Zažívate realitu materstva inak ako očakávania?
Ahojte zeny, mam 2,5 mesacne miminko, hned na zaciatku chcem povedat ze ho velmi lubim, ale materstvo si neuzivam, som rada ked mam cas pre seba, ked mi ho pestuje mamina, sestra, alebo miekto z rodiny, syncek je jedno z babatiek ktore maju velky problem so spankom, uspavanie trva niekedy pomaly aj 2 hodiny, casto place a mna najviac ubija to, ze neviem preco, podla mna je to z preunavy, bdele okna kontrolujem, vzdy ked uz sme max. hodinku hore, dam ho do kocika, niekedy zaspi po dalsej pol hodine, niekedy po hodine a niekedy len vresti, ruky tiez moc nepomahaju, obcas s nim chodim 3 hodiny po vonku len aby spinkal lebo viem ze doma nebude, nemam klasicke miminko ktore polozim do postielky a ono samo zaspi 2-3krat do dna na dve hodiny, on ma spanky 15-20-30 minut, niekedy potiahne tu hodinku alebo viac, som z toho proste deprimovana, podla doktorov moze mat tichy reflux, podla osteopatky ma zvyseny tonus a blokadu ktoru riesime, ja si ale cely den v hlave riesim, ci bude cez den a noc spinkat, akoby som mu mohla pomoct aby lepsie spal, akoby som mohla pomoct sebe, aby som sa stale nestrachovala o jeho spanok a o jeho zdravie, kazdy den je pre mna tak trocha utrpenie a stale dufam ze sa to casom zlepsi, a aj ja budem moct cez den nieco schopna urobit okrem krmenia, prebalovania a uspavania, viem ze poviete ze co som cakala ze to je materstvo,’avsak ja som si to naozaj predstavovala inak, aspon tak ze moje babatko bude schopne spavat, vsetko sa nam zacalo horsit tak cca po jeho 1. mesiaci, sme uz plne na UM, no vela sa tym nevyriesilo, kojit som prestala lebo sa nevedel spravne prisavat, riesila som to s niekolkymi laktacnymi aj doktorom, menzes sa mi vratil presne po 6-nedeli, mame problem aj s kakanim, kaka tak raz za 3-4 dni s placom, uzivame probiotika, coliprev, espumisan, davam ho sedkat ked chcem aby kakal, vtedy aj tlaci, len to spanie je proste des, pretoze ak cez den nepospi byva neustale podrazdeny a placlivy a ja uprimne neviem co s nim mam robit, ked sa ho snazim uspat, zmolo si ruckami tvar a len sa puci a puci a spanok nikde, pritom vidim ze je unaveny no nedokazem mu vobec pomoct… citim sa zufalo a presne kvoli tomu si ho vobec nedokazem uzivat, samozrejme sa s nik rada mojkam ale stale mam v podvedomi pocit, co ak nebude spat, co ak budemplakat co ak bude podrazdeny, mali ste niektora maminka podobny problem?
Vacsina z nas si tymto presla 🙂 Je to velmi narocne ked mas dieta, ktore nespi. Mne pomohlo jedine, a to zmierit sa s tym. Ale trvalo mi to teda par mesiacov. Dovtedy som presne ako ty riesila len spanok. U nas sa to zacalo upravovat az ked mala dcera 1,5 roka. Je ale super, ze ti aspon obcas ma kto pomoct. Ja som bola na malu sama, partner uzasny ale drvivu vacsinu casu v praci a rodina daleko. Neboj zvladnes to, bude sa to zlepsovat ako bude rast.
A teda poradim, sleduj dalej bdele okna, skus dat dieta k sebe, skus biely sum. Co sa domacnosti tyka neries, musi riesit partner. Spi vzdy ked mozes.
@anonym_autor áno, toto je realita s malým babatkom.
Ako pises ze "klasicke miminko ktore polozim do postielky a ono samo zaspi 2-3krat do dna na dve hodiny" ...toto nie je klasicke miminko. Beznejsie je taky rezim ako mate vy.
Takže skus to prijať, je to proste obdobie a všetko sa časom zlepší. Ale aj tu na MK kazdy den téma o tom, že si žena predstavovala materstvo inak...hej je to šok. Hlavne pri prvom.
@anonym_autor vitaj v reálnom svete, materstvo nie je ruzový sen. Buď rada, že to občas niekto z rodiny pomôže. Veľa z nás nemalo ani tolko pomoci.
