icon

Zaspávanie bábätka na prsníku

anjelik44
17. jún 2025

Ahojte maminy, prosím ja len tak potrebujem sa uistiť že nie som v tom sama 😀 a že to raz prejde 😀 Moje druhé dievčatko má pomaly 9 mesiacov, má 1 zúbok dole a ostatné ju trápia čo vidno tak sú horné 2 a dole 1 no od narodenia je dojčená čomu sa teším super nemusela som kupovať umelé mlieko.
Nechcela ani dudlík stále ju z toho napína , čiže zaspáva na prsníku skoro stále.Keď už je unavená a dáme ju do sedačky že kým sa dostaneme do ciela dovtedy sa vyspí to nehrozí , dovtedy plače kým nedostane cicku podudle a zaspí.Vonku v kočíku vie zaspať po dlhšom čase ale pomrmle si a zaspinká.Dnes som už kúpila aj dudlík či sa niečo zmení s tým no neviem ostatné maminy riešia ako dať preč dudlík ja by som bola radšej keby pekne zaspala s dudlom 🫣 v noci tiež musí spať snami inak je nekludná stále sa budí po 10 minútach kým nie je somnou 🫣 tak trošku som sa rozkecala ale budem rada za normálne rady, tipy ako ste to mali vy , rada prečítam Vaše príbehy s bábätkami 🥰🙋‍♀️

Strana
z2
anjelik44
autor
17. jún 2025

@anjelik44 a ešte mi poradte čo dávate na zúbky , ja mám ten gélik to je fajn ale len chvílu, tá Camilia to podla mňa nepomohlo nič tak isto bola urevaná , a panadol sirup no mám problém napchat do nej 4ml 😄

ika02
17. jún 2025

Ahoj, ja Ti veľmi neporadím, lebo obaja synovia mali to isté. Žiadna fľaša, žiadny cumeľ, len prsník. V takom veku, ako je teraz Tvoja dcérka, syn spal so mnou v posteli a obslúžil sa sám (mala som tričko na gombičky), ja som ho len podvedome vnímala. Od 22.00 do 6.30 chlípal 10-15-krát. Najhoršie to bolo, keď bol celkom malý a musel si odgrgnúť. Ja som vydržala 33 mesiacov🤪.
Zúbky viac potrápili staršieho, dala som Nurofen, keď už dlho plakal. Tie gély veľmi neúčinkovali. Keď bol pricucnutý, mrnčal, videla som, že ho bolia tie ďasienka, ale nereval.

anjelik44
autor
17. jún 2025
@ika02

Ahoj, ja Ti veľmi neporadím, lebo obaja synovia mali to isté. Žiadna fľaša, žiadny cumeľ, len prsník. V takom veku, ako je teraz Tvoja dcérka, syn spal so mnou v posteli a obslúžil sa sám (mala som tričko na gombičky), ja som ho len podvedome vnímala. Od 22.00 do 6.30 chlípal 10-15-krát. Najhoršie to bolo, keď bol celkom malý a musel si odgrgnúť. Ja som vydržala 33 mesiacov🤪.
Zúbky viac potrápili staršieho, dala som Nurofen, keď už dlho plakal. Tie gély veľmi neúčinkovali. Keď bol pricucnutý, mrnčal, videla som, že ho bolia tie ďasienka, ale nereval.

@ika02 fuuu tak to teda pekne dlho si vydržala klobuk dole 😊 áno teraz to už je lepšie kus že nemusí si odgrgnúť pokaždom pricucnutí len spí dalej spím aj ja , tak sa bojím občas že ja nevstanem na to že je hore a spadne z postele , niekedy tak plače že si sadne a čaká 😁

ika02
17. jún 2025
@anjelik44

@ika02 fuuu tak to teda pekne dlho si vydržala klobuk dole 😊 áno teraz to už je lepšie kus že nemusí si odgrgnúť pokaždom pricucnutí len spí dalej spím aj ja , tak sa bojím občas že ja nevstanem na to že je hore a spadne z postele , niekedy tak plače že si sadne a čaká 😁

@anjelik44 daj si na posteľ takú zábranu, aby nespadol. Budeš pokojnejšie späť.

