Spánkové problémy u dvojročného dieťaťa
Maly bude mat 2 roky a naše noci su katastrofa.
Uspavame sa stale na lopte, pretoze inak nezaspi ..skúšali sme uz asi vsetko možné a nemožné
Je noc, kedy prespi. Je noc kedy sa zobudi 1-2x, hopneme a spinka pekne dalej. Ale potom je noc, kedy nie a nie zaspať a v noci sa hráme aj 3-4 hodiny. Ráno by som samozrejme vsetko dospaval. Ja som bola vždy v tom, ze 2 ročne dieta uz orespi noc...ale toto naše. Ja neviem..
Cez den spi 1 hodinu max vie potiahnuť 1,5hodiny.
Nehrať sa v noci. Podať dudel, fľašku, ľahnúť si k nemu, vziať si ho k sebe, mojkat, hladkat, spievať, rozprávať rozprávku, ale nie sa hrať. A nie 2 ročné neprespi celú noc. Môj starší dokonca ešte ako 6 ročný neprespal celú noc - vždy bol raz hore a potreboval zakryť. Sú to deti. Naše deti. Tak sa o ne starajme kým nás potrebujú.
@24natalia11 moje deti síce v noci takto nevymýšlali ale malú som uspávala do 2 rokov na rukách a to nepatrila úplne k lahkým deťom. Až do momentu, kedy jedno uspávanie trvalo 40 minút a už ma pálili kolená aj chrbát. Či chcela, či nie , dala som ju do postielky. čakala som hysák ako vždy, ale čuduj sa svete, odvtedy žiadne na rukách. pomojkala som ju 5 minút, pohladkala a išla preč. sem tam zakričala maminkaaa, aby sa uistila, že som tam a stačilo iba povedať, tu som a spinkala. Ale teda neviem , či by som mala nervy a silu hrať sa 4 hodiny v noci.
@24natalia11 tiež mám skoro 2 ročnú a síce uspavanie je peklo a neprespí celu noc ale ja to tak "beriem" že áno lebo veľmi dlho mávala 2h BO v noci. No čo sa týka toho hrania toto som nikdy nedovolila v noci sa hrať ..aj keď bola hore 2h tak v postieľke si buď rozprávala alebo sa hmýrila a potom zaspala. A po tme.. žiadne svietenie. Toto mi tiež pride že si dovolila a teraz už skúša čo môže ďalej. Ja by som poradila upraviť režim cez deň aj spánky a možno ti dlhšie aj cez deň pospi. BO môže mať aj preto že ma malo spanku keď ti je tak v noci hore dlho a potom nedospi cez deň. Proste začarovaný kruh
Veľmi zlý režim a návyky
Treba ho naučiť a usmerniť aaaaale to urobíš len ty
presne tak, taku nehrali, aby som 2r dieta na rukach uspavala a tiez, hranie sa v noci?
sorry v noci sa nehra, v noci sa spinka....
ale to musis ty poriesit, tvat na svojom, moze si do postele zobrat auticko ale bude zhasnute a on bude v posteli prikryty. nijako inak.
je to zly navyk, ale nic nie je stratene, je este malicky, ma len 2 roky. to ne je problem, akuratne treba trvat na svojom. v noci sa spinka.
u nas toto nebol problem, ale to moze byt aj tym, ze nase deti v 2r uz nespavali cez den a tak uz o 19:00 sedeli v pyzamku pri vecernicku. a o 20:00 bola precitana rozpravka
@24natalia11 žiadne hranie v noci, naša tiež občas buntoší, ale je pri mne v tme v posteli, uložím ju poviem spinkáme pohladkám a tvarim sa že spím. Uspavanie tiež, lezime a spinkame hotovo. Kedy ráno vstáva a kedy ide večer spať?
@24natalia11 No môže to byť aj horšie ja som dva roky nespala, ale že nespala. Malý mal nočný des, každé dve hodiny hore a rev, ktorý som nevedela utíšiť, keď konečne zaspal, kým som zaspala ja tak minimálne pol hodka, od únavy som ani zaspať nevedela a o dve hodky to isté. Cez deň 45 min. uspávania 15 min. spánku. Nedospával ani ráno. Trvalo to dva roky potom sa to mieeerne a pomalinky začalo zlepšovať. Nepomohlo nič. Prajem veľa trpezlinosti...
@24natalia11 žiadne hranie v noci, naša tiež občas buntoší, ale je pri mne v tme v posteli, uložím ju poviem spinkáme pohladkám a tvarim sa že spím. Uspavanie tiež, lezime a spinkame hotovo. Kedy ráno vstáva a kedy ide večer spať?
@anonym_cd0966 tak ono záleží aká je noc. Ak nespi viem ho nechať aj do 9. Ak spi tak vstava okolo tej 7-8 rano. Spat ide tak okolo pol 1. To ho necham max do 14.00 spat aby mi zas tak vever okolo po 9 zaspal
@24natalia11 No môže to byť aj horšie ja som dva roky nespala, ale že nespala. Malý mal nočný des, každé dve hodiny hore a rev, ktorý som nevedela utíšiť, keď konečne zaspal, kým som zaspala ja tak minimálne pol hodka, od únavy som ani zaspať nevedela a o dve hodky to isté. Cez deň 45 min. uspávania 15 min. spánku. Nedospával ani ráno. Trvalo to dva roky potom sa to mieeerne a pomalinky začalo zlepšovať. Nepomohlo nič. Prajem veľa trpezlinosti...
@mirkava ja tak tajné dufam ze ked mu oadnu tie 2 sa to nejako samo upraví. Ked on proste plače v tej postielke a aj v posteli. Veľakrát ho musim upokojit ze mu pustím telku aspon na 5 minut a potom sa ukludni a hráme sa
@mirkava ja tak tajné dufam ze ked mu oadnu tie 2 sa to nejako samo upraví. Ked on proste plače v tej postielke a aj v posteli. Veľakrát ho musim upokojit ze mu pustím telku aspon na 5 minut a potom sa ukludni a hráme sa
@24natalia11 ja som mu pustila znelka z vacika tomáša a to ho nejako ukludnilo, alebo áno aj telku rozprávky aj v noci na 10 min.

Tak aby som uspavala 2rocneho na lopte alebo sa s nim v noci hrala 4 hodiny, taku este nehrali. Pri vsetkej laske k dietatu - ak nedokazes nepovolit teraz, co budes robit, ked bude spekulovat cim bude starsi?
A ano, mam aj aktualne dvojrocneho.
Tiez ma akurat obdobie, ze sa snazi aj v noci vymyslat ze je par krat hore... alebo pri zaspavani lebo "on nechce" - ale cez to proste nejde vlak.
Sadni si k nemu na postel a kde tu sa k nemu ozvi, ze treba spinkat, lahneme si na vankusik, maximalne precitame rozpravku. Ano, bude robit sceny. A ano, moze to aj dlho trvat, kludne aj hodinu. Ale vobec nic sa mu nestane. A ked to 2-3 razy vydrzis, pochopi, ze mu to nepomoze. Ak povolis, bude to len horsie.
A nie, nie su to nijake lutostive sceny ze dietatu nieco chyba (alebo laska rodica), toto su za mna sceny lebo vymysla a skusa. A 2rocny je velky a uz dost bystry na to, ze vie, ci to skusat bude alebo nie - podla toho, ci dosiahne svoje. A u Teba evidentne dosiahne.