icon

Riešenie problému so spánkom cez deň u novorodencov

mamo58
7. aug 2026

Dobrý deň prosím vás viete mi poradiť prosím 🙏🏽? Moje dievčatko má 2tyzdne, zo zdravotných dôvodov je na Kendamile, stále je hladnucka ale spinkať počas dňa nechce, v autosedačke keď musíme niekam ísť zaspí ale to je tak všetko, do postieľky keď ju dám tak sa o 5min prebudi s plačom. Dávam jej probiotiká, niekedy espumisan na odporúčanie dr, ale proste ten denný spánok už nevieme s manželom čo stále plačka potom navečer už od únavy nevie zaspať. Prosím poraďte 🙏🏽

anonym_64f921
7. aug 2026

A preco je stale hladnucka?
Moze plakat preto, lebo je hladna. Ked pyta tak jej este daj... Viac, alebo castejsie...

michaela329
7. aug 2026

A hladná je prečo? Hladnej by sa ani Tebe spať nechcelo. Vyskúšaj rôzne spôsoby,. môj napríklad spal len v kočíku počas jazdy - no tak som kocikovala 🤷 A hlavne ju nakrm.

anonym_17ba1a
7. aug 2026

Keď plače od hladu, spať nebude. Daj jej viac mlieka.

mamo58
autor
7. aug 2026
@anonym_64f921

A preco je stale hladnucka?
Moze plakat preto, lebo je hladna. Ked pyta tak jej este daj... Viac, alebo castejsie...

@anonym_64f921 boli sme na poradni, povedali mi že na jedno kŕmenie jej mám dať Max 90ml UM nie viac, ale ona niekedy proste pýta viac, len jej nechcem zase ublížiť

mamo58
autor
7. aug 2026
@michaela329

A hladná je prečo? Hladnej by sa ani Tebe spať nechcelo. Vyskúšaj rôzne spôsoby,. môj napríklad spal len v kočíku počas jazdy - no tak som kocikovala 🤷 A hlavne ju nakrm.

@michaela329 nakrmim ju, zaspinka odgrgnut ju dám a akonáhle ju položím do postieľky sa zobudí na to plačom

michaela329
7. aug 2026
@mamo58

@michaela329 nakrmim ju, zaspinka odgrgnut ju dám a akonáhle ju položím do postieľky sa zobudí na to plačom

@mamo58 skús teda v pohybe, skús kočík - voz aspoň pol hodinku - toľko trvá kým také bábätko zaspí tvrdšie. Tak ak vypije 90ml, hladná nebude.

lauha21
7. aug 2026

Tak asi v postieľke spať nechce 😃 su deti a deti… moja prva nespala ani za svet bez pohybu a ideálne len kontaktné spánky (preto vam v autosedačke spí lebo je v pohybe)… druhy syn spal aj 2h v stojacom kočíku 🤷🏼‍♀️

kitycat
7. aug 2026

Skus zavinovacku, hniezdo? Mozno potrebuje byt stale zovreta 🤷‍♀️ nakrmit, uspat na rukach s dudlikom ked teda nekojis? Lebo strcit prso by bolo najlahsie

Ma 2 tyzdne, stale si hladate vase rutiny a system

No a s nami mozes rozpravat ako s dospelymi... z tolkych zdrobnelin by jednemu doslo mdlo 😅

minesasubu
7. aug 2026

A ako spi v tej postielke v čom ?
reflux nahodou ?

anonym_c1787a
7. aug 2026

Ahoj, proste jej daj najesť, naozaj fakt, keď bude mať dosť prestane piť … tiež som prvé dva týždne mala bábätko z hororu vkuse rev, akonáhle dostavalo toľko mliek koľko potrebovalo je to najväčšie zlatíčko, to vlastne doteraz 🙂

V troch mesiacoch pil 150-170ml .. lekárkine rady som si slusne vypočula, ale v to to pripadne pre nás neboli správne .. syn krásne prispieval, proste je len väčšie bábätko (percentil 95) tým pádom potreboval papať viac .. na deti tabuľky vždy neplatia ..

anonym_64f921
7. aug 2026
@mamo58

@anonym_64f921 boli sme na poradni, povedali mi že na jedno kŕmenie jej mám dať Max 90ml UM nie viac, ale ona niekedy proste pýta viac, len jej nechcem zase ublížiť

@mamo58 babatka nie su tabulky... Nechat plakat dieta od hladu som nikdy nenechala, a mala som jedakov co isto zjedli viac ako tabulky.

anonym_314cd5
7. aug 2026

Ak bábätko sa preje ajtak to vygrcka
U vás sa to nedeje, takže by som dávala viac
A môj ked nevedel spať,tak som ho mala na rukách celý spanok alebo na sebe
Lepšie ako keby také malé dieťa nemalo spať vôbec

anonym_709be1
7. aug 2026

Môj musel byť zavinuty v pérovej perinke až do 5m alebo v kočíku v pohybe, takže zo začiatku boli dlhé prechádzky. Dcére bolo jedno spala v hniezde, v kočíku v postieľke proste kdekoľvek ale nemohla byť zavinutá. Takže treba skúšať a niečo sadne, každé dieťa je iné.

len11ka
10. aug 2026

@mamo58 tu je tazko radit, kazde dieta je ine. My to mame podobne. Je placliva a stale na prsniku. Viem vy ste na UM. Ale teda rada co nam dala laktacna. Deti v tomto "veku" maju problem bud hlad, plyny, boli ich brusko potrebuju sa vykakat alebo su kontaktne a potrebuju byt pri cloveku.. takze podla toho vylucovacou metodou. Ak malo plnu plienku a stale place, skuste nosit na rukach par poloh, ak ani to nezabera ani na chvilku nepuci sa ze je to brusko taak asi hlad ale to len reprodukujem co poradili nam.