Skúsenosti s odstavením bábätka a jeho vplyv na spánok
Ahojte,
Váham odstaviť 1-ročného synčeka od kojenia. Potrebujem ísť po ďalšie embryo (FET - je tam časovy limit uskladnenia) a aj nebyť unavená. Kojím už iba v noci - to sa mi nedávno rozbehol aj cyklus potrebný pre FET. Synček sa budí každú hodinu a aj častejšie. Prvé 4 hodiny spí s ním muž (potom, čo to už môj organizmus nedával po dlhodobom nespatí). Po uspaní na prsku odídem spať do pivnice, potom sa vystriedame a prskujem alebo synček sa vyšplhá na mňa a spí na mne.
Aké máte skúsenosti s kvalitou spánku po odstavení? Ďakujem. (Vraj to môže byť horšie aj lepšie)
Že prskujem 😵💫🤦♀️ ako my máme vedieť,ako bude na tom tvoje dieťa? Či nebude za tebou chodiť do pivnice,keď ho odstavíš 🥴 väčšina odstavení je o zlepšení spánku. A ešte ma zaujíma, kde si ideš po to embryo?
@statocnaskzena moja skúsenosť.
Prve dieta som odstavila kusok pred druhymi narodkami. V noci sa budil na kojenie, ano niekedy aj kazdu hodinu. Inak bol kojeny len na zaspatie vecer a raz na denny spanok. Po odstavení sa budil stale, vzdy sa prikotulal z postielky, chcel objat, drzat ma. A noci bez prebudenia sme si teda pockali niekolko mesiacov este po odstaveni.
Druhe dieta: odstavena tiez okolo dvoch rokov. Ale. Ona sama od seba zacala prespavat noc v roku a pol. Proste sa z nicho nic prestala v noci budit na kojenie 🤷 takze ona bola kojena len na spanok cez den raz a večer raz.. inak vobec. A proste odvtedy prespava noc a odstavenie nemalo vplyv
Takze tazko povedat 😁 dve deti, rovnako vychovavane a mali to rozdielne
Po odstaveni este horsie. Stale opakujem, ze nie je nic jednoduchsie a pohodlnejsie ako dojcenie. Predsatv si ze dietatu vezmes jeho zavislost a silnu potrebu a bude lepsie spat? Jasne ze nebude.
Takze skúsenosť asi takáto: syna som odstavila keď mal 16 mesiacov (kvôli druhému tehotenstvu ktoré sme chceli planovat).
Články a sprostosti, ze po 3 dňoch ti dieťa prespi pomaly celú noc, som rýchle pochopila, kedze mi dieťa v noci začalo nespat. Keď sa napriklad zobudil akoze na kojenie, tak sme boli hore az kym sa neunavil, kedze nevedel ináč zaspať ako len na prsníku....a trvalo to krásne 2 mesiace kym sa konečne naucil zaspávať...ale budil a budi sa este stale v noci. Už nie veľa x ale raz, 2x sa za noc zobudí a to uz ma 9 rokov.

@statocnaskzena moje jedno dieťa bolo neodstrániteľné v tom veku na noc a druhé sa budilo stále rovnako 🙂