icon

Problémy so spánkom u 2-mesačného chlapca: Čo robiť?

vikin123456789
4. dec 2024

Ahojte , maly má 2 mesiace a už trvá nejakú dobu čo má problém zo spaním strašne dlho mu trvá kým zaspí aj to iba na rukách a keď už spí a položíme ho začne sa mrvkať a mrnčať neskôr aj plakať. Máme mlieko nutrilon a kvapky devit. Dávali sme aj probiotiká profix ale nič nepomáhali. Už vážne neviem čo s ním máme robiť v noci zaspí až okolo pól noci. Po napapaní je hore občas je kľudný a pekne leží ale poväčšine sa stále mrví hádže rukami a nohami.

majlo1234
4. dec 2024

To nic, vsetko prejde. Probiotika su na obohatenie crevnej mikroflory, nemaju ocividne zaberat. Aj to, ze chce zaspavat na rukach, je u babatiek bezne.

dagas
4. dec 2024

U nás dosť pomáha biely šum.

anavixy
4. dec 2024

Nepises najzasadnejsie info a to ake dlhe ma bdele okna a ako dlho spinka a hlavne aj ako spi v noci, prespi kolko hodin, budi sa len na mlieko a dalej spi alebo mate aj noc prerusenu?

vikin123456789
autor
4. dec 2024

@anavixy cez deň býva hore kľudne aj 5-6 hodín máva často štikútku, cašto vyplazuje jazyk ,pri dýchaní chrapčí a prehĺta aj keď nič v puse nemá. V noci zaspí okolo tej pól noci a spinka tie 4-5 hodín potom sa napapá grgne a znova sa opakuje peklo v podobe plaču a keď aj neplače tak stále mrnčí nechce spať a stále sa zpriera. Aj keď papá mlieko stále sa naťahuje krúti hlavou vyteká mu mlieko z boku pusi a začne plakať.

anavixy
4. dec 2024

Podla mna ho trapi skryty/tichy reflux. Robite opatrenia proti refluxu ci este ste to neriesili? Skus pogooglit a konzultovat s pediatrom, ak sa tak zatial nestalo.

vikin123456789
autor
4. dec 2024

@anavixy ohľadom tohoto idem ku doktorke už tretí krát stále my tvrdí že mu nič nieje lebo priberá podľa nej keď dieťa priberá tak je zdravé a nič ho netrápi maly je stále vyvýšený všade mame klinovy vankus papať papa na viac krát medzi tým ho dávame grgnut. Ešte chcem skúsiť sirup na reflux či pomôže lebo už vážne neviem čo s tým. On by chudáčik aj spinkal ale stále ho to podľa mna Páli preto vyplazuje ten jazyk a prehlta.

beata_k
4. dec 2024

@vikin123456789 Skus nosic. To dieta sa uz musi vyspat. Nemoze tak malo spat. Ovplyvnuje to vyvoj CNS.

anavixy
4. dec 2024

@vikin123456789 myslim si to iste 😏 ono ked dieta pribera tak sa reflux povazuje v tomto veku za fyziologicky, to ale neznamena, ze dietatko netrapi… skus este konzultovat, nebudem radit urobit si po svojom (aj ked ja by som…). Drzim palce, nech sa mu rychlo polepsi. Nosic, satku by som urcite skusila tiez.

lorrainet
5. dec 2024

My máme rovnaký problém, možno ešte horšie, malý nespí aj 24 hodín veľa krát. Potom pospi 2 hodiny a zasa ... Podľa doktorky ukážkovo zdravý , krásne priberá , je plne kojený. Vývin tiež napreduje , na to že má mesiac a pár dní už si drží hlavičku aj cez minútu , chňape hračky, napodobňuje ich zvuky, doktorka nechápala ako to je možné u tak malého dieťaťa. Nosič a satka sú nočná mora, reve ešte viac. Jedine vonku v kočíku zaspí ale len na tie 2 hodiny. Ja aktuálne nespím cez 72 hodín v kuse , keďže som na neho sama. Tiež si už neviem rady , už som aj vzdala postieľku a spí pri mne ale tiež nič. Akonáhle ho položím z rúk už má oči dokorán a ide párty.

kristina210
5. dec 2024

Ja si tiež myslím,že reflux ... náš mal do 10 mesiaca niečo podobné, bola som zúfalá, mal silný reflux...doktorka rovnako = priberá, tak nerieš...ale už keď mi raz prestal na pár sekúnd dýchať a k prúdovému zvracaniu sa už pridalo aj zvracanie žlče, som jej tam dupla a dostali sme sa na gastro...samozrejme,potvrdili výrazne a časté reflexné doby, odchádzali sme s tým, že ak sa to do mesiaca nezlepší, máme sa hlásiť v BB na detskej chirurgii a zoperuju ho ... ale okolo toho 10 mesiaca to začalo byť lepšie, vlastne vtedy, keď už sám pekne sedel...ale natrapili sme sa neskutočne, 6 mesiacov deň aj noc peklo a strach...ak chceš, kľudne napíš správu

kvetinka1918
5. dec 2024

@vikin123456789 zavolala by som doktorke keď sa ti niečo nezdá 😉ja som to tak robila vždy som volala keď sa mi niečo nezdalo a vždy ma ukludnila alebo sme prišli a pozrela malého