ĎAKUJEM!

anonym_2aaf5d
Včera o 22:02

Presne ako píšeš páči sa mu v tej polohe. Keď zaspí daj ho zas do normálu. Jedna známa hovorila že jej mala zas zaspavala tak že musela sedieť v kočíku a zároveň byť nahnutá akoby z neho padala 😂 zaspala a dala ju normálne

biba_18
Včera o 22:04

môj tak mal, mňa to vystrašilo, pediater ma uistil že je to normálne, ale pre môj kľud nás poslal na neuro - a tak aj bolo. buď je to z bolesti bruška, alebo z napatia svalov, vyrástol z toho. ale keď sa bojíš, choď za pediatrom…

marianarem
Včera o 22:11

@anonym_autor Moj robil vsetky figury, co su oznacovane za problematicke - aj sa prehybal do luku, aj lietadielka robil, aj bol vselijako asymetricky vytoceny a nic mu nebolo. Tak si myslim, ze skor to nic nebude a za mesiac to uz bude inac.