icon

7,5-ročné dievča nevie plávať, korčuľovať a ani lyžovať

7. jan 2026

Ahojte je prosím vás divné keď 7.5 ročne dievča nevie plávať korčuľovať lyžovať ?..chceli sme ju učiť ale boji sa horko ťažko sa naučila bicyklovať a je nám ľúto keď v našom okolí máme mladšie deti ktoré toto všetko už hravo zvládajú, pripadame.si s mužom ako neschopní rodičia

Strana
z5
tilly
7. jan 2026

Každé dieťa má svoj čas na všetko. Ale tie strachy zo všetkého by som riešila. Ja som bola také dieťa, všetkého som sa bála, zas keď ma do niečoho postrčili, bavilo ma to a nevedela som prestať.

koniarova
7. jan 2026

Neblázni. No tak to nevie, alebo ju to nebaví. Neporovnavaj ju s inými. Určite má kopec iných kladov. Pride čas a bude chcieť aj sama. A ak by aj nie, zato že niekto nevie lyžovať, nie je horší človek.

pribinak
7. jan 2026

Lepšie je zaplatiť inštruktora.

Rodičia často dieťa nevedia zvládnuť tak ako inštruktor a aj dieťa inak rešpektuje inštruktora

autor
7. jan 2026
@koniarova

Neblázni. No tak to nevie, alebo ju to nebaví. Neporovnavaj ju s inými. Určite má kopec iných kladov. Pride čas a bude chcieť aj sama. A ak by aj nie, zato že niekto nevie lyžovať, nie je horší človek.

@koniarova jedine bicykla sa nebála to ju aj baví..ale plávanie a hlavne korčuľovanie z toho hneď začne plakať ešte lyžovanie ako tak

autor
7. jan 2026
@koniarova

@koniarova zase vie nádherné kresliť na svoj vek a baví ju tanec

sara07
7. jan 2026

povedz si otázku ked bude vediet lyžovat bude chodit lyžovat vôbec ?
to isté korčulovanie ... nie každe dieta je športovy typ
ja lyžovat viem ale nemám šancu sa dostat na svah , ako slobodna nebol problém raz za čas
jedine na čom som trvala bolo plavanie pri všetkých 3 , ostatné len ak chceli

koniarova
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no vidíš. Veď je šikovná. Len ma svoje veci, co ju budú baviť. Hľadajte spoločne.

koniarova
7. jan 2026
@anonym_autor

@koniarova jedine bicykla sa nebála to ju aj baví..ale plávanie a hlavne korčuľovanie z toho hneď začne plakať ešte lyžovanie ako tak

@anonym_autor kto určil, že človek musí lyžovať či korčuľovať? Veď to nie je povinnosť.

sara07
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak tieto veci posunut to čo jej ide , čo by som dala za to ja aby som vedela kreslit

anonym_2b2120
7. jan 2026

Ja tiez nic neviem a zijem 😆

sara07
7. jan 2026
@pribinak

Lepšie je zaplatiť inštruktora.

Rodičia často dieťa nevedia zvládnuť tak ako inštruktor a aj dieťa inak rešpektuje inštruktora

@pribinak presne , toto sme skusili a pekne vždy skončili na kurze

anonym_2aeda8
7. jan 2026

Tak pozri, nas 12 rocny a 10 rocna, boli aj na plav3ckom, aj tak stale plavat nevedia, nie su vobec sportove typy, teda dcera robi tanecny sport, ale na vsetko byt nemozu. Korculovat ani lyzovat sa nevedia. Neviem sa lyzovat ani ja, keby sa postavim na lyze, asi sa zabijem. Korculovat som sa kedyzi vedela, ale to tiez je to tam. Nechodime s nimi, pretoze sme sportove dreva obaja s muzom. Ale dcera uz dostane kolieskove a bude sa ucit s novou kamoskou.

biba_18
7. jan 2026

moja švagriná nevie ani behať 😏 sú takí ľudia…

koniarova
7. jan 2026
@biba_18

moja švagriná nevie ani behať 😏 sú takí ľudia…

@biba_18 ani keby ju vrah naháňal?😁

autor
7. jan 2026

Lebo sestra má 6 ročnú dcéru tá vie všetko rovnako aj švagrinej deti tá má 10 ročného a 8 ročného syna a všetci vedia všetko..vramci lyžovania už chodia na vleky pre dospelých dokonca

anonym_1d7f8b
7. jan 2026

Každý nie je športový typ. Tak nebude korčuľovať a lyžovať. Bude sa sankovať. Vy rodičia lyžujete? Či vôbec využije lyže.
Jedine čo by som dieťa naučila, tak určite plávať. Na tom by som trvala z praktickeho/bezpečnostného hľadiska.

