Zaspávanie 2-ročného dieťaťa v kočiku

13. jan 2024

Ahojte , skúste mi dať nejaké rady,mám 2,r a 3 mesiace staré dieťa a chcela by som zmeniť uspávania v posteli keďže pôjde od septembra do škôlky tak nech ho trochu na to pripravím.
V kočíku mi hneď zaspí,som tehotná preto som to neriešila skôr bolo to pre mňa najľahšie .
Alebo to nechať tak? Ako ste to mali vy? Moja švagriná uspáva v posteli ale aj viac ako hodinu.
Podotýkam ide len o denný spánok, večer pekne zaspí somnou do 15 min.

zildo
13. jan 2024

Skús si s ním na obed ľahnúť. Bude to zdĺhavé,ale zvykne si. ..a v škôlke,keď uvidí,že všetcia ležia,tak bude aj on ležať.

kris_tin257
13. jan 2024

Náš išiel v dvoch rokoch do škôlky a v posteli začal spávať až v škôlke, od prvého dňa bez problémov. Až potom sme ho začali dávať spať aj doma do postele

martyzpp
13. jan 2024

U nas funguje rutina. Ako pri prvom, tak aj pri druhom synovi. Kazdy den robime rovnake veci pred spanim. Pred obednym spankom je to papnie obeda, vycikat a lahnut. Lezim pri nom, do par minut spi, odchadzam. Niekedy si pospim s nim.

bolarazjedna
13. jan 2024

Podľa mňa september je veľmi ďaleko... Ja by som ho uspavala tak, ako mi najľahšie zaspí, ak v kočíku, tak v kočíku, teš sa z toho, že aspoň jedna alternatíva funguje ľahko ☺️ môj syn 18mesacny tiež odkedy nie je kojený, zaspáva cez deň v kočíku, celkom rýchlo. Do postieľky sa ho ani položiť nedá, vrieska. Tiež som tehotná, už v 8.mesiaci a som vďačná, že v kočíku zaspí do 10minut a môžem ísť robiť, co chcem, či už sú to domáce práce, ale väčšinou si doprajem oddych - pustím si film, otvorím si knihu, alebo si pospím i ja, ale vo vlastnej posteli....
Kľudne sa môže stať, že po nástupe do škôlky bez problémov bude spinkať v postielke, ako aj ostatné deti, ale cez víkend doma stále bude spať iba v kočíku. Aj preto by som to teraz vôbec neriešila. A nevieš, aké zmeny prinesie príchod súrodenca - kamarátke napr 2,5 ročný syn úplne prestal cez deň spať, odkedy je mladší súrodenec na svete....

guiseppinka
13. jan 2024

Prcek mi chodil do jasli ako 2 rocny... Tam spaval bez problemov, doma spal cez vikendy iba v kociku... ako presiel do skolky, tak este september spaval doma, oktober tak pol na pol a potom obedny skoncil. U nas deti vo skolke nespia poobede...

mikadooo
13. jan 2024

Nechala by som to tak. Keď začne škôlka, proste príde zmena režimu a vôbec všetkého, nejaký týždeň dva si bude zvykať (nielen na spánok v postieľke) a potom už bude dieťa zvyknuté. Samozrejme, ak máš pocit, že ho treba zvykať dopredu, pokojne... Mne sa nechcelo.

benoitka
13. jan 2024

Ahoj, moj syn doma tiez pekne na obed spaval, ale tiez vzdy len so mnou a zaspavanie trvalo tiez mnohokrat viac ako polhodinu. V skolke najskor prve razy spinkaval, mozno ze ho aj stresovala a unavila ta celkova zmena, ale potom ked si uz zvykol, prestal v skolke spavat. Uz sa mu nechce. A nespava uz na obed, ani ked je doma.

ivangeline
14. jan 2024

Nech ide s otcom. Neskor s tebou na obed

matkahelka
14. jan 2024

mam 2 rocnu a denne spanky mava od narodenia len v kociku. sama do kocika vylezie, prikryje sa, do par minut zaspi bez hojdania. nehodlam na tom nic menit. u starsej dcery to bolo detto.spavala v kociku pocas dna dovtedy, kym sa do kocika zmestila, tusim do 4 a pol roka. v skolke spala normalne na posteli, ziaden problem so zvykanim nebol, fungovala "davova psychoza". ja ked tu citam tie horory, ako matky musia uspavat na prsniku, skakat na fitlopte, alebo hodinu s dietatom v posteli lezat, dakujem vsetkym svatym, ze nic take nezazivam. zapnem v kociku pasy, vytlacim dcerku na terasu a adios, vidime sa o 2 hodiny. nic nemen, pokazis to.

autor
14. jan 2024

Máte pravdu nechám to tak😊 ďakujem za rady 😊