Som tehotná a náš 7-ročný syn chce spávať s nami
Ahojte. Idem si po radu. Som tehotná a náš syn, ktorý má 7 rokov chce spať s nami, pritom ale vie spať aj sám v izbe. Ako mu to vysvetliť? Boli by sme radi keby spával s nami ale v noci na mňa vykladá nôžky a aj kope a ja sa bojím aby sa niečo nestalo. Viete prosím poradiť? Ďakujem
@januska12323 to práveže nechce ani počuť :(
Ak vám nevadí že spí s vami tak by som mu dala k vašej posteli normálnu posteľ kde bude spať. Medzi teba a jeho keď zaspí dať mantinel.
@adkaas taketo dieta treba nechat vyplakat... a nech ma kto aj odsudi ale dakedy to inak nejde no.. on nemoze za to ako spí ze kope ale nemozes za to ani ty.... toto neni situacia kedy dieta o dacom nechce pocut ani a vy sa mozte na hlavu postavit aj.,. Ak neviete dat ku vam postel dalsiu ani nevie pochopit ze kopance su nebezpecne a dokonca nechce spat vedla oca tak jedine ho dat do postele nech sa vyplace a zaspi, 7 rocny je uz na case aby vo svojej posteli spal. Trochu prereve a zachvilu si zvykne vobec by som toto ako problem nevidela ja
Nas syn má 13 rokov a niekedy zaspi s nami a muž v noci odíde späť do jeho postele a je vyriešene
@lucia851 13 rocny? 😳 nemas tam preklep??
@veronikaszabova ja by som v tom veku tiez este spavala kludne pri mame, ved tam sa spalo najlepsie.
Autorka, vysvetli mu, ze musite urobit kompromis. Nenutila by som ho ist do jeho izby, ale povedala, ze proste nemoze spat vedla teba, lwbo kope. Ale bude spat vedla tata a ty si hned vedla, myslim, ze ma vek na to, aby pochopil
7 rocny skolak je rozumny clovek, ktoremu ked vysvetlis, ze je to pre teba - jeho mamu - skutocne nebezpecne, kedze v noci rotuje, tak to bez vahania pochopi. Mozes mu navrhnut, ze ostanes pri nom v jeho izbe, kym on zaspi, to mas kompromis.
@listy456 Nechať vyplakat. 🤮🤮🤮 Matka roka.
@adkaas Pockala by som kym zaspi a v spanku prelozila k tatinovi.
@lucia851
@veronikaszabova aj ja mám 13 r. syna. Tiež z času na čas spí so mnou v spálni. Čo je na tom ?
@veronikaszabova nie
7 ročný nemá čo spať s rodičmi v ich posteli a ešte nechce ani počuť, že by spal na kraji, ale musí nutne spať v strede. Veď to je už veľký chalan. Tiež nechápem, o akom vyplakaní sa tu bavíme. 7 ročný druhák na ZŠ bude plakať, lebo má ísť spať do svojej postele?
@adkaas Si tehotná, čoskoro budeš rodiť. Predpokladám, že potom bude s vami spať bábätko a syn už tak či tak nebude môcť byť s vami v posteli a zrejme ani v tej istej miestnosti, keďže budete v noci často hore. Takže čím skôr mu to vysvetlíš, tým lepšie. Choď si večer k nemu ľahnúť do jeho postele, kým zaspí. Potom choď normálne preč, nech spí sám. Keď sa v noci zobudí a príde k vám, zase choď s ním k nemu.
@veronikaszabova keď zaspí pri nás tak ho tam necháme alebo muž odíde do jeho postele
Kde spával doteraz?
Predpokladám, že ti he reakcia na príchod súrodenca - 7 ročnému už dokážeš vysvetliť, že ho budeš mať rovnako rada, aj keď bude spať vo svojej izbe a svojej posteli
Venuj mu pozornosť cez deň, ostaň s ním večer v izbe, porozprávajte sa, pohladíš ho a potom odídeš
@adkaas Nechcem sa ta dotknúť, no "ako mu to vysvetliť"? 7r dieťa chápe veci veľmi dobre, proste povedz, že už je veľký nato, aby spal s vami v posteli a hotovo. Nasledne ho posli do jeho izby. Viem, že je teraz moderná rešpektujúca výchova, no za mňa odtiaľ-potiaľ a dieťa má akceptovať rodiča a počúvať jeho príkazy, keďže rodič ma byt autorita. Ja keď vidím ako niekedy manipulujú pomaly 10r deti svojimi rodičmi 😱 Moja má 3 a chápe, že každý má na spanie svoju posteľ a hotovo.
