icon

Spanie dieťaťa v perinke

2. mar 2025

Ahojte nás malý ma 7 mesiacov a asi je to naša chyba ale stále spi v perinke už sme skúšali bez ale je to ťažké stale sa budi rukami potom je tak unavený ze spustí aj hodinový plac a neviem ci robím dobre keď ho nechcem dat do perinky nechcem ho trapit ..mame vydržať alebo ho nechať v tej perinke??

denkabemommy
2. mar 2025

Nemeň to, čo vám funguje. Sám raz zistí, že perinku nechce 🙂

minesasubu
2. mar 2025

syn spal v perinke od Evy K. snad do roka , doteraz na nej spi a to ma 2,5r sice je rozprestrená ale aj tak ju vyžaduje
čize ak ju dieta chce tak mu ju nechaj načo to menit

anavixy
2. mar 2025

A ruky ma vonku ci vnutri? Ak vnutri, je to nebezpecne uz v tomto veku (hlavne ak ma v postielke aj ine veci ako mantinel, mojakciky, prikryvky). Pokial este stale pretrvava Moro reflex a preto sa budi, tiez to nie je optimalne, v tomto veku by uz mal byt Moro reflex integrovany. Pricinou pretrvavania moze byt prave ta perinka. Je nacase ju postupne zrusit. Skusila by som zavinovat do muselinovej plienky a postupne uvolnovat.

Pokial ma ruky vonku a zavinovacku ma len okolo tela, tak to nemusis striktne rusit…

autor
2. mar 2025

Perinku ma hlavne koli tým rukam lebo sa nimi stále budi hryzie si rúčky idu mu zuby je nespokojny už sme skúšali aj spaci vak aj z toho ruky vytiahol

lucia13022023
2. mar 2025

Ja osobne by som ju zrušila, je to nebezpečné ak má ruky zviazané.

lenkakravcova
2. mar 2025

Keď sa dieťa prevracia, nemalo by byť už v perinke. Môže sa to prevalit na brucho a udusiť sa.

tiezjedna
2. mar 2025

Naši prví dvaja spali v perinke aj tak, že im nohy trčali, ale bez nej ani prd😂 Ja som to robila tak, že keď už boli väčší, tak akonáhle zachrápali, perinku som povolila, aby mali ruky voľné👍

katusik456
2. mar 2025

Perinku je našcase zrušiť z hľadiska bezpečnosti, ak by mal ruky von ešte okej ale keď ich ma dnu … určite nechať vyšetriť pretrvávajúci Morov reflex

autor
2. mar 2025

@katusik456 neviem ci je to ešte morov reflex len si obzuva ruky ma ich v ústach cely den

minesasubu
2. mar 2025

a davaš gel na noc na zuby ? to by mohlo tiež pomocť ked ho trapia

autor
2. mar 2025

@minesasubu dávam mame geliky aj camilu ale to zaberie len na chvíľu

lucia23529
3. mar 2025

Naša si dáva ruky do úst stále a nechame ju. My sme sa zavinovačky zbavili tak že keď zaspala sme ju jemne rozviazali - začali sme vrchom, neskôr spodok, nakoniec jemne stred a potom stred úplne 🙂