ika02
17. jún 2025
@ika02

kitycat
17. jún 2025

Tiez spim s prvorodenym dietatom od 10m spoku v posteli 😆 bez dudlika, ten bol len obcas na vyskusanie. Casom sa ale tak dala, ze si podudlala co potrebovala, potom sa otocila a zaspala tak a okolo 2r uz aj ked sa v noci zobudila, tak stacilo objat a zase spala dalej. Na zuby sim davala nejaky gel, slw ci pomohol no neviem ale ked trapili horne jednotky tak to som davala cipky, bo aj teploty boli. Na sirup sme sa rychlo vykaslali, ako bol sladky tak sa z toho zgrcala parkrat

anjelik44
autor
17. jún 2025
@ika02

@ika02 hej chcela som zobrat od mojej 5 ročnej nechcela mi dať 🫣😁😁😁 tak si tam prisuvam postielku no ale to je take moze sa to odsunut

andrea2323
17. jún 2025

Ahoj, nemám radu, len sa pridávam do toho istého klubu unavených mám (teda aspoň ja som riadne z tohto závisláka na prse) 😂🙈

ivinkapink
17. jún 2025
@anjelik44

@ika02 hej chcela som zobrat od mojej 5 ročnej nechcela mi dať 🫣😁😁😁 tak si tam prisuvam postielku no ale to je take moze sa to odsunut

@anjelik44 my sme si dali matrac na uem a tak sme spavali, pokym sa nenaucil sam zliezat z postele. Potom sme pre istotu davali este aj zabrany...

anjelik44
autor
17. jún 2025
@kitycat

Tiez spim s prvorodenym dietatom od 10m spoku v posteli 😆 bez dudlika, ten bol len obcas na vyskusanie. Casom sa ale tak dala, ze si podudlala co potrebovala, potom sa otocila a zaspala tak a okolo 2r uz aj ked sa v noci zobudila, tak stacilo objat a zase spala dalej. Na zuby sim davala nejaky gel, slw ci pomohol no neviem ale ked trapili horne jednotky tak to som davala cipky, bo aj teploty boli. Na sirup sme sa rychlo vykaslali, ako bol sladky tak sa z toho zgrcala parkrat

@kitycat tiez som skúšala dnes ten dudlík ale neuspesne , odkedy zaspala 4x sa zobudila kym aj tak nedostala prsník ...a tie sirupy tak jak pises su dost hnusne 🫣

lienka.7
17. jún 2025

@anjelik44 ani jedna mi toto nerobila. Asi mam "zazracne" deti. Druhá dokonca cumel vôbec nemala a dali sme to aj bez rôznych "vymyslov". Inak je super, keď zo seba si necháš dobrovolne robiť cumel.

mdse
17. jún 2025
@anjelik44

@anjelik44 som taká istá mama a vôbec sa nehanbím za uspávanie na prsníku 😁. Opakuje sa to už niekoľký krát. V dvoch rokoch to useknem.

anjelik44
autor
17. jún 2025
@andrea2323

Ahoj, nemám radu, len sa pridávam do toho istého klubu unavených mám (teda aspoň ja som riadne z tohto závisláka na prse) 😂🙈

@andrea2323 haha tak vitaj v klube 🥂😆

nufafa
17. jún 2025

@anjelik44 😂😂😂 náš chlapček tiež tak zaspaval, tiež cca 10x za noc papať, spal s nami, mal 13 mesiacov a zo dňa na deň chytil odpor k ceckom 😂. Len keď ma zbadal, tak reval jak na jatkach a ani za pána..no a zúbky? Paralen a nurofren, pri každom zube mal teploty.

anjelik44
autor
17. jún 2025
@lienka.7

@anjelik44 ani jedna mi toto nerobila. Asi mam "zazracne" deti. Druhá dokonca cumel vôbec nemala a dali sme to aj bez rôznych "vymyslov". Inak je super, keď zo seba si necháš dobrovolne robiť cumel.

@lienka.7 haha čakala som na komentár tohto typu 😆 tak bud rada že si mala také deti 🙂 prvá zaspala hocikde , počas hrania , kočíkovala som hodiny vonku, táto je úplne iná od malička sa zobudila na všetko veĺmi zle spala čiže dojčenie bolo normálne...skúšala som vo večerných rutinách ju nechať sama zaspať ale to nemalo zmysel tak proste niekto má zázračné deti a niekto nie 😄

anjelik44
autor
17. jún 2025
@mdse

@anjelik44 som taká istá mama a vôbec sa nehanbím za uspávanie na prsníku 😁. Opakuje sa to už niekoľký krát. V dvoch rokoch to useknem.