Je na to velky.
Ja som s mamou spala prilis dlho a este aj v dospelosti som mala vdaka tomu problemy. V ziadnom pripade
@adkaas normálne mu vysvetliť, ze už je dosť veľký, aby spal sám,a ze môže ti aj nechtiac ublížiť.
Inak trochu nerozumiem, keď doteraz spal sam, tak aký dôvod je na to, aby šiel odrazu k vám do postele?
7 ročné nie je už bábätko, dokáže pochopiť, ze skrátka k rodičom do postele nepatrí.
@rebrambora ake problemy?
Ak to prišlo zrazu, je to jednoznačne reakcia na príchod súrodenca. Pokiaľ je to naozaj nebezpečné a skutočne sa to nedá vyriešiť kompromisom typu jeho posteľ vo vašej izbe, nežne a pevne by som stanovila hranicu, že spoločné spanie teraz nejde. ALE zároveň by som spolu s ním hľadala, ako pomenovať to, čo mu chýba, akú svoju potrebu sa snaží tým spoločným spánkom naplniť a ako inak mu s tým môžeš pomôcť. 7 ročný je skutočne primalý na "nie a poraď si so svojím pocitom sám".
@aktiz tak ja mam 14r syna a neviem si predstavit, zeby spal so mnou v posteli. Za mna je to v tomto veku uz divne...
Ono problem je v tom, ze taketo starsie dieta je omnoho tazsie presvedcit/nakazat mu aby spalo same ako nejakemu mensiemu🤷♀️ a je to proste jeho ziarliva reakcia na prichod noveho clena. Zrazu sa citi vynechsny z rodinneho kruhu - ty, otec a aj babo ste spolu v jednej posteli a on ma spat sam? Tak to je dost tazke spracovat pre niektore deti a prave v takom veku, ked si to vsetko uvedomuje. Snazit sa mu venovat maximalne pocas dna, zapriahat ho do pripravy na babatko. A mozno urobit taky kompromis - dobre piatky a soboty mozes spat s nami urobime si tv vecer ak mate telku v izbe a budeme mat velku rodinu kinonoc ale cez tyzden musis spat sam lebo treba ist do skoly/fo roboty a
@pribinak ja tiež, moji chlapci majú 13 a 14 rokov a teda si to tiež neviem predstaviť, veď sú to už malý chlapi, majú chlpy, fúzy začínajú už byť riadne vidno, sú odo mňa vyšší, väčší, ťažší naozaj si neviem predstaviť spať s nimi v jednej posteli
@veronika1754 presne, syn je vyšší odo mna, proste vidíš aký je svalnatý, aj celé telo sa vyvíja.
Komentuje baby, spolužiačky, ….neviem si predstaviť byt s ním v 1 posteli
Neter? Kľudne
No mne to príde ze to je prejav žiarlivosti...ak bol doteraz jedináčik,tak si zacina uvedomovať,ze bude mať súrodenca, ktorý mu " jeho prvenstvo" vezme.Ja sa ospravedlňujem,mozno neviem nájsť ine vhodnejšie slovo,ale z tvojho príspevku som ja osobne vycitila ( je to len môj názor) ze je na avoj vek rozmaznany.Prislo mi to z toho,ze on nechce o tom ani počuť aby spal na kraji.Ak ani po vysvetlení,ze si tehotná a mize ti to ublížiť to nepochopi tak treba ,aby si bola ráznejšie voči nemu.Nemoze sa stať,ze ublíži bábätku?Mala by so nastaviť hranice uz teraz a uistiť ho,ze s prichodom súrodenca ho budeš rovnako ľúbiť,ale nedovoliť aby ti skakal po hlave.Lebo možno si to nechceš priznať,ale skáče.Si tehotna, musíš byť opatrná.Vela zdravia prajem.🥰
@adkaas nezmesti sa vam do spalne k vasej posteli este jedna? Zväčšilo by vám to priestor na spanie. Aj moj 7½ ročný spáva so mnou. Alebo muža dať do detskej 🙂 Tiež budete mať viac miesta a minimalizujete kopance od malého.
@anjelicek26 teda mojmu 7 rocnemu by take vysvetlenie nestacilo. On chce citit mamu, nechat sa hladkat, nemat strach. Kazde dieta je ine a ma svoje potreby.

Nech spi na kraji postele, potom tata a až potom ty.