Prevencia sploštenia hlavy u 15-dňového synčeka
Ahojte. Mám 15 dňového synčeka. V noci spáva na chrbte s tým, že snažím sa mu hlávku otáčať raz na jednu potom na druhú stranu, ale keď sa zobudí, vždy má hlávku inak než som dala (čo si tak všímam, má preferenciu skôr na pravú stranu). Cez deň sa následne snažím dávať spať na bok a vždy meniť strany a nejako to kompenzovať. Každý spánok je však inak dlhý a tie strany tým pádom nestriedame úplne že 50 na 50. Kojíme sa tak, že je vždy na pravom boku. Troška viac ten pravý bok asi prevláda lebo po kojeni častokrát zaspí na kojo vankúši na boku zasa na pravej strane. Snažím sa ho potom cez deň spávať viac na ľavý bok ale nie vždy to vieme asi dostatočne vykompenzovať. Robím to tak nejak pocitovo, od oka. Neviem, či to robím dobre a neviem to na pohľad zhodnotiť či je tvar tej lebky ok. Ako veľmi to riešiť? Ako ste dávali spať v noci a cez deň vy?
@frida1990 moja tiež si robila ako chcela a asi od mesiaca a pol sa polohovala sama. Jeden týždeň preferovala tú stranu druhú tú. Mala som z toho vlády dupkom, mávala hlavku tak strašne do boku že som niekedy rozmýšľala či ju to neboli. Nemala žiadnu deformitu. Kamoške malá bývalá napolohovana tak ako ju dávala ona. Dokonca to robila pedantnejsie ako ja a museli ísť na helmu. Ono je to aj o dedičnosti niekedy tomu ani polohovanim nezabranite. Takže robíte to dobre , nestresujte sa. Zachvilu si začne robiť aj tak čo chce ono a ono vie najlepšie. Niekedy som vedela v kociari naskladat plienky latkove aby si tam hlavu nemohla otočiť ak sa mi už zdalo že jej na tej strane moc.
15 dní je ešte málo. Ale, je dobré, že si si to všimla. Pozoruj ho, pri ďalšej poradni to spomen. Ak by stále zaostávala jedna strana, dá sa to krásne podchytiť jednoduchým cvičením. Skúsený fyzio zistí rôznymi metódami, či preferencia strany tam je alebo nie
Preco by malo babo mat s tymto problem ? Ved polohujes, nosis urcite vela a tak neni dovod na paniku. Mama dve deti a ani jedno to nemalo

pokiaľ mu striedaš strany a aj ho popestuješ, tak nerieš....