@mdse ajnja som to tak planovala, uz v tom veku asi bude lahsie jej vysvetlit ze uz nebude

lienka.7
17. jún 2025
@anjelik44

@lienka.7 haha čakala som na komentár tohto typu 😆 tak bud rada že si mala také deti 🙂 prvá zaspala hocikde , počas hrania , kočíkovala som hodiny vonku, táto je úplne iná od malička sa zobudila na všetko veĺmi zle spala čiže dojčenie bolo normálne...skúšala som vo večerných rutinách ju nechať sama zaspať ale to nemalo zmysel tak proste niekto má zázračné deti a niekto nie 😄

@anjelik44 nie, nikdy som ich na to ani neucila, a to je rozdiel. 😉
A zaspavanie? Áno, radšej som k nej aj 30x dosla, pomajkala a zase odišla. Ale chápem, že pohodlnejšie je strčiť jej prso do úst. 🤷‍♀️

anjelik44
autor
17. jún 2025
@nufafa

@anjelik44 😂😂😂 náš chlapček tiež tak zaspaval, tiež cca 10x za noc papať, spal s nami, mal 13 mesiacov a zo dňa na deň chytil odpor k ceckom 😂. Len keď ma zbadal, tak reval jak na jatkach a ani za pána..no a zúbky? Paralen a nurofren, pri každom zube mal teploty.

@nufafa tak to je.dobre 😁 😁 a stale spi s vami alebo v postielke ? Moja cez den pekne v postielke alebo v kociku to.len v noci zatial musi byt pri nas

radacak
17. jún 2025
@anjelik44

@anjelik44 moja má 13,5 mesiaca a mám to isté zaspáva na prsníku..v aute keď chcem aby zaspala tak sa nad ňu nahnem(krkolomne)dám prsník a zaspí...my sme mali pár mesiacov uspavanie na rukách tak ja som rada za prsník🤣 malá spí somnou v posteli a stále papá niekoľko krát počas noci,staršia to bolo to isté tu som kojila 33 mesiacov a druhú by som chcela tiež minimálne toľko

anjelik44
autor
17. jún 2025
@lienka.7

@anjelik44 nie, nikdy som ich na to ani neucila, a to je rozdiel. 😉
A zaspavanie? Áno, radšej som k nej aj 30x dosla, pomajkala a zase odišla. Ale chápem, že pohodlnejšie je strčiť jej prso do úst. 🤷‍♀️

@lienka.7 😄😄😄 máš svoj názor a iné skúsenosti je to vporiadku nebudem nič vysvetlovať už ;)

anjelik44
autor
17. jún 2025
@radacak

@anjelik44 moja má 13,5 mesiaca a mám to isté zaspáva na prsníku..v aute keď chcem aby zaspala tak sa nad ňu nahnem(krkolomne)dám prsník a zaspí...my sme mali pár mesiacov uspavanie na rukách tak ja som rada za prsník🤣 malá spí somnou v posteli a stále papá niekoľko krát počas noci,staršia to bolo to isté tu som kojila 33 mesiacov a druhú by som chcela tiež minimálne toľko

@radacak no ano v aute to je masaker chcela uz zo sedacky vyskocit 🤣 ano tiez z casti som rada ale aj by som chcela inak či to zaspávanie abybsa zmenilo

majlo1234
17. jún 2025
@anjelik44

@lienka.7 😄😄😄 máš svoj názor a iné skúsenosti je to vporiadku nebudem nič vysvetlovať už ;)

@anjelik44 uspavanie na prsniku je milion krat pohodlnejsie za mna ako ine typy zsoavania. Mam dve deti, tsk viem porovnat. Mozno keby fungoval dudel, flasa, co u nas nefunguje. Tak si kup nejake super zabrany, ak planujes dlhsie takto dojcit, aby si nebola v strese.
Co sa tyka auta, mne napriklad pri ziboch dobre funguje taky plniaci dudlik z dm, davam tam mrazene ovocko, deti sa za tym sli vzdy potrhat a zabavilo ich to aj v kocari alebo aute

majlo1234
17. jún 2025
@anjelik44

@radacak no ano v aute to je masaker chcela uz zo sedacky vyskocit 🤣 ano tiez z casti som rada ale aj by som chcela inak či to zaspávanie abybsa zmenilo

@anjelik44 A 4 roky som sa poriadne nevyspala, nikdy nie dlhsie ako dve tri hodiny, co je teda ale uz dost na hovno😆

radacak
17. jún 2025
@anjelik44

@anjelik44 mne to zatiaľ takto vyhovuje..každá to máme inak ..ja si to užívam,ďalšie dieťa neplánujem ale niekto je už únavné ale tak čo už

anjelik44
autor
17. jún 2025
@radacak

@anjelik44 mne to zatiaľ takto vyhovuje..každá to máme inak ..ja si to užívam,ďalšie dieťa neplánujem ale niekto je už únavné ale tak čo už

