Zaspávanie bábätka: Ako zvládnuť náročné obdobie?
Ahojte, prosim neodsudte ma hned, mam velmi narocneho synceka, bude mat 3 mesiacky, zaspavanie je u nas pohroma, vzdy s placom, ani kocik, ani postielka, niekedy ani ruky, a to hlavne pocas dna, s tym mame problem prakticky od 1. mesiaca, velmi sme sa natrapili aj s dojcenim, to bol boj co mi uz beztak nastiepil psychiku, na ten plac si atale neviem zvyknut, mam vycitky a pocit ze nieco robim proste zle, stane sa ze zaspi aj v kociku aj na 1,5 - 2 hodiny ale to je skor zazrak, krmim ho kazde 3 hodiny 120ml, niekedy 150 ak je stale hladny, bdele okno sa snazim vzdy ustrazit do 30-60 minut, vacsinu to vsak nevyjde a po case ked zz sa snazim uspat zacne plac a potom ak zaspi, spi 20 minut, a takto cele dni, niekedy aj v noci, zo spanku aa stale vrti a ja mam v noci ruku cez postielku aby som mu cumlik drzala len aby sa troska upokojil…. rodina mi zacala velmi pomahat pocas dna, popestuju, vezmu von…prebalia atd.. a ja som si uvedomila ze mne vtedy odlahne ked mi s nim pomozu,niekedy si hovorim “vezmize si ho aj na cely den” trapi ma to, lebo svoje babatko velmi velmi lubim, ale pripadam si ze bez rodiny by som sa proste zrutila a nedokazala sa o neho postarat, najviac ma trapi to tazke uspavanie, chcem aby bol spokojny, je vidiet ze je unaveny ale proste s tym spankom bojuje, ja mam obcas pocit ze doslova sa boji zaspat, ze mu nieco ujde, rodine ale coskoro skonci dovolenka a budem na to vsetko opat sama, budem cele dni len nosit a snazit aa aby neplakal :/ na fyzio ame boli, aj este pojdeme, je to velmi aktivne babatko, stale vsetko pozoruje, mrvi sa, rad sa rozprava a nosi… akurat ta pomoc, ja ju potrebujem neustale aby som bola ako tak v pohode 🙏🏻
@anonym_autor ako prvé by som skúsila zistiť prečo plače. Ci ho niečo trápi- boli bruško, reflux, je hladne, citlivé na pocikanu plienku, potrebuje zavinovacku, atď...
Potom by som skúsila nosič ak je to babatko, ktoré vyžaduje nosenie.
A potom - babatko máš náročné teraz, lebo ma len 3 mesiace. Ešte si len zvyká na svet. Garantujem ti ze o mesiac budete mat režim úplne iný, o dva mesiace zase iný. Toto sa veľmi rýchlo mení, čo platilo včera zajtra už nemusí. Postupne sa to bude upravovat.
Mne naša zaspávala pri dojčení a spala na mne. Akonáhle som ju nechala v prvých mesiacoch samú, tak sa po 20-30 minútach zobudila s plačom. Keď spala na mne (ja v polosede alebo ľahu som spala tiež), tak sme si pospali aj 2 hodiny. Stále je to kontaktné dieťa.

Tak ako dieťa sa učí,tak niekedy aj rodič sa učí
Neboj, zvládneš to aj bez pomoci🙂 treba to prijať ako súčasť rodičovstva