Čo sa týka spánku vyčkaj puberty a budeš musieť budiť lebo nestane ani naobed
@anonym_autor Ahoj. Ja som síce muž, ale dosť som žene pomáhal a vcelku viem dosť o materstve. Neviem či bude tento môj príspevok k osohu, ale skúsim: 1., Je dobré byť s bábetkom čo najviac spolu telo na telo. Žena ho mala podľa potreby dosť aj v bejby šatke a kojila. Takže kedykoľvek chcel, dostal materské a zahajal. Súčasne my sme to mali iné ako zvyšok populácie a to v tom, že sme striktný vegetariáni odkazujúc sa na Védsku gastronómiu. A teda syn je celý život tiež striktný vegetarián,. Toho času má 13r. Takže aj čo sa týka trávenia acelkovo potravy vyjmus materskeho miela, jednal značne ako dospelák. Jeho spanie bolo dosť skôr nárazovité a teda spal len zopár krát za deň v tom prvom období. A potom cca od tretieho roka bol celý deň hore a spal v noci spolu s nami normalne 8 hodín. NIkdy sme ho neoodeľovali. Takto spal s nami do 10teho roku. Resp. potom už aj sam chcel spať na svojej posteli. K dispozícii ju mal, ale bol s nami proste. JA vždy veľmi odporúčam autorizovan vege stravu. Nie špekulácie čo jesť, ale overené jedlá. Pre dieťa sa vollia samozrejme bez korenia či iba minimum, ale všetky korenia používane v autorizovanej vege kuchyni sú extremne liečivé a prosteskvelé ak napríklad pískavica, ktorá okrem inehi navyšuje tvorbu materskeho mlieka. Ale pokial my ako spoločnosť nevieme používať tieto korenia vhodným spôsobom, tak samozrejme je s nini problem variť. Vo vege strave je Red Flag hlavne cibula a cesnak, ktoré v skutočnosti maju omnoho viac nežiadúcich účinkov, ako tých pozitívnych. Tie tam v podstate ani nie su, keď sa na to pozrieme zo správneho uhlu pohľadu, čo vidíme aj v spoločnosti, ako je chorá. Meso neblaho vplýva na činnosti spoločnosti a tiež tá krutosť voči zvieratám je enormná. Ale toto je už na inú tému. Keby sa ti dalo ešte rozkojiť, bolo by to skvelé. A viem ake ťažké je nabehnúť na kojenie, hlavne, keď je ťažie sa prisať. A je to o nervy to áno. KAždopádne treba byť veľa s dieťaťom aby bolo v aure mamy, alebo ako to povedať. A tiež celkovo v kruhu jemu obľúbených osôb. Matestvo je široké pole činností. Skúsil som čo to vypichnúť. Drž sa...držte sa. POzdravujem bábetko ❤ aj Vás všetkých, ktorí sa oňho staráte. Zdravé dieťa znamená v prvom rade zdravá maminka a nápomocný tatko či okruh rodiny.
Materstvo nieje len o užívaní,tak ako všetko v živote 🙂
@anonym_autor dentálnu rúrku používaš?Kaká bobky, alebo normálnu stolicu?
Na reflux ho daj vyšetriť.Moji mali cumel dala som jesť do tmavej miestnosti ...chytila sa ruku, pritúlila a zaspali.Vodu dávaš?Podľa mňa nemusí spat po hodine nesil to
Je to narocne, ale je to len obdobie... My sme sa mesiace trapili refluxom pri prvej, preslo to. Prveho pol roka som si babatko velmi neuzivala, odkedy zacali prikrmy a sama si sadla je to len lepsie a lepsie. Viem ze ti to pride este strasne daleko, ale pride to.
Tak tak. Realita nam casto da facku. Ja som fakt plakala zo zufalstva. Moj vobec nechcel spat. Reflux koliky. Pol roka (minimalne) prereval. Potom ked sa to zwcalo lepsit prisli zubky. A ked uz aj to bolo ok tak obdobie vzdoru. Detske choroby zo skolky. Druhe dieta a odznova 😩🤣🤣🤣

mne pomohlo ked som si ho dala k sebe do postele, v momente sa ukludnil a este pomahal biely sum
+ vzdy som spala ked spalo dieta, domacnost varenie donasku riesil manzel prvy rok