@radacak ja tiež neplánujem už, a ona je také kontaktné bábo peva taka nebola , aj som si priala aby sme spali spolu, vela sme aj oddychovali cez den kontaktne spanky vzdy sa to meni a raz to skonci. Ja som rada ze ste sa tu podelili o vase skusenosti , este viac som s tym ok ze to nemam len ja takto 😊

anjelik44
autor
17. jún 2025
@majlo1234

@anjelik44 uspavanie na prsniku je milion krat pohodlnejsie za mna ako ine typy zsoavania. Mam dve deti, tsk viem porovnat. Mozno keby fungoval dudel, flasa, co u nas nefunguje. Tak si kup nejake super zabrany, ak planujes dlhsie takto dojcit, aby si nebola v strese.
Co sa tyka auta, mne napriklad pri ziboch dobre funguje taky plniaci dudlik z dm, davam tam mrazene ovocko, deti sa za tym sli vzdy potrhat a zabavilo ich to aj v kocari alebo aute

@majlo1234 súhlasím 😄 prvú dcéru kedze som musela aj prikrmovat to bolo ine , ona aj dudlik chc3la tato len kúše trha vypluva :D hej to mam z dmka , harmancekovy caj som dala zamrazit do formy na lad a to zvyknem dat obcas 🙂

nufafa
17. jún 2025
@anjelik44

@nufafa tak to je.dobre 😁 😁 a stale spi s vami alebo v postielke ? Moja cez den pekne v postielke alebo v kociku to.len v noci zatial musi byt pri nas

@anjelik44 postieľka je dávno preč, stále spí s nami, teraz mal 2 roky. Ešte chvíľu a zriadime mu valendu 🙂. Odmietla som v noci 1000x vstávať a byť ako zombie, tak šak sme sa pomestili 😊. Ale vážne, asi mu išli zas zuby, trochu mal teplotu a soplil, že poood mojenko papať.. kokos, taký amok chytil.. druhý, tretí raz to isté.. skúšala som 2 dni, vyzeral, že by najradšej zavolal sociálku 😂😂.. tak som sa na to vy💩 a fakt všetci spokojní. Ešte mal takú revaciu chvíľu, keď som sa prezliekala a videl ma do pol pása, no konec 😂😂. Ale aspoň to išlo samo a odstavil sa krásne sám 👍🙏

nufafa
17. jún 2025

@anjelik44 ešte dodám, že v pohode zaspí v kočíku aj v aute

21021996
18. jún 2025

@anjelik44 moj ma 1,5r a tiez nechcel cumlik a dojcim na spanok a v noci. Neviem si predstavit ako inac zaspi je doslova zavislak na spanok😀 uz somsa cca v 13 m pokusala o odstavenie vydrzali sme 5 dni ale to boli revy ze uz som to nedavala tak som zase zacala.. uz chcem prestat ale bojim sa zas odstavenia a ako bude zaspavat a aka bude noc radsej nechcem vediet 😢

ika02
18. jún 2025
@21021996

@anjelik44 moj ma 1,5r a tiez nechcel cumlik a dojcim na spanok a v noci. Neviem si predstavit ako inac zaspi je doslova zavislak na spanok😀 uz somsa cca v 13 m pokusala o odstavenie vydrzali sme 5 dni ale to boli revy ze uz som to nedavala tak som zase zacala.. uz chcem prestat ale bojim sa zas odstavenia a ako bude zaspavat a aka bude noc radsej nechcem vediet 😢

@21021996 Ahoj, prekopírovala som Ti svoj skorší príspevok.

Ja som takto fungovala 64 mesiacov (2 deti mám). V noci som spala s malým a obslúžil sa sám, keď bol väčší, ja som len podvedome ho vnímala, dá sa to. 10-13x v noci sa pricucol. Museli sme prestať, keď išli do škôlky, lebo bez prsníka nezaspali. Žiadne natieranie kečupom (akože krv, sestra takto odstavila) nepomohlo. Až pri návšteve u mojej lekárky (malý bol so mnou) som sa posťažovala, že neviem ho odstaviť a ona malému povedala: “Mamka je teraz chorá, bude papať tabletky, ale teraz Ty nesmieš piť mliečko, lebo by Ťa veeeeľmi bolelo bruško. Dobre? Môžeš, až keď popapá všetky tabletky.” Malý súhlasil, veď lekára treba poslúchnuť a ja som doma otvorila mega balenie B-complexu a malý mi každý deň dávkoval 2. Jasné, že slzičky v očiach pri zaspávaní, lepil sa po mne (nezabudnem nikdy na vetu “Mami, mozem aspoň duzať?” a hladkal mi prsník😉) , stále sa vypytoval, či ešte som chorá (liekov bolo stále veľa). Po 2-3 týždňoch začal zabúdať, no mlieko som už nemala. Vtedy som povedala, že som zdravá, len mlieko mu už nešlo. Ale bol už zvyknutý zaspať bez prsníka.

Strana
z2