koniarova
7. jan 2026
@anonym_autor

Lebo sestra má 6 ročnú dcéru tá vie všetko rovnako aj švagrinej deti tá má 10 ročného a 8 ročného syna a všetci vedia všetko..vramci lyžovania už chodia na vleky pre dospelých dokonca

@anonym_autor ešte raz. Neporovnávaj. Môžeš jej akurát tak zarobiť na nízke sebavedomie do budúcna.

autor
7. jan 2026

Pamätam so že sme chceli dcéru pred dvoma rokmi učiť korčullvat hneď ako prvýkrát spadla na klzisku spustila tam taky cirkus že sme odtiaľ museli s mužom doslova utiecť

autor
7. jan 2026
@anonym_1d7f8b

Každý nie je športový typ. Tak nebude korčuľovať a lyžovať. Bude sa sankovať. Vy rodičia lyžujete? Či vôbec využije lyže.
Jedine čo by som dieťa naučila, tak určite plávať. Na tom by som trvala z praktickeho/bezpečnostného hľadiska.

@anonym_1d7f8b áno lyzujeme

koniarova
7. jan 2026
@anonym_autor

Pamätam so že sme chceli dcéru pred dvoma rokmi učiť korčullvat hneď ako prvýkrát spadla na klzisku spustila tam taky cirkus že sme odtiaľ museli s mužom doslova utiecť

@anonym_autor prečo ju nerozvíjate napríklad v tom tanci, ktorý má rada?
Alebo ju prihláste na kreslenie?

anonym_1d7f8b
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_1d7f8b áno lyzujeme

@anonym_autor Tak jej skúste zaplatiť inštruktora. Oni to s deťmi vedia.

mimikarol
7. jan 2026

Ja mám 40 a neviem plávať, korčulovať ani lyžovať. S menovaného som skúšala len to korčulovanie ale pri mojej šikovnosti by som si zuby vybila. A som spokojná. Keby aj všetci okolo mňa vedeli lietať a ja nie, aj tak som spokojná. Mám iné kvality.

zara3
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tiez neplavem, nekorculujem a nelyzujem. Na svete su ovela dolezitejsie veci. Ja som len bicyklovala a usla som aj 20 30 km cez den mezi dedinami s kamaratmi v puberte.Neporovnavaj svije dieta s inymi. Mozno oni toto vsetko vedia, ale tvoja vie nieco, co oni zase nie. Dieta neni modny doplnok, ale kusok nas matiek a ostatny za mozu ist aj vypchat, ze co ich deti nedokazu.

autor
7. jan 2026
@koniarova

@anonym_autor prečo ju nerozvíjate napríklad v tom tanci, ktorý má rada?
Alebo ju prihláste na kreslenie?

@koniarova jasné že rozvíjame chodí na tanečnú vramci školu plus na výtvarnú do ZuŠ

hopatko
7. jan 2026

Ja kreslim tak, ze by som ani depistazou nepresla a neprijali by ma teraz ani do prvej triedy 😁 moja dcera minuly rok normalne korculovala na lade. Ked sme isli na korcule tuto zimu prvy krat, tak chytila taky blok a strach ze slzy v ociach...zabalili sme to. A to teda nie je ustrachane dieta, ani uraz nemala, nic. Ma osem rokov. Deti su nevyspitatelne, treba to len akceptovat a tolerovat.

viestta
7. jan 2026

@anonym_autor niekto sa nenauci bicyklovat alebo lyzovat cely zivot a napriek tomu je z neho uzitocny clovek. Plavat ju naucia v skole na plaveckom, lyzovat na lyzirskom a bicyklovat sa nauci casom ak bude chciet. Ked sa raz boji, tak sa boji, na co ju stresovat? Len kvoli tomu, ze si pripadate ako vadni. No nie ste, pocuvate co dieta hovori a citi.

koniarova
7. jan 2026
@anonym_autor

@koniarova jasné že rozvíjame chodí na tanečnú vramci školu plus na výtvarnú do ZuŠ

@anonym_autor tak čo viac chceš? Ste z mužom premotivovaní.
Máte len ju?

pribinak
7. jan 2026
@sara07

@pribinak presne , toto sme skusili a pekne vždy skončili na kurze

@sara07 ja keď vidím vidím čo niekotri rodičia dorábajú so svojimi deťmi tak sa len chytám za hlavu

Deťom totálne všetko znechutia

biba_18
7. jan 2026

inak, ja som totálne ľavá do futbalu. absolutne neviem kopnúť do lopty, čo mi je aj úprimne ľúto 😏 no ale, nemôžem vedieť všetko 🤷‍♀️

ivik4
7. jan 2026

Vidis, pekne kresli a bavi ju to. Neries to co nevie, mozno nieje jej cas a nauci sa v dospelosti ci o par rokov

Strana
z5