icon

Problémy so spánkom 2,5-ročného dieťaťa

juliet86
Včera o 16:59

moje 2 a polrocne dieta sa este stale budi aj 2krat za noc a skoro rano. zaspava okolo 21 00 bubtosi 23 00. niekedy medzi 1 a 3 00 a potom sa snazi medzi 5 a 6 vstavat. denny spanok ma 90 min cca 12 30 az 14 00. mam sto chuti jej zrusit denny spanok a dufat ze,zacne v noci normalne spat.
prosim ma niekto skusenost s podobnou situaciou a ze to pomohlo? dik

anonym_e6d4d4
Včera o 17:14

@juliet86 píšeš, že sa snaží vstávať medzi 5-6 hodinou, kedy teda vstáva? Moje medzi tou 5-6 vstávalo, ale ja som to neriešila, šli sme hore, o 11.30-12,00 spať tak na dve hodinky a večer o 20,00 spalo a to až do rána, Keď nespalo poobede, tak to bola čistá katastrofa, zaspalo od únavy o 18,00, o 22,00 ako rybička do polnoci, v noci hore každú hodinu a ráno budíček o 6.00. Takže sa nám lepšie osvedčilo ranné vstávanie a spánok poobede. Tie rán neboli bohviečo, najmä v zime, ale zase som si zdriemla poobede a hlavne, veď to nepotrvá večne

obrazkova
Včera o 17:15

Ahoj, ja som mala strašného nespavca. Zlepsovať sa to začalo presne PO 2,5 roku. Teraz má 3 roky a už prespí celú noc, ale budí sa stále skoro rano- okolo 5.00.
Ja som zrušiť poobedny spánok ani neskúšala, lebo keď som videla 1x (raz keď vŕtal sused, tak nešiel spat vôbec) čo to znamenalo (mal problém vydržať do večera), nešla som do toho. Deti sú rôzne. Tiež u môjho veľa "zla" urobilo aj viac cukru zjedeneho počas dňa (napr.navsteva- tam keksíky, koláčik), çiže na toto som si dávala pozor.
Ale vo všeobecnosti by som JA ešte 2,5 ročnému poobednú spánok nerusila

jarmila2010
Včera o 17:29

my sme v takom veku zrusili dcere denny spanok,lebo vecer sa jej vobec nedalo zaspat...ale rano okolo 6h vstavala velmi dlho..aj v case,ked uz chodila do skolky(kvoli spanku,len na doobedie)...ona je typ,kt nikdy nezaspi,ani pri dlhej ceste autom...ma takmer 13st a nevie si napr.pospat poobede,ked je unavena...syn je presny opak

miriamzba
Včera o 22:42

A ona sa v noci budí na kojenie či len tak? Nerusila by som jej ten denny spánok, aby nebola pretazena, len ma napadlo, či ho nemá neskoro, keď ráno tak zavčasu vstava. Hladna nemôže byť? Teplota v izbe jej vyhovuje?
Moja skoro 2,5r vstava okolo 7mej, spinká cca od 11.30- 12.00 a potiahne aj 2 hod. Večer spinka od 20tej, ale ak menej spí cez deň, dám ju trochu skôr. Budí sa iba keď je smadna či hladna, ale velmi výnimočne. Vtedy nakojim a spinká ďalej.
Syn bol hrozný nespavec, ale na nič som neprišla:(